БЕЗДІЯЛЬНІСТЬ КЕРІВНИЦТВА МІНІСТЕРСТВА ОБОРОНИ УКРАЇНИ ЩОДО ФАКТІВ РОЗКРАДАНЬ ЗЕМЕЛЬ ОБОРОНИ ТА ДЕРЖАВНИХ КОШТІВ

Кількість переглядів 4958

З урахуванням орієнтування Президента України на боротьбу з корупцією, наводячи жахи відрубаними руками корупціонерів, незрозуміла бездіяльність Міністерства оборони України щодо тримання на посадах осіб, які фактично розбазарюють державні землі та бюджетні кошти.

В липні 2015 року полковник ШИЛО Олександр Павлович призначений на посаду начальника квартирно-експлуатаційного відділу м. Одеси.

Довідково: відповідно до «Положення про організацію квартирно-експлуатаційного забезпечення ЗС України», затвердженого наказом МО України від 03.07.2013 року №448, основними завданнями квартирно-експлуатаційного забезпечення є:

  • забезпечення військових частин фондами військового містечка, територією та земельними ділянками;
  • утримання і експлуатація фондів військового містечка, які знаходяться в користуванні військових частин;
  • забезпечення військових частин комунальними послугами та енергоносіями;
  • участь в організації забезпечення військовослужбовців та членів їх сімей житловими приміщеннями;
  • забезпечення військових частин квартирним майном;
  • здійснення функцій замовника з будівництва, реконструкції, капітального ремонту фондів військового містечка, а також виконання технічного нагляду за ходом проведення у військових частинах робіт з будівництва, реконструкції та капітального ремонту військових об’єктів;
  • планування витрат та організація фінансування заходів квартирно-експлуатаційного забезпечення.

Відразу після призначення, в грудні 2015 року, невідомо за які досягнення, разом з учасниками АТО та сім’ями загиблих начальник КЕВ Олександр ШИЛО отримав квартиру біля моря в елітному будинку в Одесі.

На фото начальник КЕВ полковник ШИЛО перший в черзі на отримання ордера

Квартира вже вказана в декларації Олександра Петровича:

Невідомо за які заслуги держава забезпечила полковника Шила О.П. житлом.

Організаторські здібності полковника ШИЛО О.П. були відмічені Міністром оборони України.

Зокрема, у зв’язку з неналежним виконанням обов’язків у січні 2017 року вказаний високопосадовець 6 разів притягнутий Міністром оборони України до дисциплінарної відповідальності.

  • за фактом самочинного будівництва суб’єктом господарювання ТОВ «Гармонія» капітальної 2-х поверхової будівлі 12х9,5 на території орендованого технічного майданчика №105 військового містечка №185 наказом Міністра оборони України №2КП від 06.01.2017 року полковнику Шило О.П. об’явлено ДОГАНУ;
  • за фактом незаконного розміщення на території військового містечка №56 станції технічного обслуговування та шиномонтажу на технічному майданчику площею 250 кв.м., наказом Міністра оборони України №5КП від 06.01.2017 року полковнику Шило О.П. об’явлено СУВОРУ ДОГАНУ;
  • за фактом безпідставного використання нерухомого військового майна та земель військового містечка №210, наказом Міністра оборони України №6КП від 06.01.2017 року полковнику Шило О.П. об’явлено СУВОРУ ДОГАНУ;
  • за фактом не включення до обліку 21 військового містечка, наказом Міністра оборони України №12КП від 18.01.2017 року полковнику Шило О.П. об’явлено СУВОРУ ДОГАНУ;
  • за фактом захоплення частини військового містечка №237 та самовільного його забудови, наказом Міністра оборони України №13 КП від 18.01.2017 року полковнику Шило О.П. об’явлено СУВОРУ ДОГАНУ;

 

  • за фактом неналежної організації охорони та використання невстановленими особами аеродромного комплексу «Буялик» не за призначенням наказом Міністра оборони України № 14КП від 25.01.2017 року полковнику Шило О.П. об’явлено ДОГАНУ;

Але висновків начальником КЕВ м. Одеси полковником ШИЛО О.П. зроблено не було, що свідчать результати фінансового аудиту відповідності фінансово-господарської діяльності КЕВ міста Одеси, що викладено у відповідному акті від 3 липня 2017 року.

За результатами зазначеного аудиту встановлені фінансові порушення на загальну суму понад 54 млн. гривень, порушень, що призвели до втрат на суму понад 38 млн. гривень.

