ДОРОЖНЯ КАРТА ВІД ЧЕГОДАРЬ Н.А. ПО МЕДИЧНІЙ РЕФОРМІ В РАЙОНІ

Кількість переглядів 628

14 серпня 2018 року в Овідіополі, у залі районної ради відбулись слухання з питання реформування КУ «Овідіопольська центральна районна лікарня» відповідно до медичної реформи, на яких були присутні депутати районної ради, депутати селищної ради, апарат Овідіопольської РДА та громадськість.

Спорів і дебатів було багато на цьому засіданні, але головна промова, на мою думку, це заключна промова депутата Овідіопольської районної ради Чегодарь Н.А.

Наталія Анатоліївна повернула нас у недалеке минуле та на прикладі досягнень і помилок пояснила, що нас чекає, якщо питання реформування Овідіопольської лікарні відкладуть «на потом» по прикладу реформування первинної ланки медицини.

Хочу привести приклад і повернуть вас до виконання закону Про об’єднання територіальних громад і накласти об’єднання до сьогоднішнього питання, яке розглядалося. Який результат сьогодні?..“ так розпочала Чегодарь Н.А.

І Наталія Анатолівна нагадала, що коли розглядали питання об’єднання громад в Овідіопольському районі не врахували економічних законів, відповідно до яких цей район був створений. Всі повинні були об’єднатися навколо районного центру. І тільки за межами 25 кілометрів, вже могли об’єднуватись (не з районним центром – ред.).

Але що поставили «во главу угла», і сьогодні з проведенням медичної реформи ставлять..?“ – запитально звернулася Чегодарь Н.А. до присутніх.

Всі мовчали. А Вона пояснила, що ставляться всі наші «князьки» до ситуації не відповідно до економічних законів, а відповідно до особистостей. Всіх цікавлять особистості – хто буде керувати!!! А необхідно думати про економічну доцільність, а потім думати вже про те, хто буде керувати, але вже з врахуванням економічної доцільності.

А Овідіопольський район розтягли на „шматки“ саме раді особистостей. Кожний зробив собі „князівство“, де він має можливість перемогти на виборах. Нікого не цікавили економічні закони по яким цей район жив довгі роки.

А з економікою не можна так поступати, вона потом дасть. І вона дала – бюджет районний сьогодні пустий, в тому плані, що немає бюджету розвитку. Так це винувата не Таїровська і не Авангардівська селищна рада, а винувати всі ті, хто порушив закони економічні…“ – посвітила Наталія Анатоліївна всіх присутніх.

Наталія Чегодарь недвозначно всім дала зрозуміти, що все боялися та бояться саме її приходу до влади на виборах в об’єднану громаду, якби всі об’єдналися навколо районного центру. Але так не сталося і всі люди, які приходять до неї і запитують, що робити, коли нас тягнуть туди, куди ми не хочемо, вона відповідає:

„«Вы кузнецы своего счастья», так що захищайте свої права, якщо ви здатні їх захищати, а якщо ні, «вас погонят, как овець» туди, куди… як написано в проекті…“.

Ось так з реформою медицина у нас в районі – первинна ланка загублена, її треба витягувати, вторинна ланка стоїть «на кону» і якщо ми хочемо залишитись з лікарнею ми повинні починати реформу вже сьогодні, а не чекати поки настане ситуація така ж, як і з поліклінікою.

В 90-ті роки тільки Овідіопольський район, поряд із сусідами своїми, виплачував пенсії і зарплати бюджетникам, на відміну від Біляївського району, Білгород-Дністровського і навіть міста Одеси, яка заборговувала зарплату бюджетникам по два місяці – зробила невеликий екскурс в історію Наталія Анатоліївна. – А як Ви думаєте, а чому все це відбувалося? Тому що завжди був той лідер, покійний, я его назву, ось там він на фотографії – Віктор Іванович (Дуков – ред.). Він завжди сідав у перший поїзд й шов. А якщо по ходу були недоліки, він їх усував ці недоліки і ніколи не боявся цього…

І Наталія Анатолівна розповила, як Віктор Дуков залучав бізнес в Овідіопольський район – він всім хто хотів працювати в районі пропонував реєструватись тут і створив такі умови реєстрації, коли в Овідіопольському районі реєстрація підприємства проходила за ОДИН день, коли в інших регіонах це тривало до трьох місяців. А зареєстровані підприємства починали працювати та платити податки в бюджет і це давало можливість виплачувати, і пенсії, і зарплати в першут чергу в Овідіопольському районі, а вже потім в інших регіонах.

