«РАЙДУЖНІ ЗБОРИ»

Кількість переглядів 406

20 липня 2018 року в ЖМ «Райдужний» керівники різного рівня зустрілися з мешканцями житлового масиву для обговорення проблем соціальної інфраструктури, піднятих під час мітингу з перекриванням проспекту Небесної сотні в м. Одеса, яке відбулося за тиждень до цього.

Довгі роки жителі житлового масиву страждають через відсутність будівлі загальноосвітньої школи та дитячого садка, амбулаторії та поліцейської дільниці. Довгі роки з людьми ніхто не спілкувався на цю тему і не розповідав про реальний стан справ.

На зустріч з жителями громади прийшли:

  1. Голова Таїровської селищної ради Хасаєв Хасан Гарунович.
  2. Депутат новообраної Таїровської ОТГ і директор «Руником Інвест» Кривий Дмитро Іванович.
  3. Директор Таїровської загальноосвітньої школи Загороднюк Алла Дмитрівна.
  4. Депутат новообраної Таїровської ОТГ і директор ДЮСШ «Таїрове» Цандр Вілін Вячеславович.
  5. Директор державного підприємства «ОПХ Таїровське» Національної академії аграрних наук Подолян Петро В’ячеславович.
  6. Начальник відділу освіти Овідіопольської РДА Григораш Катерина Валеріївна.
  7. Головний лікар Таїровської амбулаторії Ідрісова Ніна Георгіївна.
  8. Член Таїровської селищної виборчої комісії Гончаренко Надія Петрівна.

Присутнім було задано багато питань і питань гострих. Людям донесли про шляхи вирішення, щодо основних проблем соціальної інфраструктури житлового масиву.

Директор «Руником Інвест» Кривий Д.І. повідомив, що будівництво загальноосвітньої школи, дитячого садка та стадіону в детальному плані території перенесено з 3-ї черги в 1-шу. Однак земельну ділянку на якої має розпочатись будівництво, на даний момент перебуває в постійному користуванні ДП «ОПХ Таїровське» НЦ «Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова» НААНУ і необхідна її передача в землі запасу Таїровського селищної ради. Таке рішення може бути прийнято тільки в Києві в самій Національної академії аграрних наук України.

Голова Таїровського селищної ради Хасан Х.Г. зі свого боку попросив людей підключитися до цієї проблеми, так як самостійно у місцевої влади це питання вирішити не виходить – Національна академія АНУ затягує розгляд. Збір підписів громади, а навіть і поїздка в столицю під стіни академії, можливо прискорить процес розгляду.

Директор ДП «ОПХ Таїровське» Подолян П.В. зі свого боку підтвердив, що всі необхідні документи і погодження на місцевому рівні вже проведені і справа залишається тільки за академією.

У світлі змін в законі про освіту, зарахувати дитини в школу стало складніше за місцем проживання. Наразі головний принцип – місце реєстрації, а з цим у ЖМ «Райдужний» не все просто, велика частина населення проживає без реєстрації за місцем перебування.

Директор Таїровське загальноосвітньої школи Загороднюк А.Д. пояснила людям, що школа може діяти тільки в рамках закону і ніяк інакше. Всі зареєстровані в ЖМ «Райдужний» діти будуть зараховані без будь-яких проблем. Навчальний процес врегульовано, всі класи готові прийняти дітей 1-го вересня.

Начальник відділу освіти Григораш К.В. внесла ясність, що тепер є можливість зарахувати дитину в Таїровську школу і без реєстрації. Для цього необхідно отримати депутатський акт про фактичне місце проживання дитини, що і буде підставою для його зарахування. Крім того, є домовленість, що діти ЖМ «Райдужний» будуть прийматися в Одеську школу №5.

Стосовно проблемних питань недавно побудованого футбольного майданчику, директор ДЮСШ «Таїрове» Цандр В.В. повідомив, що всі питання будуть врегульовані та погодженні з місцевим населенням, однак і вони повинні привертати увагу на умисне псування майна майданчика, реагувати ти припиняти такі дії в майбутньому. Тільки сумісними зусиллями ми зможемо довго і з користю ним використовуватись.

Проблеми з поліклінікою і поліцейською дільницею вирішиться автоматично, як тільки буде завершено виборчий процес в Таїровське ОТГ і всі депутати і новий голова зможуть розпоряджатися фінансовими ресурсами громади.

Про причини тривалого виборчого процесу розповіла член Таїровське ПІК Гончаренко Н.П., яка підкреслила, що настільки довгі вибори – політичне замовлення. Неугодних депутатів і голову не реєструють, не дивлячись на рішення судів. Голова виборчої комісії Буравлев О.І. і більшість членів комісії виконують тільки ті рішення судів, які їх влаштовують. Решта ігноруються.

За підсумками зборів Кривий Д.І. запропонував всім бажаючим створити ініціативну групу для вирішення питання передачі земельної ділянки від ДП «ОПХ Таїровське» в розпорядження Таїровської громади для чого приїхати в понеділок, 23 липня, до Таїровської селищної ради з 9 до 13 години.

Резюмуючи зустріч, голова Таїровської селищної ради Хасаєв Х.Г. подякував всім за збори та обговорення про що додатково написав в соціальній мережі:

Спасибі велике всім, хто відвідав збори в ЖМ “Радужний”! Було обговорено багато наболілих питань, у т.ч. і питання будівництва школи та дитячого садочку! Спільними зусиллями створено план дій для вирішення даних проблем! Прошу всіх і в подальшому намагатись вести конструктивний діалог, об’єднуватись, як Ви і зробили це сьогодні! Я в свою чергу прислухаюся до кожного з Вас! Треба діяти злагоджено! Як кажуть, один у полі не воїн! Потрібно робити справи гуртом! Ми разом – в цьому наша сила! Слава Україні!

З місця події, журналісти
Роман Варшанідзе та Андрій Хлопчик

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0