«ХОТІЛИ ЗРОБИТЬ, ЯК КРАЩЕ, А ВИЙШЛО, ЯК ЗАВЖДИ». ДОРОГУ НА ЛІБЕНТАЛЬ ЗАБРАКУВАЛИ

Кількість переглядів 495

Дорогу О-161818 на с. Лібенталь, Овідіопольського району Одеської області з помпою будували і з такою ж помпою зараз розповідають, що зробили не так, як того вимагають будівельні норми.

Ще 04 вересня 2018 року перший заступник голови Овідіопольської РДА Ігор Ільченко написав про початок ремонтних робіт на цієї ділянці:

„…І от сьогодні ми розпочали. До кінця вересня підрядна організація має закінчити будівництво цієї багатостраждальної дорожньої ділянки…
Чекаємо на завершення будівництва…

Все супроводжувалось гарними фотками і сподіванням на краще.

Пройшло 55 днів, завершення будівництва дочекались, але чомусь настрій не святковий. Встановлено порушення виконання робіт. І пише про це Ігор Олександрович вже з іншим настроєм:

„Є приказка, яка рекомендує не лізти в пекло поперед батька.
Сподіваючись на порядність підрядної організації, виступив арбітром між будівельниками та мешканцями Лібенталю.
Сьогодні ми бачимо результати лабораторних досліджень. Вони невтішні…“

Глава автомобільних доріг Одеської області Олег Варивода констатує:

„…По результатах лабораторних досліджень кернів висновок невтішний – жоден з кернів не відповідав технічному завданню: в перших два застосована інша марка цементу, а три інших взагалі розвалились, що свідчило про суттєве порушення технології виконання робіт…“.

Але, тут же додає, що жодної копійки з запланованих на ремонт 4,5 млн.грн не сплачено і сплачено не буде.

А у мене закралася думка, а чи не поспішаємо ми розраховуватись з нашими підрядниками? Може просто замовити лабораторні дослідження? У мене дуже великі сумніви в 100% якості їх робіт. Це ж скільки бюджетних коштів можна зекономити по вже виконаним ремонтам?

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0