Тому, Чегодарь Н.А. звернулась до всіх, відкинути особистості та не думати хто буде керівником лікарні, а подумати про економічну доцільність і не затягувати зі стартом медичної реформи, чекаючи у «моря погоды».

І додала своє бачення проведення медичної реформі в районі, як-то кажуючі створила «дорожню карту від Чегодарь»:

  1. на наступну сесію (яка планується на початок жовтня), підготовка проекту рішення про перетворення КУ «Овідіопольський центр первинної медико-санітарної допомоги» на нову установу, відповідно до реформи;
  2. на наступну сесію (яка планується у листопаді), підготовка проекту рішення вже про перетворення КУ «Овідіопольська центральна районна лікарня» в нову установу.

На тому і розійшлись. Повна відео-версія засідання буде викладена пізніше.

Журналіст Роман Варшанідзе
оператор/монтаж Андрій Хлопчик

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

19 thoughts on “ДОРОЖНЯ КАРТА ВІД ЧЕГОДАРЬ Н.А. ПО МЕДИЧНІЙ РЕФОРМІ В РАЙОНІ

  1. Много всяких гадостей пишут в адресс Натальи Анатольевны.Многие стараются её утопить.И это понятно-им просто далеко и слишком высоко до неё!!!С ней в команде нужно пахать на благо жителей,а не для своего блага,как сейчас это происходит!!!Это главный,мудрый и созидательный руководитель всегда смотрящий вперед и просчитывающий шаги на несколько лет вперед!!!Те,что сейчас в креслах района сидят-просто,мягко говоря,не компетентны в этих вопросах.Об этом свидетельствует сегодняшняя обстановка в Овидиополе и районе в целом!Если Овидиопольцы еще раз упустят Чегодарь-Овидиополя не будет.

    1. Пусть сначала эти “деятели” расскажут о своих достижениях!
      Чегодарь есть, чем похвастаться!
      Эти же умеют только воровать!

  2. Чегодарь подозревают в махинациях с землёй в пгт Авангард
    Экс-вице-губернатор Одесской области Наталья Чегодарь, которая некоторое время была советником Игоря Палицы, причастна к строительству жилмассива «Седьмое небо».

    Об этом сообщает 368.media со ссылкой на источники в прокуратуре. Как отмечается, в апреле этого года началось досудебное расследование по факту нанесения ущерба государству со стороны бывшей главы Овидиопольской райадминистрации Натальи Чегодарь и ООО «Современные перспективы». В 2008 году чиновница своим распоряжением предоставила пятерым частным лицам земельные участки на территории совета пгт Авангард для ведения «личного крестьянского хозяйства». Данные лица получили территорию в 9,08 гектара в непосредственной близости возле промтоварного рынка «7-й километр». После того, как были оформлены соответствующие государственные акты, на земле началось строительство многоэтажных домов.

    Спустя некоторое время, как отмечают источники, Чегодарь двумя своими распоряжениями (ноябрь 2009 и январь 2010) разрешила владельцам изменить целевое назначение земель. В итоге, были оформлены новые госакты. После этого указанные частники заключают договоры аренды с ООО «Современные перспективы» для возведения жилмассива «Седьмое небо».

    «Чегодарь не имела права вмешиваться в работу сельсовета Авангарда. Кроме того, её решения противоречат решению сельсовета от 21 июля 2009 года №3928-IV, которое утвердило Генплан территорий», – поясняют в прокуратуре.

