ЧОМУ МОВЧАТЬ ТИМЧАСОВІ КОМІСІЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ? ЧАСТИНА 2.

Кількість переглядів 406

Ми отримали відповідь на наш запит, який ми опублікували в попередній статті по темі. Як я і припускав, ті хто мав підвести, підвели, а ті в кого я вірив, не підвели.

Провести реальне розслідування спромоглась тільки комісія з перевірки використання бюджетних коштів при організації та проведенні снігоприбиральних робіт, де головував депутат Нєнов А.Д., а секретарем була Віхтєва С.Д.

Висновки комісії однозначні: «робота Овідіопольського селищного голови визнана незадовільною«, з наступних підстав:

  • селищний голова і директор КП «Водопостач» не підготувались до осінньо-зимового періоду 2015-2016 років, тому і були відсутні паливно-мастильні матеріали і не було винесене на сесію питання про відділення відповідних коштів;
  • бюджетні кошти були перераховані без висновку бюджетної комісії і без рішення депутатів;
  • кошти були перераховані за роботи по прибиранню снігу по актам виконаних робіт за той період, коли снігу взагалі не було;
  • директор КП «Водопостач» Фесюк Г.В. не мав законних підстав віддавати майно громади в оренду без відповідної калькуляції, яку затверджує селищна рада

Коротше, суцільне перевищення службових повноважень, як селищним головою Савельєвою Л.І. так і директором КП «Водопостач» Фесюком Г.В. Що там ще розслідують в поліції протягом такого тривалого часу? Чому нікому не пред’явлено ще звинувачення? Чому справа ще не в суді? Зовсім не зрозуміло. Складається враження, що хтось сильно «пригальмовує» сам процес слідства.

Ця комісія складалась з восьмі депутатів, сім з яких були присутні. Відсутній був Олександр Журавльов. За Звіт проголосували Нєнов А.Д., Віхтєва С.Д., Видра С.О., Граматік П.М., Томіловський О.В., а ось Лисенко В.О. і Подурець Ю.І. утримались. По Віталію Лисенко питань немає, він не приховує своїх близьких відношень з селищним головою, да і вона не заперечує, що Лисенко забезпечував її передвиборчу кампанію. А ось Юрій Подурець, член ВО «Батьківщина«, партії яка завжди перебуває на «передовій» боротьби з корупцією і завжди відстоює проукраїнську позицію і тут така «нестиковочка» з членом партії:

  • не підтримав звіт, якій явно виявляє корупційну складову в діях селищної ради,
  • не підтримує виділення земельної ділянки УПЦ Київського Патріархату

Де партійна дисципліна? Чому член партії мислить врозріз з генеральною позицією самої партії? Треба буде звернутися в Овідіопольській осередок партії до його голови Шершенецького В.В., якщо він ще голова цього осередку.

Стосовно комісії з перевірки дитячого харчування в садочках ніяких сюрпризів: звіту нема, пропозицій теж. Я телефонував до голови комісії Сазанського В.М., він пояснив, що все в процесі. Чому так довго, я так і не зрозумів. Зі слів члена комісії Миколи Соручана: всі розрахунки їм надили. Ці розрахунки є на руках у голови комісії Сазанського В.М., секретаря Липач Ю.О. і члена Томіловського К.В. Всім членам комісії повідомили, що будуть обов’язкові перевірки по дитячим садочкам. Однак сказати одне і зовсім інше зробити. Звіту нема і пропозицій теж.

Звіт комісії з перевірки використання бюджетних коштів при розробці генерального плану це просто «плювок в обличчя громади«. Головну «скрипку» тут грали «ті, що не бачили огорожу Скачкових» Сергій Авраменко і Володимир Проскуровський і «той хто двічі оголосив війну селищної раді» Костянтин Томіловський. Депутат Юрій Бакалов стверджує, що його взагалі не запрошували на засідання комісії. Зі слів депутата Володимир Хроменков він не пам’ятає про цю подію нічого. Позицію Авраменко, Проскуровського і Томіловського підтримав ще і депутат Анатолій Панчук. Звіт був прийнятий як мінімум чотирма голосами із шести.

Чому я називаю цей звіт «плювок в обличчя громади«. Тому, що комісія не прийняла ніякого рішення, яке б засуджувало дії селищної ради, хоча гроші і були витрачені, а генерального плану немає. Відписка про те, що в 2015 році всі документи були знищенні по цьому договору взагалі виглядає смішною. Як можно знищувати документи по договору, якій не виконаний? Чия провинна, що договір не виконаний? Якщо апарату селищної ради, то хто поніс покарання? Якщо ТОВ «Архікон», то де позов до суду? Потрачені немалі кошти — 177’366,00 грн., що за курсом на той час складає більше 22 тисяч доларів!!! І все так просто?

Ну ладно Авраменко і Проскуровський. Ця «солодка парочка» малює «те що треба», ще з часів роботи з Віталієм Демченко. Але, Костянтин Томіловський! «Поки я депутат, я не дам нікому красти!» — це слова депутата Костянтина, які він постійно повторював на зібраннях, на яких я особисто був присутній. Напевно, це не стосується справ вчорашніх. Зі слів депутата Юрія Бакалова, Костянтин Томіловський, повідомляв йому, що приймати негативний звіт по цьому питанню не можливо: «Ти знаєш яких людей це стосується? Їх не можна чіпати!».

Ось і приїхали. Виявляється все ж таки є такі люди, яким красти можна і Костянтин готовий з цим мириться? Кругова порука? Старі зв’язки? Невідомі зобов’язання? Щось я не пригадую, щоб він щось писав в своїх агітаційних листках про «недоторканих«. Але тепер знаємо, що є такі люди, яким Костянтин «війну не оголосить ніколи». Хотілося б побачити цей список.

Пропозиція від тимчасової комісії розірвати договір з ТОВ «Архікон», якій селищна рада уклала вже в цьому році, виглядає в звіти, як знущання. Пригадуються слова Януковича, які він «ляпнув» перед своєю втечею з країни «АстАнАвитесь». Після відвертого «кидка» просити просто розірвати договір смішно.

Хто відшкодує збитки бюджету Овідіополя? Депутатам, які підтримали цей звіт, Сергію Авраменко, Володимиру Проскуровському, Костянтину Томіловському і Анатолію Панчуку це байдуже? В бюджеті Овідіополю грошей досить? Вони вже виконали всі обіцянки перед своїми виборцями?

Може нам самим звернутись до ТОВ «Архікон», для прояснення ситуації?

Журналіст Роман Варшанідзе

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0