ЩО У НАС З БАШНЕЮ? – ГОЛОВА ГО «ДІЇ ТА ДОВІРА» ЗВЕРНУВСЯ ДО МИХАЙЛА ЗУБИКА

Кількість переглядів 510

24 січня 2019 року під час громадських слухань в селі Миколаївка, голова громадської організації «Дії та довіра» Максим Трофименко звернувся до Миколаївського сільського голови Зубіка М.М. з запитанням:

Що у нас з башнею?“.

За повідомленням Максима Трофименко, державна екологічна інспекція в Одеській області 07 березня 2018 року наклала штраф 52 тис.грн. на комунальне підприємство Миколаївської сільської ради у зв’язку з відсутністю дозволу на спеціальне водокористування. З цього приводу Миколаївська сільська рада подала до суду з метою скасування цього штрафу, але для представлення інтересів в суді сільська рада обрала не свого штатного юриста, якій отримує заробітну платню в сільраді, а стороннього: Людмилу Миколаївну Конову, з якою уклали договір за кошти комунального підприємства.

Юрист Людмила Конова надала пояснення, що штраф накладений з причини того, що дозвіл повинні буди оформити ще в 2106 році, але він відсутній і по теперішний час. Два роки комунальне підприємство незаконно займалось водопостачанням населенню.

Сільська рада куди дивилась?..“ – запитала юрист у голови.

Наразі існує загроза опломбування водонапірної вежі і тоді мешканці селища, які отримують воду з цієї вежі залишаться без води.

Після пояснення юристу, Максим Трофименко знову взяв слово і задав нове питання:

А за що, 16 січня на сесії, нашому голові призначили премію?

Слова взяв сільській голова Зубік М.М., якій назвав головною причиною ситуації, що склалась, це незаконний відбір води з мережі водопостачання мешканцями села і, як наслідок – комунгосп постійно несе збитки. Також, на даний час є ще одна проблема – відсутність реального спеціаліста, якій би очолив комунальне підприємства. Михайло Михайлович повідомив:

…Це питання про дозвіл про спецводокористування, сільськім головою десятки раз підіймалось, але це робота керівника комунгоспу, ані сільського голови, але депутати і сільській голова все держали під контролем. На жаль ситуація вийшла з-під контролю…

Сільській голова нагадав, що всі необхідні кошти комунгоспу були виділені. Але, з його слів, винувата бюрократична система:

…Поки хабаря не занесеш, нічого тебе не принесуть…

Дядік Вікторія Михайлівна, колишній керівник комунального підприємства відповіла голові:

…Михайло Михайлович не треба «вішати на мене всіх собак»…

І пояснила, що нею була найдена організація, яка офіційно займається розробкою документів та допомогою в отриманні цього дозволу. З цією організацією був укладений договір і були надані всі необхідні документи для отримання такого дозволу та сплачені необхідні кошти за їх роботу, але станом на сьогодення дозвіл так і не отриманий.

З цих розмов виходить, що знову ніхто не винен, тому і премію призначили голові і штраф все одно заплатить сільрада…

Роман Варшанідзе, Андрій Хлопчик

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

5 thoughts on “ЩО У НАС З БАШНЕЮ? – ГОЛОВА ГО «ДІЇ ТА ДОВІРА» ЗВЕРНУВСЯ ДО МИХАЙЛА ЗУБИКА

  1. Ну Зубик и ГА*ДОН.Сколько он уже сидит в кресле у них?Нихуа не сделанно.В Калаглии и дороги (частично да)но сделаны,и клуб как восстановили,и магазинов сколько люди открываются.

  2. Дороги, это где есть основа и сверху асфальт лежит. То что вы считаете жорогами уже почти посмывало, жалко денег на ветер.ведь мог бы гдето быть асфальт. Насколько известно калаглийский клуб аварийное нерабочее здание.как он востановлен, если не работает??на счет остального согласен?нужно хоть чтото делать

    1. Мне кажется комментатор выше имелл введу что в клубе поставили окна и перекрыли крышу.

      1. Не путайте Калаглію з Миколаївкою!

  3. Голі звинувачення населення в крадіжках води без жодної конкретики. Який раз ситуація виходить зпід контролю і хто має контролювати???? Звинувачення хабарників дозвільної системи знову без конкретики. Майже десяток очільників комунгоспу за майже три терміни при одному голові сільради. Відсутність в депутатському корпусі депутатів на трьох виборчих дільницях і відсутність одного на сесіях більше року і при цьому щомісячні премії голові за тяжкі умови праці і “цілодобову каторжну роботу”. І таке лайно вже третій термін поспіль. Залишається тільки поздоровити населення з таким відданим СЛУГОЮ НАРОДУ.

Comments are closed.