«КУХНЯ РАЗДОРА». ЧОМУ СЕЛИЩНА РАДА НЕ ВІДСТОЮЄ МАЙНОВІ ПРАВА ГРОМАДИ?

Кількість переглядів 686

21 лютого 2018 року на засіданні земельної комісії розглядалась заява мешканки Овідіополю Ірини Демченко, яка вимагала від Овідіопольської селищної ради знести незаконний об’єкт в центрі селища по вул. Портова,5.

Раніше в цьому приміщенні розташовувалась кафе «Армянская кухня» де здійснювала свою діяльність громадянка Нара Ованнісян.

Цей об’єкт є предметом давнього спору між Демченко та Ованнісян. Спочатку Овідіопольський суд «став на сторону» громадянки Ованнісян та затвердив за нею право власності на цей об’єкт загальною площею 96,3 м2.

Але згодом, Апеляційний суд Одеської області, вказав що рішення першої інстанції є надуманим, нічим не обґрунтованим, не відповідає обставинам справи та нормам матеріального та процесуального права і відмінив його.

Що, на мою думку, було цілком логічним:

  • по-перше кафе займає 170 м2 по зовнішнім межам і 140 м2 по внутрішнім, а не 96 м2 як зазначено в рішенні першої інстанції;
  • по-друге – 44 м2 зовнішніх меж кафе заходить на земельну ділянку, яка на праві приватної власності належить Віталію Демченко;

Так ми розпочнемо будувати на чужих ділянках, а потім через «справедливий» суд оформлювати право приватної власності.

Найбільш небезпечним виглядає позиція Овідіопольської селищної ради. Саме заява селищної ради допомогла суду першої інстанції винести рішення, яким фактично надала згоду на передачу 126 м2 земель громади (саме таку частину комунальної земельної ділянки займає це кафе) в самому центрі селища в приватну власність, без будь-якого тендеру.

Не знаю, яку позицію займе Верховний суд, але позиція селищної ради дивує: будуй що хочеш, а потім селищна рада погодиться з цим самочинним будівництвом та не буде заперечувати проти ваших позовних вимог.

З цим треба закінчувати. Громада повинна отримувати найбільшу вигоду від вигідних комерційних об’єктів.

А що ж вирішила «постійна комісія селищної ради з питань земельних відносин, адміністративно-територіального устрою та охорони навколишнього природного середовища»?

Поки ще нічого. На обговорення сесії питання не винесли. Вирішили відкласти розгляд цього питання до остаточного рішення по справі Верховним судом. Касаційна скарга подана 28 грудня 2017 року, провадження відкрито і вже витребувані всі матеріали справи.

Ось так, спочатку своєю байдужістю, яка для когось явно не безкорислива, ми заводимо ситуацію в глухий кут, а потім перекладаємо ці питання на міркування суду, ніби це землі суду, а не наші.

Серіал «КУХНЯ РАЗДОРУ» продовжується. Постараємося тривати вас в курсі подій.

З місця події, журналіст Роман Варшанідзе
оператор/монтаж Андрій Хлопчик

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

19 thoughts on “«КУХНЯ РАЗДОРА». ЧОМУ СЕЛИЩНА РАДА НЕ ВІДСТОЮЄ МАЙНОВІ ПРАВА ГРОМАДИ?

  1. Роман мелкопакостно мстит Булавченко,через Нару Ованнісян?

  2. Глобальное потепление тоже дело рук Романа 😉 я точно знаю

    1. ?И Нару пригласите…она сделает ремонт и скажет,что это ее собственность.

  3. нема дурных шуруйте в игровые автоматы

  4. Долго воевал с ними Демченко, да они незаконно захватили територию. Там бесплатно кормилась вся “мусарка” и работники суда да и наши “ДЕПУТАТЫ”, вот и постановили передать бедной Наре. За мзду. Сносите это здание и делов то!!! Бедные люди на поршах не ездят, так что купит себе участок в другом месте.

  5. Нара всех пригладила, всем жопу занесла. Мусора, судьи, депутаты, сельсовет – все подыграли этому незаконному захвату. Сносить это здание и всех делов. Тем более Карма раскудахталась в поддержку Нары. Значит сносить не дожидаясь решения верховного, решение апелляции вступило в силу.

  6. Вы определитесь чьё это здание – бесхозное или поселкового совета? Скоро каждый ответит за свои поступки. Ждите и бойтесь голова и прихвостни, которые продались за армянский шашлык. Нет у вас чувства собственного достоинства. Позорные… даже стыдно за вас, представители власти.

  7. Это здание Дэмченко Виталия Витальевича.По документам и по совести.

  8. По председателю с/с видно что сидит на шашлыке плотненько вместе с юристом.Говорят робочие “Жилезного феникса” что Савельева отрабатывает свадьбу сына что сделала Нара Ованнисян. Кстати Нару и Алика (Гарсиван по паспорту) депортировали с польши и их настоящая фамилия Оганнисян.

  9. Пяная Нара проговорилась что и «Жилезный феликс» будет ее, потому что с армянской не понятка. А кто хозяин «Жилезного феликса»???

    1. Уроооооод конченый !!Не скройся под чужим именем,отлично знаем кто ты ,тебе точно придётся за свой язык отвечать !!!

  10. Роман,вопрос по наповненню бюджета.
    Кафе «Железний Феликс» находится в
    комплексе споруд клуба,який принад-
    лежит ЗАТ«Україна 2000».
    Право на земельну ділянку під спорудами надає «Акт постійного
    користування земелной ділянкою».
    Якщо кафе «Железний Феликс» було
    викуплено,то дія акта постійного
    користування була втрачена.Тобто
    ЗАТ«Україна» та Булавченко должни
    були оформити договіра оренди
    зем.ділянок і платити гроши в бюджет
    Овідіополя.
    Роман,чому ви та Чегодарь Н.А замовчують ці факти,покривають неплатників податків?

  11. Так,в цьому поселке «рассказывает» тільки Варшанидзе,о том за що заплатили.А за злочини
    своїх хозяев (Булавченко,Колесник,Чегодарь,Хасаев) табу.

  12. Что за дискриминация меньшинств у нее нет регистраций в кадастре скандальная Она личность все ей мало.

  13. Исходя из просмотра ролика-“наша”земпльная комиссия только отписками и занимается,или это по другому зовется!!???

Comments are closed.