ЧЕРНОМОРСЬКЕ УЕГХ: ВІДНОСНО ТЕХОБСЛУГОВУВАННЯ ВНУТРІШНЬОБУДИНКОВОЇ СИСТЕМИ ГАЗОПОСТАЧАННЯ.

Кількість переглядів 416

Повідомляємо, що відповідно до р.ІІІ гл.5 п.3 Кодексу газорозподільних мереж, затвердженого Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послугу №2494 від 30.09.2015 року та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 06.11.2015 року №1379/27824 “Власники газових мереж, у тому числі побутові споживачі та власники внутрішньобудинкових систем газопостачання (балансоутримувачі, управителі), які згідно з актом розмежування балансової належності та експлуатаційної відповідальності сторін відповідають за експлуатацію цих мереж та їх складових, зобов’язані забезпечити належну їх експлуатацію згідно чинного законодавства, зокрема Правил безпеки систем газопостачання.

Відповідно до вимог Правил безпеки систем газопостачання (ПБСГ), затверджених наказом №285 15.05.2015 року Міністерством енергетики та вугільної промисловості України, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 08.06.2015 року за №674/27119, “які поширюються на всіх суб’єктів господарювання незалежно від форм власності та організаційно-правової форми, діяльність яких пов’язана з будівництвом, ремонтом, розширенням, реконструкцією, технічним переоснащенням (далі – будівництва), експлуатацією систем газопостачання (далі – експлуатація),

п.3.2. Власник (балансоутримувач та/або орендар (наймач)) повинен забезпечити утримання систем газопостачання відповідно до вимог чинного законодавства України.

п.3.3. Власник (балансоутримувач та/або орендар (наймач відповідає за технічний стан і безпечне користування газопроводами, газовими приладами, димовими та вентиляційними каналами”.

У зв’язку з цим, для забезпечення справного стану, належної і безпечної експлуатації внутрішньобудинкової/внутрішньоквартирної системи газопостачання та газових приладів, необхідно проводити відповідний комплекс заходів.

Заходами спрямованими на підтримку справного стану внутрішньобудинкової/внутрішньоквартирної системи газопостачання та газових приладів, належної і безпечної їх експлуатації є технічне обслуговування (ТО).

Технічне обслуговування – системи обходів (оглядів) та інші операції, які дають змогу утримувати працездатність та справність системи газопостачання і обладнання приватного житлового будинку або квартири.

Роботи з технічного обслуговування має право виконувати організація

(підприємство), які мають відповідні дозвільні документи.

Згідно вимог п.5.4. ПБСГ Технічне обслуговування внутрішніх газопроводів і газового обладнання житлових і громадських будівель, комунально-побутових об’єктів невиробничого характеру здійснюється відповідно до вимог документації з експлуатації заводів-виробників газового обладнання на договірних засадах.

Умови для технічного обслуговування забезпечуються власником (балансоутримувачем та/або орендарем (наймачем)) відповідно до вимог чинного законодавства України. ”

У зв’язку з вищенаведеним Власник (балансоутримувач та/або орендар (наймач)) повинен мати укладений договір на технічне обслуговування  внутрішньо будинкової/внутрішньо квартирної системи газопостачання та газових приладів.

У разі незабезпечення власником (балансоутримувачем та/або орендарем (наймачем) технічного обслуговування згідно вимог п.5.7 ПБСГ газопостачання приватного житлового будинку або квартири може бути припинено газорозподільною організацією .

Також хочемо повідомити, що згідно вимог п.6.1. ПБСГ Безпечну експлуатацію та технічне обслуговування димових і вентиляційних каналів житлових і громадських будинків забезпечує власник (балансоутримувач та/або орендар (наймач)).

Перевірка і прочищення димових та вентиляційних каналів повинні виконуватися спеціалізованою організацією, яка має дозвіл на виконання цих робіт центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю. ”

 

ЧОРНОМОРСЬКЕ УПРАВЛІННЯ ЕКСПЛУАТАЦІЇ ГАЗОВОГО ГОСПОДАРСТВА ПАТ «ОДЕСАГАЗ»
68000, Одеська обл. м. Чорноморськ, вул. Хантадзе, буд.1,
тел. (04868) 6-04-58

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0