ОДЕСЬКА ОДА ГОТУЄ ЗВЕРНЕННЯ ЩОДО ПРИЗНАЧЕННЯ ЦВК ПЕРШИХ ВИБОРІВ ДЕПУТАТІВ ТА СЕЛИЩНОГО ГОЛОВИ В ОВІДІОПОЛЬСЬКОЇ ОТГ

Кількість переглядів 245

В Одеській області утворена ще одна об’єднана територіальна громада — Овідіопольська селищна ОТГ з адміністративним центром в Овідіополі. Про це повідомив директор департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської обласної державної адміністрації Дмитро Радулов.

«Рішення про добровільне об’єднання територіальних громад прийняли Овідіопольська селищна і Калаглійська сільська ради. На даний час Одеська облдержадміністрація готує звернення щодо призначення Центральною виборчою комісією перших виборів депутатів Овідіопольської селищної ради об’єднаної територіальної громади  та Овідіопольського селищного голови», — повідомив Дмитро Радулов.

Загалом, за три роки реформи в Одеській області 108 міських, сільських та селищних рад (на початок реформи на території регіону було 490 рад) вже утворили 25 об’єднаних територіальних громад.

Найбільш плідним був 2017 рік: в Одеській області було утворено 14 ОТГ,  враховуючи дві, у яких вибори відбудуться 24 грудня. При цьому у 2015-ому році було утворено 8 ОТГ, у 2016 – 3 ОТГ в регіоні.

Загальна площа об’єднаних територіальних громад Одеської області становить 8 тисяч квадратних метрів та покриває  24% території області. Кількість жителів Одеської області, які проживають на території об’єднаних територіальних громад становить 260,2 тисяч осіб (10,9% від загальної кількості жителів регіону).

Джерело: В Одеській області з’явилась ще одна об’єднана територіальна громада

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0