ТАЇРОВСЬКА ВИБОРЧА КОМІСІЯ РОЗГЛЯНЕ ЗВЕРНЕННЯ ГРОМАДИ НА ЕКСТРЕНОМУ ЗАСІДАННІ

Кількість переглядів 531

02 грудня 2018 року о 14:00 в Таїровському Будинку культури за адресою: вул. 40-річчя Перемоги,55 в смт Таїрове відбудеться екстрене засідання Таїровської Селищної виборчої комісії Овідіопольського району Одеської області на якому буде розглянуте звернення жителів громади к Президенту України, голові обладміністрації і СБУ з приводу чергового зриву сесії селищної ради і заходів щодо забезпечення функціонування новообраного селищної ради в умовах воєнного стану“ – про це повідомляє юрист Таїровської виборчої комісії Олександр Іщенко.

Олександр Іщенко нагадує, що: „15 листопада 2018 року в Таїровську виборчу комісію звернулися 14 депутатів з проханням в сьомий раз скликати першу сесію, для проведення якої відповідно до закону, як раз і необхідна присутність не менше 14 обраних і зареєстрованих депутатів“.

Комісія оперативно відреагувала на цю заяву і скликала першу сесію на 18 листопада 2018 року. Але 9 з 14 депутатів, які вимагали проведення першої сесії, так і не з’явилися на неї. Причина з’ясувалася в той же день. Депутати, виявляється, побували на зустрічі з членом виконкому Одеської міськради Шмушковичем Михайлом Володимировичем, якій також зараз є партійним функціонером партії «БПП-Солідарність» і найближчим соратником депутата Верховної Ради України Гончаренко О.О. та з колишнім керівником Одеської міліції Босенко Володимиром Володимировичем, який за неофіційною інформацією наразі є особою, наближеною до скандально відомого в Одесі бізнесмена та партнера міського голови Труханова Г.Л. Галантерника Володимира Ілліча.

Громада обурилася поведінкою цих дев’яти депутатів, які на догоду якимось суб’єктивним політичним інтересам, проігнорували свої обов’язки, показавши тим самим, як ставляться до потреб і проблем громади, яка вже без малого рік не має законного органу місцевого самоврядування та ініціювала відгук дев’яти депутатів селищної ради, через які ніяк не може відбутися перша сесія.

Однак, як зазначає юрист Олександр Іщенко: „Позбавити мандатів цих депутатів поки неможливо, оскільки вони їх ще не отримали. Але подальша діяльність цих депутатів, які втратили підтримку виборців, знаходиться під великим питанням. Ігнорування інтересів людей загрожує реальною можливістю їх подальшого відкликання за народною ініціативою після набуття повноважень“.

Разом з тим Іщенко підкреслив, що 30 листопада 2018 року в комісію надійшла, і була офіційно зареєстрована копія відкритого звернення 261 жителя Таїровської об’єднаної громади до Президента України Порошенко П.О., керівникам правоохоронних органів України та регіону, а також до голови облдержадміністрації Степанова М.В.

У цьому зверненні члени громади звертають увагу на те, що в умовах воєнного стану, що діє в Одеській області, відсутність легітимної місцевої влади, які працюють, органів місцевого самоврядування є неприпустимим, підриває обороноздатність країни, фактично приводячи до гуманітарної катастрофи в 30-ти тисячної громаді. Громада сьогодні позбавлена бюджету, можливостей розвитку і нормальної життєдіяльності.

У цій ситуації комісія не може ігнорувати думку громади, і, без сумніву, дасть йому відповідну оцінку на екстреному засіданні, яке відбудеться 02 грудня 2018 року в 14.00. Таїровське виборча комісія має намір виконати свій обов’язок і прийме всі, що залежать від неї рішення, які вона зобов’язана прийняти в умовах, що склалися“, – сказав Олександр Іщенко.

За матеріалами: прес-анонсу Таїровської СВК

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0