ГОЛОВНЕ ТУ ЮСТИЦІЇ В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗАВІТАЛО ДО ОВІДІОПОЛЯ

Кількість переглядів 393

27 лютого Головне територіальне управління юстиції в Одеській області завітало до смт. Овідіополь в рамках проекту «Я маю право!».

О 12.00 для школярів Овідіопольського НВК-гімназії ім.. Т.Г.Шевченка проведено інтерактивне заняття на тему «Стоп Булінг!».

О 13.00 розпочався тренінг для аграріїв в рамках проекту «Я маю право!» в адмінбудинку Овідіопольської районної ради. На тренінг були запрошені сільські та селищні голови, представники районної державної адміністрації, керівники сільськогосподарських підприємств. Перед проведенням тренінгу перед присутніми у залі виступив начальник Головного територіального управління юстиції в Одеській області Руслан Сауляк.

Він відповів на запитання щодо особливостей декларування доходів державних службовців.

На тренінгу були присутні державні реєстратори відділу надання адміністративних послуг Овідіопольської районної державної адміністрації. На сьогодні державні реєстратори відключені, їм заблоковано доступ до державних реєстрів.

Руслан Володимирович пояснив, що з 1 січня 2019 року всі кандидати на посаду реєстраторів будуть складати професійний іспит на знання українського законодавства. Відповідну постанову прийняв Уряд 24.10.2018 року №860, якою затверджено Порядок реалізації експериментального проекту з організації визначення професійної компетентності осіб, які мають намір здійснювати функції державного реєстратора прав на нерухоме майно та/або державного реєстратора юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань. Це – ще одна новація Міністерства юстиції України для того, щоб підвищити професійний рівень державних реєстраторів та забезпечити якість їх роботи. Важливо також і те, що окрім кандидатів на посаду державного реєстратора іспит будуть складати і ті державні реєстратори, які з тих, чи інших причин були відключені від доступу до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та/або Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Тобто для того, щоб продовжити роботу, державним реєстраторам після відключення потрібно буде скласти іспит.

Після проведеного тренінгу був проведений особистий прийом та надання консультацій з правових питань в Овідіопольському бюро правової допомоги.

Овідіопольська РДА

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0