РОЗВИТОК ЧИ ПРОЇДАННЯ? ОВІДІОПОЛЬСЬКІ ДЕПУТАТИ ЗАТВЕРДИЛИ РІШЕННЯ ПРО ВІДШКОДУВАННЯ ВИТРАТ КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА

Кількість переглядів 316

В 2019 році Овідіопольська селищна рада офіційно буде відшкодовувати різницю між розміром ціни на послуги КП «Водопостач» та розміром економічно обґрунтованого тарифу, який розрахувала головний бухгалтер комунального підприємства. За таке рішення проголосували депутати на сесії.

Розібратись в хитросплетеннях калькуляції підприємства не зовсім легко. Все, що точно зрозуміло так це те, що ми закупаємо в год 700’230 м3 води, а реалізуємо лише 505’565 м3. Різниця 194’665 м3 – це втрати «в межах норми», або простою мовою майже 200 тис. м3 води в рік ми «зливаємо у пісок». Це, напевно, як і реальні втрати в наслідок витікань, поривів, так і неконтрольоване водоспоживання, або простою мовою – не всі сплачують за все в наслідок різноманітних хитросплетінь.

Зі слів головного бухгалтера КП «Водопостач», середня вартість води, яку витрачає підприємство, як при закупівлі, так і при видобутку води – 4,97 грн./м3.

Виходячи з калькуляції, яку надало КП, економічно обґрунтований тариф – 15 грн./м3. Населенню воду будуть реалізовувати по 11,90 грн./м3. Різницю в 3,10 грн./м3, я так розумію, буде погашати селищна рада. Якщо порахувати цифру 700’230 м3, які ми споживаємо, разом з втратами, то доплачувати селищна рада КП «Водопостач» буде біля 2 млн. 200 тис. на рік. І це лише водопостачання. А ще є: водовідведення і вивіз твердих побутових відходів.

Довга промова між депутатом Видрою С.О. та бухгалтером Лисьонок Л.Н. ні до чого не довела – кожний залишився при своєму. Видра намагався вказати на неточності у розрахунках, але, селищний голова Савельєва Л.І. дала зрозуміти, що вона довіряє головному бухгалтеру підприємства:

… Головний бухгалтер КП «Водопостач» несе кримінальну відповідальність за те, що вона нам сюди несе… це не просто так – бухгалтер з великим досвідом і вона знає, що вона рахує і як вона рахує…

За депутата Видру заступився депутат Юрій Бакалов, який наполягав на тому, що Сергій правильно задає питання. За показники бухгалтера заступився директор КП «Водопостач» і депутат Геннадій Фесюк:

Сергій Олександрович ви розумієте, мене вже дивує, спеціально сесія була зроблена… бюджетна комісія за три дні, координаційна за два дні… у вас було два дні прийти і ось бухгалтерські питання задати, бо я вас запрошував, ну ви прийшли на сесію і ось це хочете показати, що ви хочете розібратися…

Голова бюджетної комісії, депутат Світлана Віхтєва теж вступилась за комунальне підприємство:

… Той хто хотів розібратись в тарифах… ще літом, коли запрошували всіх, коли запрошували перший раз, коли у них був аврал… і я особисто звала… я два тижня літом втратила для того щоб зрозуміти, як це працює…

Тут знову не витримав депутат Бакалов:

… І що ви зрозуміли?.. Злив ви робити 15 грн. за куб, а з людей ви транспортуєте по 36 грн. за куб!..

І потім Юрій додав, звертаючись вже до голови:

Лілія Іванівна, я хочу попередити помилку, яку б бюджет селищної ради Овідіополю не «зливав» би в каналізацію… Я прочитав і так, що з моря підприємці возять по 15 грн. за куб, а з людей по 39 за куб!!! Мене цікавить ця різниця… в ту саму трубу заливаємо, транспортуємо на Іллічівськ так само – значить це 15 грн./куб., а з населення 39 грн., це вірно?

Віхтєва знову намагалась пояснити, що, якщо хочете розібратись, треба… Тут і Геннадій Фесюк почав виправдовуватись, але депутат Юрій Бакалов не вгамовувався:

Я не хочу, щоб селищну раду знову завели в якусь кабалу… це не смішки – це бюджетні кошти… і ви датуєте (комунальне підприємство – ред.)… жодна селищна рада Овідіопольського району не датує (комунальні підприємства – ред.)… не дай Боже не стане грошей, що ви будите робить?..

