ПРО ТЕ, ЯК ХТОСЬ «НАЖИВ» 10 МІЛЬЙОНІВ НА МАЙНІ ЧОРНОМОРСЬКОЇ ГРОМАДИ

Кількість переглядів 640

Як мешканець Вінниці Олександр Шалімов, уродженець міста Северодонецьк Луганської області, став володарем майна Чорноморської громади з реальною вартістю на багато мільйонів гривен? Чому чиновники довели до банкрутства комунальне підприємство, розмір боргу якого, приблизно в п’ять разів менше вартості майна, яке перебувало на балансі підприємства в період санації? Випадково? Не думаю, але про все по порядку.

На весні 2013 року комунальне підприємство „Іллічівське виробниче управління комунального господарства” з якоїсь причини на протязі трьох місяців не змогло розрахуватись з державним підприємством “Іллічівський морський торговельний порт”. Сума боргу не маленька – 2’217’195 грн. 08 коп., але, як з’ясувалось пізніше, він був цілком “по кишені” комунальному підприємству.

Тільки так не здавалося чиновникам, і порту, і міськради. На мою думку, саме в ті часи і був задуманий план реалізація якого розпочалась через п’ять років на весні 2018 року.

Схема «фіктивного банкрутства» доволі часто використовується для пограбування державних коштів. Так сталось і тут: ДП “Іллічівський морський торговельний порт” подало до Господарського суду де відкрили справу №916/1105/13 в рамках якої все і відбулось.

Через рік, після початку процедури банкрутства виявилось, що КП „Іллічівське виробниче управління комунального господарства” має на своєму балансі біля 16,5 км чавунних водопроводів різного діаметру, які були побудовані в 70-80-х роках минулого століття:

  • чавунний водопровід діаметра 660 мм, довжиною 13’619 п.м., місцезнаходження – район підключення «Рибпорту», побудованого у 1984 році;
  • чавунний водопровід діаметром 300 мм, довжиною 1’940 п.м., місцезнаходження – від «Рибпорту», побудованого у 1990 році;
  • частини залишків водопроводу Ду-500 мм, 1975 року побудови, що складає протяжність 1’070 п.м. від його загальної протяжності 15,4 км. місцезнаходження – район старого переїзду селища Чорноморка та житлових будинків, розташованого по вул. Центральна с. Бурлача Балка».

За рік був визначений організатор аукціону ТОВ «Центр з реалізації проблемних активів» (м. Київ, вул. Горького,97, код ЄДРПОУ 34934987), попутно отримали необхідні рішення Іллічівської міської ради №549-VI від 14.11.2014 року та №629- VI від 12.06.2015 року, які дозволили реалізацію цього майна.

25 лютого 2017 року відбувся аукціон на якому і з’явився Шалімов Олександр Юрійович, 1985 р.н., уродженець міста Сєверодонецьк Луганської області, зареєстрований по вул. Гагаріна в с. Марківка Тиврівського району Винницької області та проживаючого по вул. Лялі Ратушної в м. Винниця і якому за 80 тис. грн. ці всі труби достаються. На разі Олександр Шалімов завзято почав викопувати чавунні трубу, вирішуючи питання з місцевою владою (Великодолинська селищна рада, Новодолинська селищна рада), по території яких проходить старий водопровід.

З першого погляду нічого кримінального – підприємство не може розрахуватись з боргом – процедура банкрутства – реалізація майна – ліквідація підприємства, якби не одна обставина.

Ці труби за приблизним підрахунком при реалізації, як металобрухт, мають ціну біля 17 млн. гривень. Нагадаємо, що борг комунального підприємства перед портом складав лише трохи більше 2 мільйонів.

Навіть, якщо порахувати вартість демонтажу цих труб, сума, яка б могла залитись в розпорядження комунального підприємства скала б біля 10 млн. гривень.

Місту Чорноморськ не потрібні 10 мільйонів?

  • Всі школи відремонтовані
  • Всі лікарні обладнані всім необхідним?
  • Не має проблем з міською інфраструктурою?
  • Соціальні версти населення не мають ніяких потреб?

Цей список можна продовжувати, але в цьому вже не має ніякого сенсу. Гроші “пішли” з міста в “кишеню” вінничанина та “коло його друзів”.

Безхазяйність продовжується. Чиновники та шахраї багатіють, майно громади розбазарюється. В результаті «фіктивного банкрутства» ДЕРЖАВНИЙ (!!!) Чорноморський порт втратив більш 2 мільйонів грн., а МЕШКАНЦІ (!!!) Чорноморську втратила майже 10 мільйонів грн.

Хтось понесе відповідальність за таке розбазарювання? Або знову все спустять на “гальма”?

Відсутність невідворотності покарання, породжує нові злочини.

UPD. По інформації від Наталії Стеценко, директором КП „Іллічівське виробниче управління комунального господарства” був ПРОКОФ’ЄВ ОЛЕГ ВАЛЕРІЙОВИЧ, якій зараз працює головним інженером на іншому комунальному підприємстві — “Черноморськводоканал” (32927653).

Мафія” своих не кидає. Ось вона кругова порука!

Журналіст Роман Варшанідзе

Happy
Happy
1
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
1

2 thoughts on “ПРО ТЕ, ЯК ХТОСЬ «НАЖИВ» 10 МІЛЬЙОНІВ НА МАЙНІ ЧОРНОМОРСЬКОЇ ГРОМАДИ

  1. Аналогичная ситуация была и с трубами оросительной системы по Овидиопольскому району. Даже технику правохранители арестовывали, но результат нулевой и так всё и везде.

    1. Это может быть те самые трубы, т.к. они проложены, в основном, именно по Овидиопольскому району. Не думаю, что можно предъявить претензии к тому, кто начинает их выкапывать, все-таки он их приобрел на аукционе, а вот к тем, кто халатно отнесся к тому, что имущество на 15 млн., а долг 2 млн. – вот это серьезное нарушение.

Comments are closed.