ДЖЕРЕЛО ЗАБРУДНЕННЯ РІЧКИ БАРАБОЙ ВСТАНОВЛЕНО. АЛЕ НЕ ВСЕ ТАК ПРОСТО

Кількість переглядів 494

23 травня 2018 року ми побували в селі Барабой де робоча група Овідіопольської райадміністрації на чолі з першим заступником Олександром Ільченко виявила причину забруднення річки Барабой.

Але не все так просто. Ця труба йде з Військового містечка селища Великодолинське і йде з очисних споруд, але тих споруд, які станом на сьогодення ні введені в експлуатацію.

Ми побували у Військовому містечку на цих очисних спорудах, де керівник комунального підприємства «Великодолинське» Сергій Гончаров пояснив причину такого стану справ.

Очисні споруди були зроблені на гроші Овідіопольської РДА, але в експлуатацію їх не ввели, щось недоробили, або не так зробили – знайти винуватих напевно не вдасться. КП «Великодолинське» їх обслуговує, але на їх балансі вони не перебувають. Зі слів Сергія Гончаренко, кращий вихід – збудувати 2,5 кілометра труби на Чорноморськи очисні споруди в Санжейки та відправляти від стоки туда. Але грошей в бюджету селища Великодолинське таких грошей нема. Треба допомога з бюджетів вищого рівня.

Ось така ситуація – з одного боку є певні порушення екологічного законодавства, а з іншого: що робити? Припинити отримання водовідведення з багатоквартирних будинків, шкіл та дитячого садочку? Звичайно, що це не вихід.

За результатами зустрічі було вирішено підготувати необхідні документи для направлення до обласної ради і вирішення цієї проблеми в комплексі по всьому району.

Сподіваємось цю проблему не засунуть в «довгий ящик» і район нарешті вирішить проблему водовідведення в комплексі.

З місця подій
журналісти Роман Варшанідзе та Андрій Хлопчик

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

3 thoughts on “ДЖЕРЕЛО ЗАБРУДНЕННЯ РІЧКИ БАРАБОЙ ВСТАНОВЛЕНО. АЛЕ НЕ ВСЕ ТАК ПРОСТО

  1. Гончаров молодец всем лапши навешал и вышел чистенький из воды. Возникает логичный вопрос, а зачем тогда тарифы поднял до космических высот. Ответ тоже понятен. Теперь ещё нужно дать денег из других бюджетов и оттуда ещё стырить.

    1. Степан, а с логикой Вы явно не дружите. В статье же четко сказано что строительство очистных велось за бюджетные деньги района, на баланс КП “Великодолинского ” не переданы. Вся документация в районе находится, он же был заказчиком. Так что лапшу кто то другой пытается навесить.

  2. Ігор невже ти Гончарову повірив. Це ходячий брехун і злодюга. А загаджує він Великодолинське всюди. Гроші на ліквідацію стихійних звалищ просто краде.

Comments are closed.