ЗАВЕРШИВСЯ ОБЛАСНИЙ ЕТАП ПАТРІОТИЧНИХ ЗМАГАНЬ “ДЖУРА”

Кількість переглядів 401

Команда Арцизького району перемогла у фіналі обласного етапу Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Джура». Урочисте нагородження переможців пройшло в Аккерманській фортеці.

З 9 по 13 червня у Білгород-Дністровську переможці районних, міських, об’єднаних територіальних громад крокували строєм, долали смугу перешкод, показували знання з першої медичної допомоги, стріляли із пневматичної зброї.

Протягом 5 днів на базі оздоровчого закладу «Сонячний» тривали безкомпромісні змагання серед 34 команд із різних куточків регіону. Програма обласного етапу гри передбачала проведення таких заходів:

  • конкурс «Варта» (тема «Слава героям») – представлення творчо-мистецької композиції;
  • змагання: «Рятівник» (надання першої долікарської допомоги та транспортування «потерпілого»);
  • «Туристсько-спортивна смуга перешкод»;
  • «Стрільба з пневматичної гвинтівки»;
  • конкурси строю та пісні «Впоряд» і «Бівак» (таборування);
  • інтелектуальна гра-вікторина «Відун»;
  • конкурс звітів «Добре діло»;
  • козацька забава «Перетягування линви»;
  • інтелектуально-творче змагання «Пластун» (комплексна командна гра).

Також особливою увагою та цікавістю в учасників гри користувалися зустрічі з воїнами АТО і майстер-класи. Загалом в обласному етапі взяли участь біля 500 юнаків та дівчат, які стали переможцями районних етапів цієї незабутньої та повчальної гри.

Наш район представляв рій з Овідіопольського НВК-гімназії, який показав свою спритність, витривалість, єдність та мужність. Великий обсяг підготовчої та методичної роботи здійснили директор навчального закладу Синько Н.М., вчителі – Кричківський С.Й., Міллер О.В., директор районного Будинку творчості дітей та юнацтва Іванченко Т.А. та голова громадської спілки „Об’єднання учасників бойових дій Овідіопольщини” Хоперія Г.Д.

Учасники гри жили в наметовому таборі, де журі оцінювало: за організоване чергування, налагодження побуту, чистоти, доцільності розміщення, дотримання санітарно-гігієнічних норм, стан спорядження, особистих речей, посуду тощо.

Хочеться зазначити, що з кожним роком кількість команд і учасників, які беруть участь у грі, зростає. Саме у таких таборуваннях формується воїнський дух, перевіряється справжня дружба, випробовується характер. І ті навички, які отримали хлопці та дівчата під час цих змагань, неодмінно стануть їм в пригоді у подальшому житті.

В останній день гри всі команди вишикувалися в урочисте козацьке коло на території Середньовічної фортеці, де були об’явлені переможці обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – 2018.

За підсумками проведення фіналу місця розподілилися наступним чином:

  • І місце – «Соколи» Арцизського району;
  • ІІ місце – «Відважні яструби» Київського району м. Одеси;
  • ІІІ місце – «Чорноморці» Саратського району.

Як зазначив головний суддя змагань, учасник АТО, заступник голови обласної координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання, наказний отаман ГО «Чорноморське гайдамацьке з’єднання» Олександр Голопотелюк:
Всі учасники гри продемонстрували добру фізичну підготовку, винахідливість, злагоджені командні дії та індивідуальні вміння”.

На заході також був присутній заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Сергій Колебошин, батьки учасників, вчителі, військовослужбовці та представники громадськості.

Держава потребує людей, які готові стати на її захист. Не тому, що так їм наказали, а за покликом серця. І я пишаюся тим, що у нас в Одеській області, в нашій державі, є такі сини та доньки. Я сподіваюся, що ви не лише азартно змагалися, але й цікаво провели ці декілька днів, спілкуючись один з одним, та знайшли нових друзів. І, звичайно, я хочу щиро привітати переможців!”,
— зазначив Сергій Колебошин.

 

В період військової гри, для учнів Великодолинського НВК “ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія”, була проведена екскурсія до фрегату, багатоцільового кораблю Військово-Морських Сил України «Гетьман Сагайдачний», названого на честь українського полководця та політичного діяча, гетьмана реєстрового козацтва, кошового отамана Запорізької Січі. Екскурсія проведена завдяки представника ГС ОУБД Біранець В.І., за попередньою домовленістю з командуванням ВМС України.

Зазначимо, «Джура» — всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра. Вона є формою позакласної роботи з патріотичного та морально-етичного виховання школярів, а також засобом формування патріотичної свідомості.

За матеріалами: Анастасія Кравченко та Овідіопольська РДА

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0