ВІДБУЛАСЬ 21 СЕСІЯ ОВІДІОПОЛЬСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ VІІ СКЛИКАННЯ

Кількість переглядів 362

20 квітня 2018 року у великій залі Овідіопольської районної ради відбулось пленарне засідання двадцять першої сесії Овідіопольської районної ради VІІ скликання, яку провів голова районної ради Олег Маклашевський.

У роботі сесії взяли участь депутати обласної ради Олександр Усінов, Лілія Алексейчук, голова Овідіопольської районної державної адміністрації Володимир Левчук, перший заступник голови та заступники голови районної державної адміністрації Ігор Ільченко та Олександр Ворохаєв, керівник апарату Володимир Винник, керівники управлінь, відділів районної державної адміністрації, сільські та селищні голови, керівники комунальних підприємств, установ, організацій, посадові особи виконавчого апарату районної ради.

Заступник голови районної ради Людмила Мошнягга звернулась до депутатів з пропозицією партії «Відродження» включити у порядок денний питання звернення до Президента, Кабінету Міністрів та до Чорноморської міської ради з пропозицією змінення розподілення госпітальних округів та включити Овідіопольський район до госпітального округу з містом Чорноморськ.

Але проти цього питання виступив голова Овідіополської РДА Левчук В.В., який повідомів, що місто Чорноморськ увійшло до першого госпітального округу з містом Одеса і вони не збираються нічого змінювати. Входження до госпітального округу з Біляєвським районом нічого принципового не змінить у роботи районних лікарень з причини того, що «гроші йдуть за клієнтом». Також Володимир Володимирович нагадав, що два звернення вже було, які залишились без уваги, тому сенсу звертатись ще раз немає.

Депутати підтримали думку голови Овідіопольської РДА Левчука В.В. і не підтримали ініціативу Людмили Мошняги.

Після формування порядку денного, Олег Маклашевський разом з депутатським корпусом відзначив званням «Почесний громадянин Овідіопольського району» директора ТОВ “Великодолинський завод ЗБК” Бикова Олександра Васильовича і вручив матерям та дружинам загиблих пам’ятні знаки «Герой Овідіопольщини»:

  • Колісниченко Євгену Анатолійовичу, старшому матросу Одеського загону морської охорони. Загинув 7 серпня 2014 року під час прориву з оточення у “Довжанському котлі”;
  • Кушніру Олегу Володимировичу, сержанту 128 – ї окремої гірсько – піхотної бригади. Загинув 18 лютого 2015 року під час виконання бойових завдань в м. Дебальцеве Донецької області;
  • Баролісу Яну Володимировичу, сержанту Одеського прикордонного загону. Помер 26 квітня 2015 року в Дніпровській обласній лікарні ім. Мечнікова від поранень, отриманих під час оборони блок – посту в селищі Суха Балка Костянтинівського району Донецької області;
  • Мігуріну Віталію Дмитровичу, солдату 72-гої окремої механізованої бригади). Загинув 1 листопада 2015 року під час виконання бойових завдань в селі Анадоль Волновахського району Донецької області.

При розгляді порядку денного були питання щодо звіту районної державної адміністрації про виконання у 2017 році делегованих районною радою повноважень та звіту районної державної адміністрації про виконання районного бюджету Овідіопольського району за 2017 рік, прийнято звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України з приводу стану виконання законодавства щодо перерахунку та виплат перерахованих пенсій військовослужбовцям, співробітникам МВС, прикордонної служби, СБУ та інших силових структур, що вийшли на пенсію.

Також були затверджені:

  • програма соціально-економічного розвитку Овідіопольського району на 2018 рік;
  • програму взаємодії органів виконавчої влади і місцевого самоврядування Овідіопольського району на 2018 рік;
  • районна Комплексна програма «Освіта Овідіопольського району» на 2018-2021 роки та районну цільову комплексну програму національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2018-2020 роки.

Головний лікар комунальної установи районної ради «Овідіопольський центр первинної медико-санітарної допомоги» Олексій Сливка звітував про роботу установи у 2017 році.

Далі прийняли рішення про дострокове розірвання контракту з начальником комунального підприємства Овідіопольської районної ради «Овідіопольське районне бюро технічної інвентаризації» Кругленком Сергієм Олександровичем, який написав заяву про звільнення за власним бажанням та призначили нового керівника Каськун Ганну Анатоліївну.

Своїм рішенням депутати створили комунальну установу Овідіопольської районної ради «ОБ’ЄДНАНИЙ ТРУДОВИЙ АРХІВ ОВІДІОПОЛЬСЬКОГО РАЙОНУ» та призначили тимчасово виконуючого обов’язки директора цієї установи.

Також прийняте рішення щодо делегування представників Овідіопольського району для роботи у складі госпітального округу № 2 Одеської області серед яких:

  • Солтик Сергій Михайлович, головний лікар КУ Овідіопольської районної ради «ОВІДІОПОЛЬСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА ЛІКАРНЯ»;
  • Сливка Олексій Михайлович, головний лікар КУ Овідіопольської районної ради «ОВІДІОПОЛЬСЬКИЙ ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ МЕДИКО-САНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ»;
  • Шубладзе Давид Костянтинович, депутат районної ради, голову постійної комісії районної ради з питань освіти, науки, культури, спорту, у справах молоді, соціального захисту та охорони здоров’я.

З усіма прийнятими рішеннями на засіданні можна ознайомитись на офіційному сайті Овідіопольської районної ради за посиланням:

Матеріали XXI сесії Овідіопольської районної ради VII скликання від 20 квітня 2018 року

З місця події журналіст Роман Варшанідзе
оператор/монтаж Андрій Хлопчик

В статті використані матеріали: Овідіопольська РДА

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0