СЕРГІЙ ТОМІЛЕНКО: “НАДЗВИЧАЙНО ГОСТРА ЗАЯВА КЕРІВНИЦТВА НАЦІОНАЛЬНИХ МОВНИКІВ”

Кількість переглядів 393

Телеканал NewsOne, 112-Україна, Ера-медіа, медіа-холдинг Zik звернулись з підтримкою вимог до Президента України, Верховної Ради та Генпрокуратури публічно відзвітувати про стан розслідування злочинів проти журналістів та відреагувати на тиск Нацради з питань ТБ і радіо уже заявили і керівники та журналісти інших українських медіа…

Ми у Національній спілці журналістів України відзначаємо, що ситуація зі свободою слова в Україні є тривожною. Посадовці не йдуть на публічний діалог щодо прав журналістів, безкарність є системною, національні телеканали зазнають утисків від влади та політиків, ворожнеча до “незручних” журналістів у суспільстві розпалюється свідомо!

Щодо кожного пункту цієї заяви і ми, і наші міжнародні партнери з питань свободи слова, вимагаємо публічних пояснень від влади.

Застосування фізичної сили до наших колег, підпали редакцій, арешти, обшуки, напади парамілітарних формувань, атаки армії інтернет-ботів, тиск з боку правоохоронних, фіскальних та інших органів – неповний перелік «аргументів» влади у діалозі зі ЗМІ. Окрему караючу роль в роботі ЗМІ виконує Національна рада з питань телебачення і радіомовлення. Фактичні обов’язки цього органу звелися до цензури, постійних позапланових перевірок, шантажу редакцій стосовно подовження ліцензій тощо.

Текст заяви: Звернення провідних українських ЗМІ щодо знищення свободи слова в Україні

Голова НСЖУ Сергій Томіленко

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

3 thoughts on “СЕРГІЙ ТОМІЛЕНКО: “НАДЗВИЧАЙНО ГОСТРА ЗАЯВА КЕРІВНИЦТВА НАЦІОНАЛЬНИХ МОВНИКІВ”

  1. А,Чегодарь Наталья Анатольевна
    активно була сторонником силового
    разгона Майдана,ч‘отире рокі тому.
    ПАМ‘ЯТАЕТЕ?

  2. Всі хочуть жити в чесній багатій Україні
    але при всьому цьому бояться ПРАВДИ ,
    повинна бути СВОБОДА СЛОВА,люди повинні знати правду та висловлювати свою думку!!!

  3. Всем молчать только в нужнике возмущаться и не больше 2 собираться.

Comments are closed.