АПАРАТНА НАРАДА В ОВІДІОПОЛЬСЬКОЇ РДА

Кількість переглядів 344

21 травня голова районної державної адміністрації Володимир Левчук провів засідання апаратної наради. Були розглянуті питання про соціально-економічний розвиток Овідіопольського району у І кварталі 2018 року та про розвиток туристичного кластеру в Овідіопольському районі.

Начальник управління економічного розвитку і туризму, земельних відносин та інвестиційної діяльності районної державної адміністрації Ольга Маломуж надала дані за І квартал.

 

Станом на 1 березня 2018 року у Овідіопольському районі проживало 84’019 осіб. Упродовж січня – лютого 2018 року чисельність наявного населення збільшилась на 608 осіб.

За даними Одеського обласного центру зайнятості, кількість зареєстрованих безробітних у районі на кінець березня становила 109 осіб. З них допомогу по безробіттю отримують 79,8%.

Заборгованість із виплати заробітної плати працівникам по підприємствах Овідіопольського району станом на 1 березня відсутня.

У січні – лютому 2018 року промисловими підприємствами району реалізовано продукції на 264,3 млн. грн (3,0% від загального обсягу реалізованої промислової продукції області). Збільшення відбулось, в основному, за рахунок збільшення частки обсягів реалізації підприємств у виробництві гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції.

Разом з тим, відбулося зменшення частки обсягів реалізації у виробництві харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів, у металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів.

У січні – березні 2018 року порівняно з січнем – березнем 2017 року загальні обсяги виробництва м’яса у сільськогосподарських підприємствах (крім малих) становили 591 ц (менше на 12,3%), молока – 9806 ц (більше на 17,6%).

На 1 квітня 2018 року порівняно з 1 квітня 2017року у сільськогосподарських підприємствах (крім малих) кількість великої рогатої худоби становила 1’716 голів (більше на 3,0%), у тому числі корів – 760 голів (менше на 0,7%), свиней – 669 голів (менше на 49 голів, або на 6,8%).

У січні – березні підприємствами району, що працювали за будівельними контрактами, виконано будівельних робіт на суму 84 млн. грн., що становило 5,1% до загального обсягу виконаних будівельних робіт по області.

За обсягами виконаних будівельних робіт серед районів та міст області перше місце займає м. Одеса, друге – Овідіопольський район.

У січні – березні 2018року підприємствами автомобільного транспорту перевезено 70,0 тис.т вантажів, що у 1,5 раза більше, ніж у січні – березні 2017 року вантажооборот зріс на 29,8% і становив 60,8 млн. ткм.

У січні – лютому 2018 року по району призначено субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг 180 домогосподарствам. Сума призначених субсидій у січні – лютому 2018 року становила 259,6 тис. грн.

Середній розмір призначеної субсидії на одне домогосподарство у лютому 2018р. становив 1803,8 грн (по області – 1027,0 грн).

По другому питанню доповіла головний спеціаліст відділу з питань земельних відносин та інвестиційної діяльності управління економічного розвитку і туризму, земельних відносин та інвестиційної діяльності районної державної адміністрації Ольга Булаєвська.

На сьогодні важливим, одним з пріоритетних напрямків розвитку Одеської області визначено розвиток туризму та рекреації в Одеській області, що звичайно ж стосується й Овідіопольського району.

Відповідно до розпорядження голови Овідіопольської райдержадміністрації від 10.06.2016 року № 293/А-2016 в райдержадміністрації створено та працює робоча група з питань розвитку туристичної інфраструктури, дотримання законодавства про працю та вивчення діяльності суб’єктів господарювання.

25 квітня 2018 року відбулося чергове засідання робочої групи з питань розвитку туристичної інфраструктури, дотримання законодавства про працю та вивчення діяльності суб’єктів господарювання Овідіопольського району.

Управлінням туризму та курортів Одеської ОДА з початку 2018 року було проведено декілька заходів, у яких взяла участь і представник Овідіопольської РДА. Заходи були направлені на консолідацію владних повноважень, можливостей суб’єктів господарювання у туристичній сфері, наукових знань та наявного досвіду у сфері розвитку туризму. 23 лютого відбувся туристичний форум Одеської області, 23 березня – майстер клас зі створення туристичного кластеру в окремому районі, а 05 травня – майстер-клас з проведення фестивалів та ярмарок. Учасники мали змогу послухати та поспілкуватися між собою, з представниками Асоціації туристичних операторів Одеської області, обмінятися досвідом розвитку туристичних кластерів у своїх районах.
У п’ятницю, 18 травня у приміщенні ОРІДУ НАДУ при Президентові України управлінням туризму, рекреації та курортів ОДА за участі Асоціації «Туризм Одеса» та українського науково-дослідного інституту медичної реабілітації та куророртології Міністерства охорони здоров’я України відбувся перший з чотирьох етапів короткотермінового навчання представників органів влади з метою підвищення кваліфікації в питаннях підготовки проектних заявок для участі у конкурсах інвестиційних проектів за тематичним напрямом «Основні інструменти проектного менеджменту та їх використання при підготовці проектних пропозицій».

Володимир Левчук звернув увагу на те, що розвиток туристичної сфери в нашому районі потребує спільних зусиль влади та громадськості. Потрібно разом робити наш район привабливим для туристів і для нас самих.
По завершенні апаратної наради Володимир Левчук подякував всім хто займався організацією та проведенням свята української книги в Овідіополі.

Джерело: Овідіопольська РДА

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

8 thoughts on “АПАРАТНА НАРАДА В ОВІДІОПОЛЬСЬКОЇ РДА

  1. Никакого социально экономического развития не будет пока не остановите взяточничество, коррупцию и покрывательство преступных деяний полицией. Люди устали от происходящих безобразий.

  2. Уже начинали,Роман,но Вы спетляли…

  3. Не соглашусь с анонимом, потому что кроме Романа никто не поднял столько проблемных вопросов как он. Полиция не реагирует, крышует, списывает дела под сукно, кормится от взяточников и воров. Роман, а на счёт давайте действовать могу ответить, к большому сожалению кроме Вас не с кем.

    1. Поднять проблему и решить её- разные вещи. Роман проблемы поднимает, но ничего не решает до конца. А плотно он занимается только теми вопросами, за которые ему хорошо платят. Так что не нужно его идеализировать. Там, где Роман, только разруха, он совсем не созидатель. А чтобы делать что-то доброе и полезное, нужно, как минимум, быть хоть чуточку альтруистом. Этого у него нет абсолютно.

      1. Дело журналиста – поднять проблему и озвучить ее! Решать проблему журналист не может, у него нет на то полномочий. Мы не можем предъявлять обвинение и не можем его поддерживать в суде. Как только журналист озвучил проблему – его миссия на этом заканчивается.

        1. У тебя и на журналиста полномочий нет!

Comments are closed.