ГРОМАДСЬКІ СЛУХАННЯ В КАЛАГЛІЇ СТОСОВНО ПРОПОЗИЦІЇ ОВІДІОПОЛЬСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ.

Кількість переглядів 422

22 жовтня 2016 року о 14 години в с. Калаглія Овідіопольського району пройшли громадські слухання стосовно пропозиції Овідіопольської селищної ради про добровільне об’єднання територіальних громад села Калаглія і селища Овідіополь в об’єднану Овідіопольську територіальну громаду з адміністративним центром в смт Овідіополь.

На громадських слуханнях були присутні 163 члена громади с. Калаглія, Овідіопольський селищний голова Савельєва Л.І., Калаглійській сільській голова Шибаєв І.В., депутат Овідіопольської районної ради Чегодарь Н.А., депутати Калаглійської сільради, інші гості та запрошені.

Головуючою зборів була обрана Каранфілова Тетяна Кирилівна, секретарем Чумак Лілія Петрівна.

Перше слово було запропоновано надати голові Калаглійської сельської ради Шибаєву Ігорю Валентиновичу, але він спочатку захотів вислухати організаторів зборів з запрошеними, а потім він готовий виступити зі своїм словом і все пояснити.

Слово було надано голові Овідіопольської селищної ради Савельєвої Лідії Іванівні (4’55» — 15’20»). Потім слово брали члени Калаглійської громади та депутати Калаглійської сільської ради.

Далі слово взяв голова Калаглійської сільської ради Шибаєв І.В. (31’20» — 57’28»). В процесі його виступу (51’25») депутат Калаглійської сільради підняла проблему дерибану землі в сільраді, яку, за її словами підтримує голова сільради за допомогою колишнього юристу Паршенко. Вона наполягала на тому, що якщо громада приєднається до Овідіополю, то ця проблема стане ще гірше.

Наступною слово було надано депутату Овідіопольської районної ради Чегодарь Наталії Анатоліївні (57’35» 1:13’45»).

На прикинці (1:14’40») голова Калаглійської сільради Шибаєв І.В. запропонував замість громадських слухань провести місцевий референдум. Але ця ініціатива не нашла підтримки в залі.

В результаті було обрано рахункову комісію (1:15’45») і громадські збори надали згоду на добровільне об’єднання територіальних громад села Калаглія і селища Овідіополь в об’єднану Овідіопольську територіальну громаду з адміністративним центром в смт Овідіополь та включити це питання до порядку денного сесії Калаглійської сільської ради. «ЗА» проголосувало «146» (сто сорок шість), «ПРОТИ» «11» (одинадцять), «УТРИМАЛИСЬ» «6» (шість).

Збори були закриті.

Журналіст Роман Варшанідзе

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0