ХТО СВІДОМО «ТОПИТЬ» КП «ВОДОПОСТАЧ»?

Кількість переглядів 374

Комунальне підприємство «Водопостач» Овідіопольської селищної ради вже «лихоманить» декілька останніх років. Праця на цьому підприємстві давно втратила свою престижність – заробітна платня маленька, ніяких соціальних пільг, техніка застаріла.

З самого початку, як тільки я став членом виконкому Овідіопольської селищної раді це питання постійно підіймав, як на самих засіданнях виконкому, так і на сторінках видань, де я був журналістом. Більше всіх я критикував Геннадія Володимировича Фесюка.

І ось, після уходу Фесюка в 2016 році, на підприємстві попрацювало три директора. Але жодний не протримався там і року. Різни причина уходу називались, але жодний з них не побажав про це говорити відкрито.

На дворі вже завершується перше півріччя 2018 року, а на підприємстві знову розвал, знову заборгованості по зарплаті, знову працівники звільняються. Овідіопольський селищний голова, після марних спроб знайти когось ще на посаду директора КП, прохає повернутись Геннадія Фесюка.

Повернувся Генадій Володимирович. І навіть запропонував депутатам зробить невідкладні зміни в роботі підприємства.

Перша зміна, яку запропонував Фесюк – зниження тарифу на послуги з зливання рідких побутових відходів (самозлив) з 20 гривень до 15, за кубометр.

Друга зміна – встановити тариф на послуги з транспортування рідких побутових відходів при транспортуванні за межами смт. Овідіополь.

Виявляється, попередній директор Роман Шевчук, в липні 2017 року, коли вносились зміни до тарифів, зробив, або то помилку, або свідому провокацію, в цьому ще потрібно розібратись, але послуги з транспортування рідких побутових відходів чомусь виміряли лише в кубометрах, забувши про те, що деякі бюджетні організації селища Овідіополь замовляють таке вивезення з об’єктів, які знаходяться поза межами селища.

Друга зміна не викликала ніяких нарікань – це дійсно злочинна халатність, яка була зроблена попереднім керівником Романом Шевчуком і яку чомусь пропустила бюджетна комісія. Необхідно згадати, хто тоді був на засіданні бюджетної комісії і як голосував за той проект рішення? І чому керівник звільнився, а досі немає повідомлення про злочин до правоохоронних органів? Підприємству нанесені збитки. Скільки ходок зробили за 10 місяців наші асенізаторські машини за межи селища по тарифу в межах селища? Як можна було їхати, припустимо до Мар’янівки і везти звідти 4 куба «нечистот» при цьому виставляти рахунок 274,60 грн. (!!!) за ходку, як і за ходку по Овідіополю?

А ось першу зміну, яка пройшла бюджетну комісію, спільну комісію чомусь не пропустили на сесії. Підняв питання депутат Сергій Видра. Почалась дискусія.

За зниження тарифу виступали – Генадій Фесюк, Світлана Віхтева і заступник Віктор Білоциценко.

І тут несподівано сильне обурення висловлював депутат Юрій Бакалов, якій вважає, що не конкурентоспроможний тариф в 20 грн. за кубометр зливу, треба залишити. Які його аргументи?:

?Ніяких «опусканій» цін не буде!.. після 5-ти вечора «Санжійка» закриває ворота, а на морі качають з 5-ти вечора до «утра»… і по 20 гривень вони будуть возить…?

Обґрунтування директора КП – Генадія Фесюка, голови комісії по КП – Світлани Віхтевої та заступника Віктора Білоциценка про те, що тариф 20 грн./куб. – це був вимушений тариф в липні 2017 року і він є не конкурентоспроможний тариф і що всі вимоги комісії підприємство виконало і собівартість зніжена, і що самий час знизити і сам тариф, і є ризики, що з нашим КП не будуть підписувати договори по таким цінам, не вплинув на критиків (всю дискусію дивиться у 18 мінутному відео з сесії по цьому питанню).

Сесія проголосувала за внесення змін до тарифів, але без зниження тарифу на послуги з зливання рідких побутових відходів.

Хто правий – Фесюк, Віхтєва та Білоциценко, або Бакалов, Видра, Проскуровський та Савельєва (всі ті хто критикував позицію зменшення) – побачимо вже на наступної сесії, де Геннадій Фесюк буде звітувати по КП «Водопостач», у тому числі і про кількість підписаних договорів на злив.

І ще, якщо Овідіопольський селищний голова Савльєва Л.І. не напише заяву до правоохоронних органів по факту нанесення збитків комунальному підприємству «Водопостач» попереднім директором Романом Шевчуком за не встановлення тарифу на послуги з транспортування рідких побутових відходів при транспортуванні за межами смт. Овідіополь – будемо вважати, що Лідія Іванівна приймає участь у свідомому знищенні КП «Водопостач».

З сесії Овідіопольської селищної ради
журналісти Роман Варшанідзе і Андрій Хлопчик

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

4 thoughts on “ХТО СВІДОМО «ТОПИТЬ» КП «ВОДОПОСТАЧ»?

  1. Надо и не медленно поменять Главного Инженера и Завгара тогда и Школьник там порядок наведет. А лучше внедрит своего Человека с Киевского ОВД.

  2. Роман,що Фесюк согласівся «ділитьс»по схемах?що ти йому так **** *******

    1. Тобі брехлива всюду здаються гроші. Грязна брехуха!!

  3. КП Водопостач є одним із основних джерел наповнення кішень голови,а Фесюк є досвідченна людина в цій справі.

Comments are closed.