Не дивлячись на це полковник ШИЛО О.П. продовжує виконувати обов’язки начальника КЕВ м. Одеси.

В умовах, коли волонтери копійки збирають для армії, з народу України утримується податок на військовий збір, деякі військові начальники допускають факти розкрадань земель оборони, не цільового та не ефективного використання бюджетних коштів, недбалості, зловживань.

Як наслідок, не прийняття рішень за цими фактами, а також відсутність кадрової політики з боку керівництва Міністерства оборони України, породжує відчуття безкарності.

Alexander Alexeev

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

18 thoughts on “БЕЗДІЯЛЬНІСТЬ КЕРІВНИЦТВА МІНІСТЕРСТВА ОБОРОНИ УКРАЇНИ ЩОДО ФАКТІВ РОЗКРАДАНЬ ЗЕМЕЛЬ ОБОРОНИ ТА ДЕРЖАВНИХ КОШТІВ

  1. Этот Шило ворюга из ворюг. Его крышует начальник Глав КЕУ полковник Галушко. Последний приезжал на день рождения Шило. Устроили пьянку прям в кабинете. Вот он с ним и делится. А тот соответственно говорит, что надо часть отдать Министру обороны.
    Поэтому и понятно почему Шило получил сразу квартиру при назначении на должность и с учетом взысканий и массой уголовных дел продолжает служить. Видно ценный кадр. Сейчас ворюги в почете….

  2. Кто остановит коррупцию в Министерстве обороны Украины. Сколько можно воровать? Когда вы уже нажретесь???!!!

  3. Ганьба!!! Куди дивиться мінстр оборони !!! Це жахливо!!! З нас беруть військовий збір на війну,а Шило шикує на всю котушку, не має ні сорому ні совісті.Я як дружина старшого офіцера вдова рахую ,що його кришують генерали з якими він ділиться ,якщо я помиляюся то вибачаюсь.

  4. За розкрадання коштів зібраних волонтерами для армії та рахунок військового збору на війну винних у розкраданні розстрілювати як зрадників держави. Зараз на війні гинуть кращі сини української нації.Ніхто не повинен наживатися на їх крові.

  5. А ви Міністри не бачите, що додатково забираєте на армію, а то що народ разом з волонтерами везут від людей ті же гроші, продукти. Це не рахується ! Чому не реагуєте? Але народ з цім не погоджується то е наші рідни діти, і немає значення наші або чужі вони, наші рідні онуки, діти. А ви сволота, як що додатково збираєте данину ( податки) та и підіймаєте собі зарплати у 100-300 тисяч. Де ваша совість?

  6. Отвечаю: никогда они не нажрутся! Каждому надо предъявить народный иск на сумму украденного, и писать в ООН, ЮНЕСКО, ЕСПЧ и везде с просьбой помочь вернуть украденное ими в казну. Уверен, на подпись 10000 под таким письмом отреагирует любая организация за рубежом! Вперёд, или они обдерут нас и страну полностью! Это уже больные нелюди, цель которых – паразитировать на всех, даже стариках и сиротах…

  7. Во время войны таких расстреливали без суда.

  8. Перепостіть по максимуму, щоб народ знав своїх ” героїв” у пику. Інвалід АТО,який поойшов сім кіл пекла, чи вдова з дітьми буде чекати до скону. А о таке буде мати 200-300 квадратів

  9. Коли закінчиться цей барак…..коли вже вони вдавляться?

  10. Только висилица, чтобы пули на уродов не переводить.

  11. Тодi коли хоч одному кислую чиновнику вiдрубають руки або посадять на довго …

  12. Так керівництво і є організатором і кришувальником будьякого міністерства розкрадання будь чого і в кожній галузі!!!

  13. Заказуха, земли украдены еще 10 – 15 лет назад. Предшественник Яковенко. А Палич просто козел отпущения. Только почему никто не пишет что он с 2014 будучи начальником КЕВ Харькова с первых дней АТО был там и благодаря ему АТО не превратилось в мыльный пузырь.

    1. Підтримую, заказуха проти Армії. Не без гріха, але головні проблеми по землях в армії із-за місцевих “хазяїв”, які вже все розікрами, а тепер відкусують і остатій резерв державних земель – землі оборони

  14. Їм жерти хочеться завжди. Тільки гильотина зможе покінчити з цим, бо не буде куди впихувати накрадене.

  15. Слышали мы про этого полковника Шило…- махровый коррупционер. Любовница у него главный бухгалтер КеВ м. Одеси кажется Фисалович. Вообще никого не боятся.

Comments are closed.