ПЕРША ГРОМАДА ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ СЬОГОДНІ ПЕРЕЙШЛА ІЗ УПЦ МП ДО ЄДИНОЇ ПОМІСНОЇ ЦЕРКВИ УКРАЇНИ

Кількість переглядів 305

Мешканці села Шишківці, Кіцманського району разом зі священиком сьогодні на зборах вирішили перейти з Московського патріархату до Православної церкви України.

Близько сотні людей сьогодні зібрались у церкві Різдва Пресвятої Богородиці та одностайно вирішили перейти із УПЦ МП до Православної церкви України. Про це Інформаційному агентству АСС розповів Сергій Бухаров, головний спеціаліст відділу з питань охорони культурної спадщини, національностей та релігії Чернівецької ОДА.

Сьогодні зранку на зборах усі присутні, крім однієї людини проголосували за приєднання до Єдиної Помісної Церкви. Їх підтримав і священик, який проводив збори Це поки перша громада в області, яка зробила такий крок. До цього шишківчани готувались із літа, люди збирали підписи за утворення  помісної церкви. Потім чекали Об`єднавчого Собору“, – зазначив С.Бухаров.

Нагадаємо: Зараз у Чернівецькій області близько 430 парафій УПЦ МП та 170 парафій УПЦ КП Це – історична подія, на яку в селі довго чекали, кажуть місцеві мешканці. Вона відбулась під головуванням архієпископа Чернівецького та Хотинського Германа, та священика церкви, протоієрея Дмитра Ходана, який є настоятелем храму упродовж 30-ти років.

Джерело: ІА АСС

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0