ВИЩЕ КЕРІВНИЦТВО ДЕРЖАВНОЇ МІГРАЦІЙНОЇ СЛУЖБИ ЗА ГРОШІ РОЗДАЄ УКРАЇНСЬКІ ПАСПОРТИ, НАВІТЬ ГРОМАДЯНАМ КРАЇНИ АГРЕСОРА

Кількість переглядів 344

Йде четвертий рік війни з Російською Федерацією, а наші державні службовці з Державної міграційної службі продовжують за гроші надавати громадянство України, да ще і жителям той самої Російської Федерації.

Заступнику голови Державної міграційної служби оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

В офіційному повідомлені СБУ не вказується прізвища та ім’я чиновниці, але у голови ДМС України СОКОЛЮКА Максима Юрійовича, відповідно до офіційного сайту відомства, є тільки одна заступниця – НІКІТІНА Тетяна Василівна. Є ще перший зам, але це вже друга посада.

Оперативниками спецслужби встановлено, що чиновниця організувала механізм систематичного отримання грошей від іноземців за надання громадянства України та оформлення посвідок на тимчасове проживання в нашій країні. Правоохоронці задокументували, що посадовець разом із спільниками вимагала 3-5 тисяч доларів США за надання українського громадянства, зокрема громадянам Росії.

Під час проведення обшуків за місцями проживання, роботи фігурантів справи, співробітники СБ України вилучили великі суми готівки та документи, що підтверджують протиправну видачу українських документів іноземцям. Триває досудове слідство

І ось, як так? Яких то 3-5 тисяч доларів і ти вже офіційно мешканець нашої держави. Але з якою метою отримувавсь це громадянство і чи будуть позбавляти всіх тих громадянства, яким таке громадянство було видано за гроші?

А у випадку з головою Таїровською селищної ради Хасаном Хасаєвим – позбавляють право бути громадянином особу, яка тут мешкає вже майже 40 років, має тут родину та вже довела, що є справжнім громадянином нашої держави. Але тут міграційна служба намагається відібрати паспорт.

Виходить, що міграційна служба України стоїть на боці ворогів держави. Як тут виграти війну, якщо твої чиновники проти тебе?

На початку травня 2018 року під час зустрічі із журналістами перший заступник Голови СБУ Павло Демчина наголосів:

?Ефективна боротьба з окремими фактами корупції, доводить спроможність України виконувати свої зобов’язання перед ЄС у рамках безвізового режиму.?

За його словами в Україні відсутні системна корупційна вертикаль у сфері міграційної політики.

Щось не дуже віриться у відсутність цієї корупційної вертикалі.

За матеріалами: прес-служби СБУ

Журналіст Роман Варшанідзе

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0