ЧИ Є ШАНС У БЕРЕГОВОГО ОТРИМАТИ ЖИТЛО? РЕПОРТАЖ З КАБІНЕТУ ВОРОХАЄВА

Кількість переглядів 272

Після нашого відвідування, 03 серпня 2018 року, Овідіопольської РДА до АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ зателефонував заступника голови Овідіопольської райдержадміністрації Олександр Ворохаєв та запропонував обговорити питання виділення коштів на придбання житла для сироти Володимира Берегового.

06 серпня 2018 року в кабінеті Олександра Анатолійовича Ворохаєва відбулось зустріч з представниками адміністрації по питанню виділення коштів для придбання житла Володимиру Береговому.

Олександр Анатолійович повідомив, що Володимир Береговий є особою, яка позбавлена батьківського піклування. Його мати була позбавлена батьківських прав. А коли вона померла 28 листопада, то Володимиру Береговому вже було 18 років (у нього день народження 14 листопада).

Програми Одеської обласної ради надає кошти для дітей-сиріт. А для дітей позбавлених батьківських прав кошти надаються з районного бюджету.

Наразі є п’ять дітей сиріт по яким документи передані до Одеської облдержадміністрації для погодження та придбання житла з державного бюджету. Але на п’ятьох сиріт, поки ще знайшли лише три квартири, які підходять за показниками. Олександр Ворохаєв пропонував всім, хто продає свою нерухомість відгукнутись та запропонувати ще об’єкти нерухомості – гроші на це є.

По ситуації з районним бюджетом з якого планують придбати житло для дітей, які позбавлені батьківського піклування – на жаль, на даний момент, у зв’язку з утворенням нових об’єднаних громад, бюджет позбавлений багатьох статей доходу, що дуже негативно вплинуло на виконання соціальних програм. Адміністрація сподівається на перевиконання бюджету за підсумками 9 місяців 2018 року, що наддасть можливість профінансувати ці статті видатків.

В процесі обговорення я задав важливі запитання:

  • Чому так відбувається, що коли у людини є впливові опікуни, вона отримує фінансування за три місяця, а коли нікого немає, вона роками ходить та нічого не отримує?“, натякаючи на ситуацію з КЛАНОМ «СОЛОДУХА-ЛЕПСКИЕ».
  • Навіщо був проведений ремонт в адміністративному будинку Овідіопольської районної ради з заміною всіх дверей, вікон, коли попередній стан всіх приміщень ще дозволяв подальше їх використання без ремонту?“.
  • Чому Овідіопольська РДА не проводить роботу з орендарями земельних ділянок, які не використовують їх за призначенням та не виконали свої інвестиційні зобов’язання, що спричинило за собою брак робочих місць і відповідно недоотримання коштів до бюджету, які так необхідні для реалізації соціальних зобов’язань держави?“.

Ніяких відповідей на ці важливі запитання я не почув.

За підсумками засідання вирішили так:

  • Чекаємо до кінця серпня 2018 року висновків обласної комісії, яка розглядає питання виділення коштів для дружини БереговогоЧайнікової, яка по статусу сирота та має право на придбання житла з державного бюджету;
  • Також до Одеської ОДА 24 липня передані документи для виділення коштів на придбання житла для сім’ї Береговий-Чайнікова, де їм можуть придбати ні дві однокімнатні квартири, а одну двокімнатну;
  • Володимир Береговий шукає зараз житло для тимчасового проживання з оформленням договору та пише заяву для отримання компенсації з бюджету на оренду житла;

Також Володимир Береговий повідомив, що у нього є бумаги, які підтверджують виділення коштів на придбання різного роду товарів для нього (меблі та інше) на протязі тривалого часу, але він нічого з цього не отримував. Але поки не будуть пред’явлені документи, говорити про таке зарано.

Ну і у разі негативної відповіді з Одеської ОДА, залишаються сподівання на Овідіопольській районний бюджет, де за підсумками 9 місяців всі чекають перевиконання.

Повернемось до цього питання в кінці серпня, на початку вересня 2018 року.

З Овідіопольської РДА, журналісти
Роман Варшанідзе та Андрій Хлопчик

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0