    Как сообщается, из–за незаконного изъятия земель из сельскохозяйственного пользования, а также начала строительных работ, государственный бюджет понес убытки на 1,05 миллиона гривен.

  3. Да,кроме развала района,похвастать больше нечем!!!И,к огромному сожалению,мы тоже в этом виновны.Были ведь выборы.голосовали ж-вот и наголосовали!!!И до сих пор слушаем из”нужных уст”:-“она воровка.она денег в район не давала и тому подобное”.Да вот дальше разговоров..,брехливых разговоров,ничего нет.А Чегодарь таки да-есть чем похвастать и подтвердить свои дела воочию.Хотя я лично не помню,чтоб Наталья Чегодарь хвасталась чем то.Перечислять сделанное-да,а хвастаться-нет!

  4. Роман Варшанидзе,лизнуть удалось.
    Ода царице шикарная.
    А где же ваши разоблачаюшие статьи о Чегодарь.
    Два года назад вы писали,что Чегодарь «волк в овечьей шкуре»,а сейчас все да наоборот.
    Сколько стоит Варшанидзе?

  5. Вас “карма”то же многие подозревают в
    мягко говоря неадекватности.Это,ведь,не диагноз?

    1. Карма=неадекватність.

      Це не діагноз!

      Це – аксіома!

  6. Такой серьёзный и важный вопрос для каждого проживающего в районе а кармы – шармы разводят трёп не по делу. Обсуждайте и предлагайте как лучше что бы со временем не ныть. Карма успокойся Авангард свой выбор сделал. Сейчас когда благодаря седьмому километру придя на готовенькое они не знают куда деньги девать и умничают. По умничали бы в Новоградовке Марьяновке Иосиповке. Завалили с подачи не далёких объединение а теперь ещё осталось завалить медицину и образование. А если не хватает собственных мозгов так хотя бы прислушайтесь к здравым рассуждениям.

  7. Я ніколи не пишу по проханням.
    Роман,два роки тому писав за Чегодарь дійсно разоблачительни статті (які видалив з архівів)але зараз
    поет оди царице Чегодарь.
    Як це називають?
    ПРОСТІТУЦІЯ.

  8. Да,уважаемая Карма.Чегодарь-царица,императрица,королева,или еще как там Вам легушке захочется.Ваш удел-болото.Квакайте-Вы лишь этим живете???

    1. А Чегодарь є аферистка.
      Мій піст за афери Чегодарь дивись вище.

  9. Карма наверное ты хорошо знаешь что такое проституция всю молодость только этим и занималась ( Вархоляк)

  10. После Чегодарь начался развал района. Это факт.
    Идиоты могут читать и верить спичам не местных “управленцев” которые убили Овидиополь и Овидиопольский район.
    Это не удивительно. Жители своим бездействие и молчаливым согласием помогают окончательно все убить.

  11. “Жители своим бездействие и молчаливым согласием помогают окончательно все убить.”все вроде бы верно,если не учитывать,что жители избрали своих представителей-депутатов,которые и обязаны следить и предотвращать неправильные движения.фиг там!!!все учавствуют в разных степенчх в разрыве и грабеже района!!!все только защищают свой бизнес и воруют с общака.кто голосует за все проводимые реформы на сессиях жители?кто их допустит!?

  12. Роман Варшанидзе,вас ще можливо називати контрацептивом,бо ваш хозяин
    Булавченко вами попользовался та отдал
    Чегодарь.
    Скільки коштує Варшанидзе?

    1. Не смеши, если бы Варшанидзе был под Чегодарь то про Васю не написал бы так как про дороги. Плохо написал бы а вот положительную статью никогда.

      1. А ти запитай у Варшанидзе,де всі статті що він писав против Чегодарь два роки тому.
        Я розповім.
        Всі статті прибрали зі архівів.
        Зараз Рома лиже у Чегодар.Аж присмоктує.

  13. За провал “первинної ланки” Левчук должен провалить головы своим замам и главному врачу. Вова сделай выводы иначе они тебя сделают. Прекращай никому не нужную лояльность.

Comments are closed.