З ПОЧАТКУ РОКУ НА ПОЖЕЖАХ В УКРАЇНІ ЗАГИНУЛО ВЖЕ 440 ЛЮДЕЙ

Кількість переглядів 344

Взимку показник трагічних випадків у житловому секторі стабільно зростає. Громадяни опалюють свої домівки, часто нехтуючи правилами пожежної безпеки, палять у приміщеннях та перенавантажують електромережу, вмикаючи обігрівачі та несправні побутові прилади.

Як зазначають вогнеборці, саме власна недбалість українців є основною причиною виникнення займань і як наслідок загибелі людей.

Статистика свідчить про те, що найчастіше жертвами вогняної стихії стають літні люди, а також багатодітні сім’ї, та громадяни, які опинилися в складних життєвих умовах.

Зокрема, 22 лютого на Вінниччині, у селі Рахні Лісові Шаргородського району, у приватному одноповерховому житловому будинку виникла пожежа, внаслідок якої загинула самотня жінка 1932 року народження. Ймовірною причиною трагедії стало порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації пічного опалення.

Цього ж дня на Закарпатті, у селі Ганичі Тячівського району, неправильне влаштування та несправність опалювальної печі і димаря також спричинили пожежу в будинку літньої жінки 1923 року народження.

Водночас, через необережність під час паління у приміщенні минулої доби в Україні загинуло троє чоловіків віком від 29 до 64 років у Хмельницькій, Черкаській та Вінницькій областях.

Крім того, випадки смертей на пожежах, причини яких наразі встановлюються фахівцями, були зафіксовані 22 лютого також у Рівненській, Тернопільській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Луганській областях та у місті Одеса. Так, 22 лютого о 22:41 до Головного управління ДСНС України в Одеській області надійшло повідомлення про загорання у окремо розташованій дерев’яній будівлі на 6-му Басейному провулку у Приморському районі м. Одеси. До місця виклику було негайно спрямовано пожежно-рятувальне відділення 2-ї державної пожежно-рятувальної частини. Під час гасіння пожежі вогнеборцями було врятовано чоловіка, якого у важкому стані з опіками другого ступеню бригадою швидкої медичної допомоги було направлено до опікового центру міської клінічної лікарні №10. Рятувальниками пожежа о 22:55 була локалізована та о 22:59 повністю ліквідована. На місці пожежі виявлено тіло жінки без ознак життя, особистість встановлюється. Внаслідок пожежі знищено вогнем дерев’яну будівлю на площі 10 кв. м.

Загалом, з початку нового року показник загиблих та постраждалих на пожежах в Україні становить вже 440 та 249 осіб відповідно. Загальна ж кількість пожеж, що сталися у житловому секторі країни — 4334 випадки.

Тож, заважаючи на вкрай невтішну та трагічну ситуацію Овідіопольський РС ГУ ДСНС України в Одеській області вкотре звертається до громадян Овідіопольско району та гостей з проханням НЕУХИЛЬНО дотримуватися правил пожежної безпеки. Майже кожній пожежі можна запобігти! Для цього слід обов’язково обговорити в родині не тільки заходи щодо запобігання пожежі, а й порядок дій у разі її виникнення: спосіб виклику Служби порятунку “101”, евакуації дітей, гасіння пожежі на початковій стадії, безпечні маршрути виходу з приміщення. Не забувайте розповідати дітям про небезпеку, яку приховує у собі вогонь.

Завжди дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань! Зокрема:

  • слідкуйте за станом та справністю електромережі;
  • у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, обігрівачі, тощо;
  • не паліть у ліжку;
  • не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;
  • намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;
  • при використанні пічного опалення перевірте заходи безпеки і справність печі;

Пам’ятайте! Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

За інформацією: Овідіопольський РС ГУ ДСНС України в Одеській області

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0