ЧОГО ОЧІКУВАТИ НАМ ВІД РОСІЙСЬКИХ ВІЙСЬК З ТЕРИТОРІЇ ТАК ЗВАНОЇ “ПМР” ПІСЛЯ ЧС-2018?

Кількість переглядів 366

14 червня 2018 року впродовж державного кордону між Україною та Молдовою, по території так званої «ПМР» (Придністровська Молдовська Республіка) була помічена колона військової техніки Російської Федерації, яка пересувалась по автодорозі Тирасполь – Рибниця.

Про на своєї сторінці в Facebook написав Артем Філіпенко.

Ця ділянка є зоною безпеки і пересування цієї техніки заборонено. Але, поки ще, офіційної заяви від ОБСЄ не надходило.

Атрем Філіпенко повідомляє про офіційну заяву молдавської сторони об’єднаної контрольної комісії (ОКК):

«Сьогодні, 14 червня, починаючи з 08:30 за маршрутом Тираспіль – Рибниця, в напрямку Григоріополь – Дубоссари, були встановлені 3 колони з різними типами військової та бронетанкової техніки (ТАБ, БРДМ) (можливо, Оперативна група російських військ – ОГРВ), які їхали в супроводі спеціальних транспортних засобів неконституційних ополченських структур.

Зажадавши відповідь інших учасників про пересування військових колон, придністровський учасник в ОКК вказав, що вся військова техніка Тирасполя знаходиться в місцях постійного розгортання і не пересувається по Зоні безпеки, а представники Російської Федерації повідомили, що вони інвентаризують даний випадок і проінформують ОКК на наступному засіданні, яке відбудеться 21 червня 2018 року».

З відповіді ОГРВ можливо зробити висновок: техніка явно російська і це означає, що Російська Федерація продовжує порушувати будь-які обмеження та постійно ігнорує домовленості. Чого очікувати від них після 15 липня, коли ЧС-2018 з футболу завершиться?

Фото і відео: Артем Філіпенко

Журналіст Роман Варшанідзе

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0