ХТО ПЛАТИТЬ, ТАКУ Й МУЗИКУ ЗАМОВЛЯЄ

Кількість переглядів 434

БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “ФОНД МАКСИМА СТЕПАНОВА” може бути причетна до незаконного фінансування виборів в Цебріковській об’єднаній територіальній громаді Одеської області, які проводились 03.06.2018 року з стрільбою, мінуванням всіх виборчих дільниць та введення внутрішніх військ.

По наявній у мене інформації, Головне управління Державної казначейської служби України в Одеській області не здійснювало фінансування виборів в Цебріковській об’єднаній територіальній громаді Одеської області, які проводились 03.06.2018 року.

Це свідчить про те, що з ймовірно проведення і фінансування вказаних виборів відбулось за рахунок «благодійних» внесків так званих приватних «інвесторів».

Мене дивує, що а ні Максим Степанов, як голова Одеської обласної державної адміністрації, а ні Одеська обласна державна адміністраціяне вважають за необхідне будь-яким чином відреагувати на скандальні вибори 03.06.2018 в Цебріковській ОТГ, стрільбу, мінування всіх виборчих дільниць, введення внутрішніх військ тощо, та станом на 17 годину 05.06.2018 принаймні у Фейсбуці відсутні жодні коментарі щодо вказаних надзвичайних подій.

Щоб з’ясувати, які є повноваження є у Степанова, треба лише відкрити базовий Закон України, в якому вони прописані. Це Закон України «Про місцеві державні адміністрації».

Серед завдань, визначених ст.2 цього Закону значиться, що місцеві державні адміністрації в межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці забезпечують виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня, а також законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян.

Як вбачається з публікації Об’єктивNO, саме для забезпечення виконання казаних повноважень в Цебріково 03.06.2018 були введені внутрішні війська:

https://www.facebook.com/obyektivNO/posts/790919567962174

Добре, з цим все зрозуміло. Виникли безпорядки, їх потрібно зупиняти, і бажано, без жертв серед мирного населення.

Але відкритим залишається питання щодо якості забезпечення Максимом Степановим, як головою Одеської обласної державної адміністрації виконання в межах Одеської області Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня, зокрема під час організації та проведення 03.06.2018 року виборів в Цебріковській ОТГ.

Так, згідно статті 69 Закону України «Про місцеві вибори» від 14.07.2015 №595-VIII фінансове забезпечення підготовки і проведення чергових та перших місцевих виборів, позачергових, додаткових виборів депутатів, сільських, селищних, міських голів ЗА РАХУНОК КОШТІВ ВІДПОВІДНОГО МІСЦЕВОГО БЮДЖЕТУ, отриманих як цільова субвенція з Державного бюджету України, здійснюється територіальною виборчою комісією, яка є розпорядником цих коштів, відповідно до затвердженого нею кошторису доходів та видатків, який повинен включати витрати, зокрема, на найм (оренду) відповідних приміщень, у межах коштів, передбачених на підготовку та проведення місцевих виборів у Державному бюджеті України.

Далі, згідно статті 43 Бюджетного кодексу України від 08.07.2010 № 2456-VI при виконанні державного бюджету і місцевих бюджетів ЗАСТОСОВУЄТЬСЯ КАЗНАЧЕЙСЬКЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ.

Крім того, згідно статті 2 цього кодексу бюджетна система України і Державний бюджет України встановлюються виключно цим Кодексом та законом про Державний бюджет України, якщо іншим нормативно-правовим актом бюджетні відносини визначаються інакше, ніж у цьому Кодексі, застосовуються відповідні норми цього Кодексу.

Якщо через Головне управління Державної казначейської служби України в Одеській області чималі кошти на вибори 03.06.2018 року у Цебріковській ОТГ не проходили, то виникає питання, за чиї саме «благодійні» кошти територіальна виборча комісія Цебріковської ОТГ здійснювала фінансування цього свята для всіх бажаючих «добровільно» об’єднатись в межах Цебріковської ОТГ.

І на останнє, частина 2 статті 19 Конституції України від 28.06.1996 №254к/96-ВР зобов’язує органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України, тому будь-яке фінансування виборів із залученням поза бюджетних коштів так званих «благодійників» та благодійних фондів – є протиправним, не зважаючи на прізвища та посади осіб, навіть як що вони мають особисту зацікавленість у їх проведенні.

Таким чином, у випадку встановлення, причетності до проведення і фінансування вказаних виборів за рахунок так званих «благодійних» внесків, серед іншого БЛАГОДІЙНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ “ФОНД МАКСИМА СТЕПАНОВА”, цілком зрозумілою стає мовчазна згода як самого Максима Степанова, так і керованої ним Одеської обласної державної адміністрації , щодо того безладдя і свавілля, які відбулись 03.06.2018 в Цебріково під час виборів в Цебріковську ОТГ.

І в цьому не має нічого дивного, бо хто платить, таку й музику замовляє…

ІГОР ЄЛИН

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0