ЧОГО ХОТІВ СКУТАРЕНКО? ПРО НЕПОРОЗУМІННЯ МІЖ ВЛАДОЮ ТА УЧАСНИКАМИ БОЙОВИХ ДІЙ

Кількість переглядів 374

21 грудня 2018 року на пленарному засіданні сесії Овідіопольської селищної ради під час розгляду питання порядку денного по якому затверджувалась програма надання соціальних послуг та інших видів допомоги незахищеним верстам населення селища Овідіополь на 2019 – 2020 роки, мешканець селища Овідіополь, учасник бойових дій АТОшник Сергій Скутаренко спитав у голови:

Скажіть будь ласка, ось програма, програма, а що включає програма, я все ж має відношення до неї?“.

І потім додав:

Питання не в грошах, я вам сказав, я ось прийшов: візьміть гроші і до побачення… нема підтримки… ВНІМАНІЯ… є депутати, це представники громади… де депутати? Де хтось коли мене спитав: Серьога що у тебе, як? Може тебе допомогти, ти ось три роки десь «шалендався», прийшов додому, може у тебе є якісь питання, а я прийшов ось тут, як казали – 93% АТОшників вони повернуті… може нас спитають: Серьожа може ми тебе допоможемо?.. Нема програми… Ці дві тисячі – це откупні…  дякую, але це откупні…

Голова Савельєва Л.І. не зовсім зрозуміла та відповіла:

Сергій Сергійович, Ви зараз неправі на 100%… я не можу зрозуміти, як Ви хочите, щоб ці кошти хлопцям давали? Якщо у вас пропозиція збільшити кількість коштів, то має бути офіційне звернення до селищної ради з цим питанням, але до нас ніхто не звертався, взагалі…

Секретар ради Світлана Новікова запитала:

Окрім грошей, що ще бажаєте?

Скутаренко продовжив:

Я бажаю, щоб була прийнята програма, не просто ПУНКТІК, а програма!

Дайте будь ласка конкретні пропозиції від хлопців АТОвців, конкретні пропозиції – письмово, не просто поговорили, а найдайте їх нам письмово до лютого місяця, будь ласка!.. Звідки я знаю, що сьогодні хочуть хлопці? Ви ж сюди не приходите. Ви спілкуєтесь десь на вулиці між собою до селищної ради ви не приходити, ви свої пропозиції не вносити, цеж неправильно Сергій Сергійович“, – перейшла вже на більш високий тон голова.

І ще, – перебила її секретарви кажете, що ми не цікавимось – це неправда, тому що у нас є спеціаліст по роботі з соціально незахищеними верстами населення… всі хто приходили, АТОвці – за будь-якою довідкою, за будь-якою допомогою у вирішить питання, ми все це надавали… Так само дітям АТОвців – і квітки до цирку і подарунки на свята… Яка підтримка, що ви бажаєте ще? Скажіть нам ми розглянемо це питання“.

… Я вам скажу, – знову продовжив Сергій Скутаренко, – я служив в Бердичівської бригаді і Бердичівська рада всім АТОшникам сплачує комунальні послуги… Хтось подумав у цю сторону?.. Програму треби приймати не просто виділити кошти…

Ще раз вам говорю: Дайте ваші пропозиції“, – підсумувала голова.

Я вас почув“, – і Сергій Сергійович сів на своє місце.

Майже десяти хвилинний діалог (більш детально дивиться у сюжеті) між головою селищної ради Лідією Іванівною Савельєвою та мешканцем Сергієм Скутаренко, натикнув мене на думку, що Сергію та іншим учасникам бойових дій не вистачає УВАГИ. І дійсно, багато людей, які повернулись з зони бойових дій страждають від нехватки уваги.

Але, селищна рада, на жаль, може підтримати лише матеріально, або спрощенням бюрократичних процедур.

З питань адаптації та психологічної реабілітації необхідно звертатись на гарячу лінію Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції за телефонами:

  • 044-281-08-48
  • 044-281-08-38,

Сподіваюсь там допоможуть.

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

7 thoughts on “ЧОГО ХОТІВ СКУТАРЕНКО? ПРО НЕПОРОЗУМІННЯ МІЖ ВЛАДОЮ ТА УЧАСНИКАМИ БОЙОВИХ ДІЙ

  1. Внимание Сережа хочет атовцам, как этого не понять, а Савельева и Новикова помешаны на деньгах и тычут эти 2000 а у парня сердце болит за все прошедшее, совести у вас нет!!!Не денег он просил, а внимание и повагу

    1. Тобто їм увагу і повагу, а іншим не треба? Він служив в армії і отримував за це гроші від держави.

  2. Какое внимание? Сводить его покатать на качельке на детской площадке? Фобии у него. Вот пусть и звонит по показанным телефонам. 40 лет мужику внимание ему не хватает. Может пусть жена ему чаще дает, не одинок все таки!

  3. Я в шоке. 3 года человек отдал жизни защищая Нас, депутатов и главу. Человек говорит об элементарном: деньги хорошо, но нужна помощь психологически. А что наша власть: давайте предложение! Вы не приходите в пос.совет! Вы где то на улице собираетесь. Это треш.

  4. Так психологическую помощь дают в другом месте

  5. Эксперты говорят что жизнь стала лучше! Но люди говорят что стало намного хуже! Но они ведь не эксперты!!!

  6. Консультації з громадськістю – важливий механізм забезпечення відкритості та прозорості діяльності місцевих органів виконавчої влади. Консультації необхідні для налагодження системного діалогу органів виконавчої влади з громадськістю, підвищення якості рішень з важливих питань державного і суспільного життя, створення умов для участі громадян у розробці проектів рішень тощо. Публічне громадське обговорення передбачає організацію і проведення конференцій, форумів, громадських слухань, засідань за круглим столом, зборів, зустрічей з громадськістю.

Comments are closed.