Що можна додати? Лише те, що самі тарифи – це «темний ліс»… калькуляція, втрати, ціна закупівлі, водопостачання, водовідведення… в принципі на жодне питання депутатів Сергія Видри і Юрія Бакалова конкретних відповідей не отримано, лише: «у всьому треба розбиратись і витрати на це не менш двох тижнів, а ми вже розібрались і тут все вірно».

В результаті, при голосуванні за це питання депутат Видра С.О. проголосував «ПРОТИ», а депутат Бакалов Ю.Д. «УТРИМАВСЯ». Інші депутати рішення підтримали.

Поки радує одне – зростання тарифів в 2019 році поки не планується, але якою ціною ми це отримаємо? Звичайно ціною наших з вами податків, які можливо направити на розвиток соціальної інфраструктури селища.

Виходить, ми поки вибираємо не розвиток, а проїдання… Чи надовго нас вистачить?

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

11 thoughts on “РОЗВИТОК ЧИ ПРОЇДАННЯ? ОВІДІОПОЛЬСЬКІ ДЕПУТАТИ ЗАТВЕРДИЛИ РІШЕННЯ ПРО ВІДШКОДУВАННЯ ВИТРАТ КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА

  1. а сколько денег они положат при этом себе в карман?Жирный хач наверно много хапает

  2. а чего бы и нет, Лысенко подарки детям раздал и плюсов набрал перед выборами и больше ничего, Фесюк тянет на себя одеяло, а Бакалов конечно же “дурак” потому что правду говорит, вот и всем вам ответ, как мы живем в Овидиополе??

  3. В закупівлі води передбачено 687030куб.м. від Філії “Інфоксводоканал” 13200 куб.м. за рахунок води з башт =700230куб.м. Згідно “Висновку” відсоток втрат 27,8% до реалізації всього 505565 куб.м. Помилки немає!

  4. Крім того, знову безпідставні звинувачення, в суму 2141,3 тис. грн. включена різниця в тарифах на всі послуги:
    водопостачання передбачено 1379,8 тис. грн., водовідведення 635,6тис. грн., ТПВ -125,8 тис. грн.

  5. Лише два депутати дійсно розуміють, що це абсолютно не вірний шлях. Запамятайте раз і назавжди, що комунальні підприємства, а верніше їх керівники завжди крали і продовжують красти. Крадуть абсолютно з усього. Порахуйте собівартість води з артезіанських свердловин, а конкретно вартість електроенергії, гос витрати, втрати, рентабельність і ви отримаєте реальну вартість 1 м. куб. не вище 7,5-8 гр. Крім того подивіться як використовується техніка, як списуються горюче-мастильні матеріали, як ремонтуються і як списуються кошти на пориви і тд. і тоді ви прозрієте.

  6. Зато ул. Ватутина между ул. Шевченко и Л. Украинки скоро будет похожа на катакомбы, значит сделать не могут. С Кирова(Соборной) к пятиэтажке тоже недоходит доделать дорогу ОТРЕЗКИ!!! А как два лимона разбить на нескольких человек, так это сразу все правильно посчитали.

  7. Я живу на скурте у нас вода напрямую с инфокса и ми платимо по 14грн. В чем справедливость. ?

    1. Странно, мы тоже на Скурте и тоже напрямую, но платим по 10.3

  8. Лилька з Фесюком домовилась і будуть зараз грабувати кп. Здобули!!! Колись всі хотіли Фесюка зняти, а він повернувся і знову буде грабувати наше підприємство.

  9. Манька яка ти дурепа.Всі вселищі і в тому числі депутати знають,що Ліля Іванівна його запросила повернутися і наладити роботу підприємства після того ,як Дідур,Власенко,Рудий,Шевчук за два роки його добили.

    1. ха-ха-ха, а підписувала контракти з Дідуром, Власенко, Рудим і Шевчуком Манька чи Лилька? То-то. Ось і виходить, як не крути, винувата Лилька, саме вона всіх цих олухів призначає і разом з ними все і розвалює!!!

Comments are closed.