В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ ЧАС ПЕРЕДАЧІ ВИКЛИКУ ВІД ПАЦІЄНТА ДО БРИГАДИ «ШВИДКОЇ» СКОРОЧЕНО У СІМ РАЗІВ

Кількість переглядів 344

Час передачі виклику від людини, яка зателефонувала на «103», до вільної бригади екстреної медичної допомоги в Одеській області скорочено у сім разів. Це стало можливим завдяки роботі Єдиної оперативної диспетчерської служби (ЄОДС). Про це повідомив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов під час візиту до ЄОДС Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

Зазначимо, кожної доби ЄОДС приймає до трьох тисяч викликів «103». Останній етап кожного п’ятого виклику — госпіталізація хворого до лікарні. Загалом, служба керує роботою 175 бригад екстреної медичної допомоги. Також на базі Служби працює кабінет телемедичних консультацій. Таким чином, усі авто бригад “швидкої” регіону оснащено електрокардіографами з телеметричними пристроями. Прямо на місці виклику медики можуть зробити ЕКГ, у режимі “онлайн” відправити результати й одразу отримати консультацію висококваліфікованого лікаря телемедичного центру ЄОДС. Відтак, кожного дня в Одеській області надають до 150 подібних консультацій.

Єдина оперативна диспетчерська служба почала роботу в Одеській області з 21 березня 2018 року. Протягом трьох місяців після її запуску до єдиного телефонного номеру «103» було підключено всі райони регіону. Ця служба значно зменшує час прибуття бригади медиків до пацієнта завдяки автоматизації прийому викликів, електронному контролю всіх етапів надання швидкої допомоги, а також оптимізації управління ресурсами. Диспетчер супроводу бригади визначає найближчу до місця виклику машину «швидкої», обирає лікарську або фельдшерську допомогу (в залежності від складності виклику) та скеровує її найкоротший шлях до пацієнта.

За матеріалами: Одеська ОДА

Журналіст Роман Варшанідзе

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0