ЗВЕРНЕННЯ РГБ ДО ГОЛОВИ ОДЕСЬКОЇ ОДА СТОСОВНО ВЕЛИКОДОЛИНСЬКОГО ПІДПРИЄМСТВА ТОВ «АГРО-ДОЛИНА»

Кількість переглядів 385

26 червня 2018 року керівник Ради Громадської безпеки Марк Гордиєнко опублікував звернення РГБ до голови Одеської ОДА Максима Степанова стосовно критичної ситуації на ТОВ «Агро-Долина», яке розташовано в смт Великодолинське Овідіопольського району Одеської області.

К Степанову поем мы песню.
ЗВЕРНЕННЯ

Громадська організація «Рада Громадської Безпеки» нещодавно направляла Вам колективне звернення мешканців смт Великодолинське Овідіопольського району Одеської області. В листі №II-407 від 13.06.2018 р. містилась інформація щодо критичної ситуації, що склалась в населеному пункті внаслідок неналежної роботи ТОВ “Агро-Долина”, розташованого за адресою смт. Великодолинське, вул. Станційна, 58-а. Лист направлений разом з додатком – десятками підписів місцевих мешканців.

Повідомляємо Вас, що створена комісія на рівні Овідіопольської районної адміністрації не в змозі зафіксувати результати санітарно-епідеміологічних перевірок та в подальшому проконтролювати усунення порушень. Це спричинено тим фактом, що простежити виробничий процес безпосередньо на території підприємтсва члени комісії дирекцією не допускаються. Зокрема, так відбувалось 22 червня 2018 р., коли члени комісії повинні були бути присутні присутні під час вимірювань шумового та екологічного забруднень. Але цього не відбулось – так звані незалежні та неупереджені заходи проводились за зачиненими дверима. (https://rgb-ua.com/novyny/14360/ , https://www.facebook.com/RadaGB/posts/2190761961151920 ). Зазначимо, що чергові обіцянки дирекції ТОВ “Агро-Долина” припинити шумове забруднення виявились пустим звуком: після завершення зібрання комісії роботи, супроводжувані підвищеним шумом, поновились, про що повідомили місцеві мешканці (https://www.youtube.com/watch?v=ocN9bG-I5KE ).

Нагадаємо, що діяльність ТОВ “Агро-Долина” супроводжується наступними порушеннями:

  • Закону України “Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення”; з порушенням Указу Міністерства охорони здоров’я України “Про затвердження санітарних правил планування та забудови населених пунктів” від 19.06.96 № 173
  • будівельних норм і правил проектування і розміщенні елеваторів, зерноскладів, млинів, комбікормових заводів та інших підприємств, будівель і споруд по зберіганню, обробці і переробці зерна.
  • вимог ДБН В.1.1 – 31:2013 “Захист територій, будинків і споруд від шуму” та державними санітарними правилами планування та забудови населених пунктів

Окремо варто наголосити, що існує висока вірогідність, що потужності ТОВ “Агро-Долина” у смт Великодолинське здійснюють неліцензійовану діяльність.

Враховуючи неефективність районної комісії, з метою усунення шкідливого впливу на життєдіяльність мешканців Одещини, зниження ризиків виникнення екологічних катастроф, та ефективного вирішення гострого соціального питання, просимо Вас:

  • ініціювати створення спеціальної комісії при Одеській обласній державній адміністрації задля перевірки всіх аспектів діяльності ТОВ “Агро-Долина” та відповідності її ліцензійованій
  • у склад спеціальної комісії включити ініціативну групу з мешканців смт Великодолинське, фахівців Держпродпотребслужби в Одеській області, фахівці Державної служби з питань праці в Одеській області, фахівців ГУНП в Одеській області, представникі ГО “Рада громадської безпеки”.

Просимо вжити невідкладних заходів задля усунення соціальної напруги та недопушення масових заворушень невдоволених громадян на території Одеської області.

За матеріалами: Марк Гордиєнко

Журналіст Роман Варшанідзе

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

1 thought on “ЗВЕРНЕННЯ РГБ ДО ГОЛОВИ ОДЕСЬКОЇ ОДА СТОСОВНО ВЕЛИКОДОЛИНСЬКОГО ПІДПРИЄМСТВА ТОВ «АГРО-ДОЛИНА»

  1. Нет ну вот надо было так насрать месным двум Г – депутатам из поссовета, которые уже небось и проедложение сделали дирекции

Comments are closed.