XXIII СЕСІЯ ОВІДІОПОЛЬСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ VII СКЛИКАННЯ

Кількість переглядів 528

12 жовтня 2018 року відбулось пленарне засідання Овідіопольської районної ради Одеської області. Сесія була позачергова і на порядку денному було лише одне питання: «Про припинення комунальної установи Овідіопольської районної ради “ОВІДІОПОЛЬСЬКИЙ ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ МЕДИКО-САНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ” шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство».

Як ми вже повідомляли спочатку 23 сесія була призначена на 11 жовтня 2018 року, але з невідомих причин, голова ради Олег Маклашевський видав розпорядження про перенесення сесії на 16 листопада.

Але, вже 10 жовтня 2018 року на офіційному сайті Овідіопольської районної ради з’явилось оголошення про пленарне засідання двадцять третьої позачергової сесії районної ради сьомого скликання, яке відбудеться 12 жовтня о 10-ій годині в залі засідань адмінбудинку районної ради. Ми навіть дізнались про причини у голови ради Маклашевського О.В. Деякі депутати повідомляли, що спочатку їм на електронну пошту надійшло повідомлення про проведення позачергової сесії о 10-й години 11 жовтня, а вже через півгодини надійшло повідомлення про її проведення 12 жовтня.

На сесію з’явилось 23 з 36 обраних депутатів. Чим викликана така хаотичність в прийнятті рішень головою райради?

  1. Може хтось на нього давить?
  2. Або апарат ради даремно отримає 50% надбавку до свої заробітної платні за високі досягнення у праці?
  3. Або, і перше, і друге разом?

Мені здається, що найбільш вірогідний варіант саме третій і на сесії це стало зрозуміло. За звук на відео АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ вибачається – знімати довелось на любительську камеру без зовнішніх мікрофонів по причини накладки двох засідань, селищної та районної сесії.

Спочатку на сесії виступив заступник голови Одеської обласної державної адміністрації і депутат нашої райради Сергій Колебошин, якій довів важливість і необхідність прийняття рішення про перетворення нашої комунальної установи в комунальне некомерційне підприємство. Також Колебошин С.В. довів до депутатів, що Овідіопольський район один із семи районів на ВСЮ Україну, де ще не завершили проведення реформи первинної ланки медицини!!!

Надалі Сергій Валерійович надав слово переможцю конкурсу на посаду директора Департаменту охорони здоров’я та соціального захисту населення Одеської ОДА Теряєвої Олені Геннадіївні, яка до цього працювала в КУ “Одеський обласний центр екстреної медичної допомоги і медицини катастроф“.

Олена Геннадіївна розповіла про наступні кроки медичної реформи і про те, що нас взагалі чекає в майбутньому після завершення цієї реформи. З її слів, на сьогодні практично всі комунальної установи первинної медико-санітарної допомоги в Україні перетворились в комунальні некомерційні підприємства. Отримавши такий статус, нові установи мають право на підписанню договору з Національною службою здоров’я України та напряму отримувати гроші за обслуговування населення при наданні первинної медико-санітарної допомоги за кожного пацієнта шляхом підписання Декларації на медичне обслуговування. Всі комунальні установи чи заклади, які не будуть перетворені на комунальні некомерційні підприємства, починаючі з 2019 року не зможуть отримувати жодної копійки з бюджету на обслуговування населення.

Всі присутні депутати підтримали проект рішення, яке набере своєї сили після підписання головою ради.

Після голосування деякі депутати висловили свої думки.

Депутат від Опозиційного блоку Владислав Плешивцев сказав (на відео 13’23’’), що він і його фракція, попри не згоду з реформою, все ж підтримали рішення. Але він обурений тим, що їм не залишили вибору в питанні медичної реформи тому, що питання поставлене доволі категорично, або ви голосуйте і наш заклад буде отримувати медичну субвенцію з державного бюджету, або ви не голосуєте і з 01.01.2019 року наших сімейних лікарів доведеться фінансувати з місцевого бюджету.

Депутат від БПП-Солідарність Давид Шубладзе поцікавився у голови (на відео 15’18’’), як так вийшло, що обговорення реформування первинної ланки медицини відбулось ще 14 серпня, а проект рішення винесений на сесію лише через два місяця і що відбулось з датою призначення сесії, коли спочатку було оголошено про чергову сесії 11 жовтня, а потім перенос на 16 листопада і різке призначення позачергової сесії на 12 жовтня?

Відповідь Маклашевскього О.В. (на відео 15’57’’) взагалі неможливо назвати відповіддю – невиразне бурмотіння про все і ні про що зрозуміти взагалі не можливо. Головний посил стосовно медичної реформи – я думав що в 2019 році буде перехідний період. Так і хочеться тут сказати «індик теж думав…». Про перенесення чергової сесії на 16 листопада – всі інші питання вимагають доопрацювання.

Але депутат Шубладзе Д.К. зупинив це «невиразне бурмотіння» голови (на відео 17’50’’) і нагадав йому, що сам Олег Вікторович на спільне засідання комісій з питань медичної реформи в 14 серпня не з’явився, пославши на засідання представників свого апарату. Маклашевський О.В. в той час взяв термінову відпуску, на мою думку, із-за ситуації з автомобілем районної ради, який «розтрощив» його радник-бармен Волинець В.В.

Тут вже не витримала депутат Наталія Чегодарь (на відео 18’36’’) і теж вирішила виступити:

Мені соромно за те, що ви відповідаєте

А мені не соромно“, – вставив голова Маклашевський О.В.

