ПРЕДСТОЯТЕЛЬ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ УКРАЇНИ ЕПІФАНІЙ – ЛЮДИНА ТВОРЧА

Кількість переглядів 298

Об’єднавчий собор у Софії Київський 15 грудня обрав предстоятелем Православної церкви України архієрея УПЦ Київського патріархату Епіфанія (Сергія Думенка). В офіційній біографії 39-річного митрополита Київського і всієї України Епіфанія зазначено його членство в Національній спілці журналістів України від 2005 року.

Нагадаємо, що свого часу майбутній митрополит був секретарем-референтом Рівненського єпархіального управління й особистим секретарем митрополита Рівненського і Острозького Даниїла (2003–2005). У той же період був редактором інтернет-проекту «Рівне Православне» офіційного сайту Рівненської єпархії та членом редколегії церковно-релігійної газети «Духовна нива» – офіційного друкованого органу Рівненської єпархії. З 2005 року обіймав посаду прес-секретаря Рівненського єпархіального управління, тоді ж – у грудні 2005-го – був прийнятий до творчої спілки журналістів України, мав прес-карту Міжнародної федерації журналістів.

У біографії митрополита Епіфанія, який 2010-го очолив Київську православну богословську академію, є і такий рядок: 17 березня 2011 року рішенням Священного Синоду призначений головою Редакційного комітету.

Хоча багато журналістських робіт Епіфанія в інтернеті знайти складно“, зазначається на сайті BBC News Україна, митрополит Київський і всієї України Епіфаній був і залишається людиною творчою – переважно в царині православного богослов’я. У науковому доробку має понад півсотні наукових публікацій, зокрема кілька монографій, він також очолює редакційні колегії наукових фахових видань «Труди Київської духовної академії» та «Богословський вісник Київської православної богословської академії».

СЛУЖБА ІНФОРМАЦІЇ НСЖУ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0