ПРАВОПРОСВІТНИЦЬКИЙ ЗАХІД ДЛЯ ПРИСЯЖНИХ ЩОДО ПОДАННЯ ЕЛЕКТРОННИХ ДЕКЛАРАЦІЙ

Кількість переглядів 325

Головний спеціаліст відділу Овідіопольське бюро правової допомоги Варшанідзе Мурад 01.03.2019 р. в Овідіопольському районному суді провів правопросвітницький захід ДЛЯ ПРИСЯЖНИХ ЩОДО ПОДАННЯ ЕЛЕКТРНОННИХ ДЕКЛАРАЦІЙ.

Згідно частини 1 статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» від 14.10.2014 року №1700-УІІ особи, зазначені у пункті 1, підпункті “а” пункту 2 частини першої статті 3 цього Закону, зобов’язані щорічно до 01 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

До суб’єктів декларування відповідно до підпункту “ґ” пункту 1 статті 3 Закону та відповідальності за корупційні правопорушення відносяться присяжні (під час виконання ними обов’язків у суді).

У зв’язку з наведеним, нагадуємо про необхідність подання присяжними до 01 квітня 2019 року електронної декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2018 рік.

Для заповнення Е-декларації присяжним необхідно завчасно отримати електронно-цифровий підпис. Отримати ключі електронного цифрового підпису можна безкоштовно в Акредитованому центрі сертифікації електронних ключів, Інформаційно-довідкового департаменту ДФС, ПАТ КБ “ПРИВАТБАНК”.

Звертаємо увагу на те, що порушення вимог фінансового контролю, умисне недекларування або декларування недостовірної інформації є корупційними правопорушеннями, за які передбачено адміністративну (ст.172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та кримінальну (ст.366-1 Кримінального кодексу України) відповідальність.

Овідіопольське бюро правової допомоги

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0