СУДОВА КОЛЕГІЯ НЕ ПОБАЖАЛА РОЗГЛЯДАТИ СПРАВУ ПРО БАНКРУТСТВО ДЕРЖАВНОГО ПІДПРИЄМСТВА В ПРИСУТНОСТІ ПРЕСИ?

Кількість переглядів 785

Ухвалою господарського суду Одеської області від 11.09.2006 року порушено провадження у справі №2/268-06-9025 про банкрутство Державного підприємства «Кучурганське» (67450, Одеська область, Роздільнянський район, с. Кучурган, код ЄДРПОУ 00413274). Необхідно зауважити, що це вже друге провадження у справі про банкрутство вказаного підприємства.

Слідкуючи за історією ДП «Кучурганське», необхідно зауважити, що не в досить давньому минулому, це було процвітаюче підприємство з досить потужним земельним ресурсом, виноградниками та багаторічними насадженнями, яке було осередком життєзабезпечення соціальної стабільності населеного пункту с. Кучургани та його околиць. Однак, призначені керівники неефективно здійснювали управління державним підприємством, що призвело до того, що постановою господарського суду Одеської області від 19.01.2017 року по справі №2/268-06-9025 визнано Державне підприємство «Кучурганське» банкрутом та відкрито відносно нього ліквідаційну процедуру.

Наразі, на підставі ухвали господарського суду Одеської області від 20.03.2018 року керівником підприємства (ліквідатором) призначено арбітражного керуючого Лахненко Євгенія Миколайовича.

Привертає увагу той факт, що ліквідатором Лахненко Є.М. одразу подається кілька заяв про вчинення кримінальних справ стосовно колишніх керівників ДП «Кучурганське» за фактами розкрадання державного майна, неналежного збереження майна та приховування фінансової документації боржника.

Як наслідок, на арену судових тяганин з’являється арбітражний керуючий Ратушний Андрій Іванович, який на своїй меті має змінити ліквідатора Лахненка Є.М. та стати керівником ДП «Кучурганське» шляхом подання апеляційної скарги на ухвалу господарського суду Одеської області від 20.03.2018 року. Апеляційну скаргу прийнято було до розгляду судовою колегією Одеського апеляційного господарського суду у складі Л.В. Лавриненко, К.В. Богатир, С.В. Таран.

Привертає увагу той факт, що одразу на першому судовому засіданні ліквідатором Лахненко Є.М. оголошується відвід одному зі складу судової колегії, а саме – К.В. Богатир з підстав недовіри та суб’єктивного переконання в упередженості судді. Вказана заява судовою колегією не приймається та зазначається про безпідставність. Судова колегія переконана у необхідності їхньої участі у розгляді скарги арбітражного керуючого Ратушного А.І.

Однак, під час судового засідання від 11.06.2018 року вектор думки суддів змінюється. Перед початком судового засідання колегією суддів у складі Л.В. Лавриненко, К.В. Богатир, С.В. Таран оголошується самовідвід. Причини – не оголошуються. Чи то присутність журналістів, чи то інші приховані причини спричинили такі дії – залишається невідомим. Однак інтерес громадськості до ходу цього судового засідання зростає.

Необхідно зауважити, що починаючи з 2013 року, керівниками ДП «Кучурганське» були арбітражні керуючі Дєчева Ольга Миколаївна та Чульський Олександр Сергійович, які мають єдиний офіс для здійснення своєї професійної діяльності, а саме: вул. Палубна, 9/4, м. Одеса, Скаржник по цій справі Ратушний Андрій Іванович, також має місце реєстрації для здійснення своєї діяльності за тією ж адресою.

Констатувати, що вказана група осіб здійснювали зацікавлене керівництво Держаним підприємством та цілеспрямовану доведеність до банкрутства з метою особистого збагачення, передчасно. Розслідування за вказаними фактами проведуть компетентні правоохоронні органи. Однак, вчинення дій направлених на зміну діючого ліквідатора Лахненко Є.М. свідчить про зацікавленість деяких осіб, та не бажання допустити до “своєї налагодженої схеми збагачення” сторонню особу, яка направлена безпосередньо Міністерством аграрної політики та продовольства України з метою впорядкування діяльності державного підприємства.

На разі, судові засідання по цій справі відкладено на 04.07.2018 року. Будемо слідкувати за розвитком подій по судовій справі № 2/268-06-9025 та інформувати Вас.

З залу судового засідання, журналісти
Роман Варшанідзе та Андрій Хлопчик

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0