ДЕПУТАТ ВАСИЛИЙ БУГАЙЧУК ЗАТРИМАНИЙ ПІД ЧАС НАМАГАННЯ ПРИПИНИТИ ЗАСІДАННЯ ФЕЙКОВОЇ ВИБОРЧОЇ КОМІСІЇ

Кількість переглядів 630

02 червня 2018 року помічника Народного депутата Верховної ради України, члена обласного бюро ВО «Батьківщина», депутата Чорноморської міської ради Василя Бугайчука затримали та помістили в ізолятор тимчасового тримання Роздільнянського ВП під час намагання припинити засідання «фейкової» територіальної виборчої комісії в смт Цебрикове Великомихайлівського району Одеської області.

Ми вважали, що ми все побачили на виборах в Таїровську ОТГ (Овідіопольський район, Одеської області). Але, як з’ясувалось, Цебриковська ТВК пішла дальше – через кілька місяців роботи новоствореної Цебриковської ОТГ виявилось, що 15 новообраних депутатів і голова Тетяна Матрос нібито написали заяви про відставку. Це стало підставою для призначення нових виборів. Але самих заяв ніхто в «очі не бачив», навіть ті, хто нібито їх написав.

Саме це намагався донести Василь Бугайчук до членів так званої Цебриковської територіальної виборчої комісії і саме за це ця комісія, навіть не відкривши саме засідання комісії, прийняла рішення про його видалення.

І ось, під час такого примусового видалення один з працівників поліції пошкодив пальчик, що і стало підставою відкриття кримінального провадження №12018160280000129, по факту умисного заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків. Максимальна санкція по ч.2 ст.345, яка передбачена кримінальним кодексом України за це правопорушення до 5 років ув’язнення.

Що далі, а далі, вже сьогодні 03 червня 2018 року, ця комісія проводить так звані вибори, але вже без чинного селищного голови Тетяни Матрос і без депутатів, які нібито написали заяви про складання мандатів.

Ось таки у нас вибори, при демократично обраному президенті Петро Порошенко.

З місця затримання депутата Бугайчука,
журналісти Роман Варшанідзе і Андрій Хлопчик

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

3 thoughts on “ДЕПУТАТ ВАСИЛИЙ БУГАЙЧУК ЗАТРИМАНИЙ ПІД ЧАС НАМАГАННЯ ПРИПИНИТИ ЗАСІДАННЯ ФЕЙКОВОЇ ВИБОРЧОЇ КОМІСІЇ

  1. Частина п’ята статті 103 Конституції України визначає, що у разі дострокового припинення повноважень Президента України вибори Президента України проводяться в період дев’яноста днів з дня припинення повноважень. 22 лютого 2014 року Верховна Рада України прийняла постанову №757-VII, у якій констатувала, що Президент України Янукович В.Ф. самоусунувся від здійснення конституційних повноважень та є таким, що не виконує свої обов’язки (нічим, власне, ця позиція не відрізняється від цебриковських аристократів, хіба що калібром), і призначила позачергові вибори Президента України на 25 травня 2014 року. Між 22 лютого 2014 року та 25 травня 2014 року часовий проміжок складає 92 дні (6 днів у лютому, 31 день у березні, 30 днів у квітні та 25 днів у травні), але, якщо вважати, що частина п’ята статті 103 Конституції України не містить обов’язку Верховної Ради України призначити вибори у 90-денний строк, а є лише декларацією, то Верховна Рада України вчинила законно, а Президентом України Петро Олексійович Порошенко був обраний законно, і він є легітимним Президентом України, легітимнішим за Януковича Віктора Федоровича.

    Президент України обирається громадянами України на основі загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного голосування строком на п’ять років (ч.1 ст.103 Конституції України). На сайті Центральної виборчої комісії розміщені протоколи цієї Комісії про результати виборів Президента України 25 травня 2014 року. Станом на 25 травня 2014 року в Україні було зареєстровано та включено до виборчих списків 34688698 виборців (34214652 в Україні та 474046 за її межами), а проголосувало за Президента України Порошенка П.О. 9902687 виборців (9857308 в Україні та 45379 за її межами), що становить 28,55%. Таким чином, обраний 28,55% виборців кандидат вважає себе обраним більшістю голосів.

      1. Я Вам помогаю на мажорной ноте закончить Вашу фразу о “при демократично обраному президенті Петро Порошенко”. Если Верховная Рада Украины приняла постановление, позволившее провести всеукраинские выборы Порошенко, то логичным является принятие местным избиркомом постановления, давшего “зелёный свет”местным выборам.

        С точки зрения демократии, для народа и системы государственного управления выборы – это благо, причём если перевыборы назначены незаконно, шансов выиграть Евросуд у противника решения провести перевыборы – 0%. Если кого-то изберут не “от нужной партии”, положительного эффекта от самого по себе намерения провести внеочередные выборы это не умаляет. А вот для победителя предыдущих выборов, особенно если они были нечестными, перевыборы означают убытки. И реальную возможность потерять время, социально-иерархическое положение в обществе и здоровье.

        Другое дело, какие методы применяются при проведении пусть даже и незаконно назначенных выборов. Как сформирован орган, подсчитывающий голоса, кто в него входит из каких политсил, обеспечивается ли представительство интересов кандидатов и СМИ, нет ли фактов подлога, подкупа, подмены урн и бюллетеней, выдачи бюллетеней “каруселистам”, блокирования доступа избирателей к месту волеизъявления, нарушения тайны голосования, нарушения правил проведения агитации и этики. Вот на эти моменты и нужно обращать внимание юристам, желающим эффективно обжаловать результаты голосования, а также освещающим их журналистам.

        Ну, пришёл на избирательный участок какой-то штемп с “корочками”. Ну, начал качать свои права. И вполне предсказуемо напоролся на решение об удаление его с участка. Понятно, что он туда попал не случайно, да вот его статус депутата и помощника Кожемякина как раз и предполагал такой результат, т.е. сценарий этого “шоу с костылями и пальцем полицейского” был написан заранее. Был бы он “журналистом”с ксивой и “аккредитацией” в каком-нибудь органе власти или местного самоуправления, или, на худой конец, представителем кандидата в депутаты ОТГ по этому округу, решение о его удалении из участка было бы явно незаконным и не получило бы поддержку со стороны полицейского руководства. А голосование всё равно бы провели (см.второй абзац).

Comments are closed.