ВО «СВОБОДА» ПОСКАРЖИЛАСЬ НА ІСНУВАННЯ ХРАМУ УПЦ МП В ОДЕСЬКОМУ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОМУ ІНСТИТУТІ

Кількість переглядів 790

Одеська міська організація ВО Свобода звернулась до міністра освіти і науки України та ректора Київського національного торговельно-економічного університету з вимогою перевірити цілий ряд сумнівних фактів, щодо існування та функціонування храму УПЦ МП в Одеському торговельно-економічному інституті Київського національного торговельно-економічного університету…

ДАЛІ ПО ТЕКСТУ ЗВЕРНЕННЯ :

…Звертаємо Вашу увагу, на невідкладній необхідності перевірити правові підстави існування та функціонування в головному навчальному корпусі Одеського торговельно-економічного інституту Київського національного торговельно-економічного університету, що розташований за адресою м. Одеса; вул.Інглезі,6, храму Знамення Курської-Корінної ікони Божої Матері Української Православної Церкви Московського Патріархату.

За наявною інформацією, яку ми отримали шляхом подання офіційних запитів і звернень, хотіли б наголосити на наступних моментах. Відповідно до офіційної відповіді №127 від 24.04.2018 року згаданий храм УПЦ МП знаходиться на балансі державного навчального закладу, а саме – ОТЕІ КНТЕУ!, що в свою чергу викликає масу запитань, зокрема фінансування витрат на утримання даного храму. Згідно кадастрових даних, земельна ділянка, на якій збудовано церкву, належить Одеському торговельно-економічному інституту Київського національного торговельно-економічного університету. З іншого боку, директор цього навчального закладу, пан Ярослав Петрович Ткач, який одночасно є ієродияконом УПЦ МП та особисто проводить службу і літургію в згаданому храмі УПЦ МП, але чомусь приховує цю інформацію, в своїх поясненнях наголошує, що навчальний заклад немає жодного відношення до церкви, а землю під будівництво церкви очевидно виділила Одеська міська рада, яка згідно кадастрових даних немає відношення до цієї ділянки землі. Крім того, велика ділянка землі навчального закладу навколо храму на сьогодні, очевидно незаконно, огороджена та відокремлена парканом від решти території Одеського торговельно-економічного інституту. Такі факти дають підстави вважати, що церква Знамення Курської-Корінної ікони Божої Матері УПЦ МП є незаконною забудовою.

Крім того, варто наголосити на інших моментах, зафіксованих стосовно цієї проблематики. При храмі Знамення Курської-Корінної ікони Божої Матері УПЦ МП працюють доросла і дитяча недільна школа, організаторами і відвідувачами якої періодично використовуються приміщення та інфраструктура навчального закладу на користь церковної школи. Також варто звернути увагу на доволі разючу відмінність технічного та візуального стану занедбаного навчального закладу та доглянутого релігійного об’єкту.

Підсумовуючи, відповідно сподіваємось на офіційну перевірку цієї інформації міністерством освіти і науки України та в разі її підтвердження застосуванням санкційних заходів, передбачених чинним законодавством України“.

БІЛЬШ ДЕТАЛЬНО ПРО ХРАМ УПЦ МП В ОТЕІ КНТЕУ ЗА ПОСИЛАННЯМ НИЖЧЕ :

https://site.ua/sergiy.soltasiuk.10172/13804/

Голова Одеської міської організації ВО «Свобода» Сергій Солтасюк

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0