ОВІДІОПОЛЬСЬКА СЕЛИЩНА РАДА ЗВЕРТАЄТЬСЯ ДО ОДЕСЬКОЇ ОДА ЩОДО ПОДАННЯ В ЦВК НА ПРИЗНАЧЕННЯ ВИБОРІВ В ОВІДІОПОЛЬСЬКУ ОТГ

Кількість переглядів 416

29 березня 2018 року на сесії Овідіопольської селищної ради, голова селища Савельєва Л.І. звернулась до депутатів з проханням підписати лист до голови Одеської обласної державної адміністрації з вимогою повторно звернутись до Центральної виборчої комісії щодо призначення Перших виборів в Овідіопольську селищну об’єднану територіальну громаду з центром в селищі Овідіополь.

У своєї промові, голова повідомила, що на своєму засіданні 16 лютого 2018 року ЦВК не призначила вибори в Овідіопольську ОТГ на 29.04.2018 року, з причини відкликання висновку Одеської ОДА на підставі призупинення дії рішення про добровільне об’єднання громад Калаглійським сільським головою Шибаєвим І.В.

Але, в порушення вимог закону «Про місцеве самоврядування в Україні» Калаглійський сільській голова Ігор Шибаєв впродовж двотижневого строку не виніс це питання на повторне голосування, що автоматично скасовує його розпорядження про призупинення дії рішення про об’єднання.

Також, Овідіопольський селищний голова повідомила, що Калаглійська сільська рада зверталась до суду з позовом про визнання протиправним та скасування розпорядження, яким затверджений висновок щодо рішень про об’єднання Овідіопольської селищної ради та Калаглійської сільської ради.

Але, 12 березня 2018 року, Одеський окружний адміністративний суд своїм рішення по справі №815/179/18 у задоволені позовних вимог Калаглійської сільської раді повністю відмовив.

Заслухавши доводи голови Савельєвої Л.І., майже всі депутати підтримали її та підписали звернення до голови Одеської обласної державної адміністрації. Не підтримав звернення та не підписав його лише один депутат – це Проскуровський Володимир Петрович. Свою позицію, щодо цього питання, Володимир Проскуровський не озвучував.

З місця події, журналіст Роман Варшанідзе
оператор/монтаж Андрій Хлопчик

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

2 thoughts on “ОВІДІОПОЛЬСЬКА СЕЛИЩНА РАДА ЗВЕРТАЄТЬСЯ ДО ОДЕСЬКОЇ ОДА ЩОДО ПОДАННЯ В ЦВК НА ПРИЗНАЧЕННЯ ВИБОРІВ В ОВІДІОПОЛЬСЬКУ ОТГ

  1. Проскуровский боится выборов. За депутатское стуло держится до последнего. Ещё не все свои личные вопросы решил. А его близкие родственники платят за аренду земли под заброшенным кафе в зоне отдыха и в самом центре Овидиополя? Им Проскуровский как секретарь комиссии по земле намерял 6 соток золотой земли под бизнеса.

  2. Чего ему бояться выборов? Он прекрасно зализывает очко Лиле и Васе. Протащат на новых выборах. Будет снова пропихивать вопросы Немы

Comments are closed.