КЕРІВНИЦІ БК «ДІАМАНТ» ОГОЛОШЕНО ПІДОЗРУ У ВЧИНЕННІ ЗЛОЧИНУ ЗА СТАТТЕЮ «ШАХРАЙСТВО»

Кількість переглядів 338

14 листопада в офіс будівельної компанії «Діамант», за адресом: м. Чорноморське вул. Перше Травня,1-г співробітниками слідчого відділу Чорноморського відділення поліції був проведений обшук в рамках розслідування кримінального провадження за фактом шахрайських дій з боку засновниці ТОВ БК «Діамант» Світлани Високої.

Обшуки також були проведені за іншими адресами, у тому числі і за адресом місця проживання Світлани Василівни.

Як повідомив начальник Чорноморського відділення поліції Сергій Ляшенко:

В період з 2013 по 2017 роки ця жінка незаконно отримувала грошові кошти від громадян під приводом продажу неіснуючих квартир у неіснуючому багатоповерховому будинку за адресою: Овідіопольський район, село Молодіжне, вул. Міська, 18/11.
За чотири роки фіктивного та незаконного (без жодних дозвільних документів) будівництва жодна людина, яка вклала свої гроші у майбутні квартири, житла так і не отримала. Перші заяви від ошуканих інвесторів надійшли до нашого відділення поліції ще у 2014 році.
На даний час ми маємо вже більше 20 заяв від людей, які визнані потерпілими від шахрайських дій цієї громадянки. Загальна сума збитків сягає 4 мільйонів гривень.

Наразі відкрито кримінальне провадження за трьома частинами ст.190 КК України:

  • за частиною 2 — шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб — карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років,
  • за частиною 3 — шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно- обчислювальної техніки — карається позбавленням воді на строк від трьох до восьми років
  • та за частиною 4 — шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах — карається позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

У ході обшуків правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, сейф, чорнову документацію, документи щодо діяльності підприємства, розписки про отримання грошей, чеки, накладні, договори та інші документи, що вказували на те, що посадові особи незаконно отримували гроші від покупців квартир.

На даний час керівниці БК «Діамант» повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених статтею 190 КК України, — каже Сергій Ляшенко. – Крім того, до міського суду Чорноморська направлено клопотання щодо обрання відносно неї запобіжного заходу у вигляді тримання її під вартою.

На даний час Світлану Високу відпущено до дому. Планується, що клопотання про запобіжний захід буде розглянутий судом 15 листопада.

За інформацією: Чорноморський ВП

Журналіст Роман Варшанідзе

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0