КОЛИШНЬОГО СОРАТНИКА СААКАШВІЛІ ЗАСУДИЛИ НА 3 РОКИ

Кількість переглядів 326

18 березня 2019 року в суді Київського районного суду міста Одеси за участі прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури оголошено вирок колишньому голові Захарівської районної державної адміністрації в Одеській області Дмитру Фарнчуку, який зловживаючи своїм службовим становищем, безпідставно виписав самому собі надбавки на загальну суму понад 65 тис. гривень.

Це перший реальний обвинувальний вирок по матеріалам НАБУ та САП.

За інформацією від САП, обвинувачений підготував та самостійно підписав лист на ім’я голови Одеської обласної державної адміністрації Михаїла Саакашвілі для отримання погодження на встановлення йому надбавки за інтенсивність праці і виконання особливо важливої роботи.

У подальшому, щоб приховати свої злочині намірі, посадовець усно звернувся до заступника голови Одеської ОДА з проханням поставити «проміжну» резолюцію в зазначеному листі. Прокурори зауважили, що попри те, що лист був підписаний заступником Одеської ОДА, його не відмітили як вхідний документ та не направили на розгляд голові.

Таким чином, Дмитро Франчук усвідомлюючи, що надбавки не погодженні у встановленому законному порядку, підписав розпорядження, якими назначив собі надбавки в розмірі 695 % від посадового окладу.

11.09.2015 року тільки з Адміністрації Президента

За підсумком суд визнав колишнього голову Захарівської районної державної адміністрації в Одеській області Дмитра Франчука виним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.191 КК України, та засудив до 3 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування строком на 3 роки.

Крім того, задоволено позов Захарівської РДА про стягнення з обвинуваченого 65’403,40 гривень на користь позивача.

По матеріалам: Спеціалізована антикорупційна прокуратура

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0