КИРИЛУ БУЛО ПОВІДОМЛЕНО, ЩО УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВІ НАДДАДУТЬ АВТОКЕФАЛІЮ.

Кількість переглядів 368

Сьогодні, 31 серпня 2018 року, відбулась зустріч Вселенського патріарху Варфоломія з предстоятелем Російської православної церкви патріархом Кирилом на якої Кирилу було повідомлено, що Української православної церкві нададуть автокефалію.

Про це на своєї сторінці у Facebook повідомляє речник УПЦ КП архієпископ Євстратій (Зоря):

Спочатку була зустріч в присутності всіх членів Синоду. Потім були перемовини тет-а-тет, лише з перекладом.
Представники МП були нервові та напружені. Зустріч завершилася перед 13:00. Очікувалося, що гості лишаться на обід, але вони відразу поїхали.
На питання журналіста Saken Aymurzaev «
Ваше Святейшество, ну как?» – патр. Кирил відповів знервовано «Хорошо, хорошо», але явно без задоволення, яке виявляє переговорник після успішних перемовин.
Потім до журналістів вийшов митрополит Еммануїл, який був представником Патріарха на святі в Києві у липні. Він зробив коротку заяву, сутність якої була у фразі: ми ПОВІДОМИЛИ Патріарху про рішення щодо подолання розділення в Україні та надання автокефалії, яке ІМПЛЕМЕНТУЄТЬСЯ. Пізніше очікується офіційний текст, тому виклад може бути не буквальним.
В цілому підсумок переговорів для України дає підстави для стриманого оптимізму.
Однак не слід забувати, що «диявол ховається в деталях».
ОНОВЛЕНО: Один зі свідків-українців почув фразу, яку на виході кинув член делегації МП: «
Там все было уже решено, мы ничего не смогли сделать».
Також повідомляють про «українців у вишиванках», які на камери російських каналів говорили, що «нікакова томаса нам нє нада». Традиційна тактика геббельс-TV. Мабуть прилетіли з Москви одним бортом
“.

На 1-3 вересня у Вселенської Патріархії вже запланований Synaxis – збори всіх єпископів цієї Церкви. Перед ним відбудеться чергове засідання Священного Синоду Патріархату.

На думку деяких релігійних аналітиків, саме на цих зборах розглядатимуть і “українське питання“, так зване питання Томосу – надання автокефалії Церкві в Україні.

Журналіст Роман Варшанідзе

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0