Не зважаючи на безсовісну позицію голови, Наталія Анатолівна продовжила:

Для того щоб перенести сесію повинні бути вагомі причини, які передбачені законом. Ви їх нам, в листі який ви прислали, ви взагалі нам не оговорили які причини і ось вам теж «Наддністрянська правда», яка теж надала невідомо від кого… повідомили, що причини невідомі“.

Ми виконуємо свої обов’язки на які ми дали згоду безкоштовно, а ви отримуєте… заробітну платню. І виконуєте свої обов’язки…, вибачте, дуже погано“.

В серпні комісія постійна визначилась з цими питаннями (проведення медичної реформи – ред.) і ми просили прискорити проведення сесії, но ви її так призначаєте, щоб до нового року взагалі нічого не встигли зробити і розказуєте тут нам з трибуни…, просто нас обманюєте, в очі нам говорити і виборцям, які не знають повністю цього питання про яке ми сьогодні обговорюємо“.

А ви сесію відмінили зовсім по іншим причинам… зовсім на комісіях не було внесено питання, що якесь питання погане підготовлено і що його не розглядати. Всі питання, які розглянути на майновій комісії ми внесли пропозицію винести на слухання. Точно так же було і на бюджетній“.

Наша фракція не довіряє вам в такій роботі. Зминіть будь ласка свою роботу…

Після Чегодарь Н.А. слово знову взяв депутат Плешивцев В.Ю. (на відео 24’50’’), якій висловив своє незадоволення невиконанням бюджету району, яке було обговорено на постійної комісії, і повідомив:

…Ми за зміни бюджету у тому варіанті, якими вони будуть, де урізається доходна частина бюджету і урізається розхідна частина бюджету, ми (фракція Опозиційного блоку – ред.) приймати участь у голосуванні не будемо“.

На цьому сесія була закрита. Що у підсумку? На мій погляд ситуація «не здорова». А як вона може бути «здоровою», коли очільник районної ради Олег Маклашевский:

  • повністю ігнорує обговорення процесу медичної реформи, доводить все до межі краху, а потім робить «витріщені очі» зі фразами типу «не винуватий я»;
  • знаючи про бюджетну «діру» в 22 мільйона, переносе сесію на місяць, напевно, з думкою про те: «а може саме розсмокчиться»

При цьому він:

  • із задоволенням в авральному порядку «підмахує» свій підпис під документами про надання звання «Заслужений лікар України» особі, яка навіть в своєму житті нікого ні лікувала та ніде не викладала! Читайте про це тут;
  • ховає «голову у пісок» і зберігає мовчання, коли його типу «радник-бармен» розтрощує комунальну машину за 500 тисяч бюджетних коштів. Читайте про це тут;

Ось такий «керівник» відповідає за прийняття важливих рішень у життєдіяльності Овідіопольського району. Почекаємо чергової сесії, побачимо з чим ми прийдемо к 16 листопаду…

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

РЕКОМЕНДУЄМО ЩЕ:

Обговорення медичної реформи в Овідіопольської райраді:

  1. ЩО ВІДБУВАЄТЬСЯ З МЕДИЦИНОЮ В ОВІДІОПОЛЬСЬКОМУ РАЙОНІ? ЧАСТИНА І
  2. “ВІН БУДЕ РОБИТИ РЕМОНТИ І ЗАРОБЛЯТИ НА ЦЬОМУ” – ПРО МЕДРЕФОРМУ В ОВІДІОПОЛІ. ЧАСТИНА ІІ
  3. ДОРОЖНЯ КАРТА ВІД ЧЕГОДАРЬ Н.А. ПО МЕДИЧНІЙ РЕФОРМІ В РАЙОНІ
  4. «ТЁТЯ З МИНУЛОГО»
  5. СПІЛЬНЕ ЗАСІДАННЯ ПОСТІЙНОЇ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ МЕДИЧНОЇ РЕФОРМИ

«Метання» голови при визначенні дати сесії:

  1. СЕСІЯ ОВІДІОПОЛЬСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ ПЕРЕНОСИТЬСЯ НА 16 ЛИСТОПАДА
  2. ТЕРМІНОВА СЕСІЯ ОВІДІОПОЛЬСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

6 thoughts on “XXIII СЕСІЯ ОВІДІОПОЛЬСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ VII СКЛИКАННЯ

  1. Глава райрады хам и если он так относится к своим коллегам депутатам, чего от него ждать простым жителям района?

  2. Голова районної ради САЛДОФОН, тому і ХАМ. Йому керувати тільки казармою. Ось вам опоблок і відродження, як ви всі раділи коли призначили цього покидька головою, замість того щоб призначити того, хто дійсно б працював. Там де Булавченко – там біда. А Маклашевський – це підкоблучник Булавченко…

  3. @А Маклашевський – це підкоблучник Булавченко…@

    Вот взляд, но в нос а в бровь,
    А толку то?

  4. На самом деле жирдяй Маклашарский отложил сессию на середину ноября, чтобы спокойно получать свои 40тысяч зарплаты со всеми надбавками, а на этой сессии должны были урезать премии из-за дыры в бюджете. И чихать он на вас хотел, что и показал всем своим омерзительным мычанием на сессии.

  5. У меня одного возникает непреодолимое желание расхерячить жирную, лживую морду главы райрады? Чегодарь молодец, ставит его раком, но по-моему он уже так давно стоит не разгибаясь!

  6. Он получил разнарядку с Киева развалить Р=Н И Объединить с Биляевкой наш Р-Н

Comments are closed.