ПЕРЕВИБОРИ в ЦЕБРИКІВСЬКІЙ ОТГ як ПІДГОТОВКА до ВИБОРІВ ПРЕЗИДЕНТА

Кількість переглядів 642

03 червня 2018 року у Цебриківській ОТГ відбулися «повторні вибори». Враховуючи рівень порушень законодавства, їх можна розглядати як РЕПЕТИЦІЮ ДО ВИБОРІВ ПРЕЗИДЕНТА.

Основні моменти викладені у моєї статті «ЯК СТВОРЮЮТЬ «ЛДНР» В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ. ПРО ВИБОРИ В ЦЕБРИКОВО. ЩО РЕАЛЬНО ВІДБУЛОСЬ І ВІДБУВАЄТЬСЯ».

У статті я зазначаю, що конфлікт на виборах відбувається з грудня 2017 року. Але, коли всі вважали, що все вже позаду, а рада Цебриківської ОТГ запрацювала, виявилось, що 15 новообраних депутатів і голова Тетяна Матрос нібито написали заяви про відмову від своїх мандатів.

Були звернення в прокуратуру, поліцію, до голови обласної адміністрації Степанова М.В., навіть писали до Верховної Ради. Є відкрити кримінальні провадження відносно дій голови територіальної комісії Романець, але ВСЕ БЕЗНАДІЙНО! Ніяких дій по справам слідчі не проводять.

Таки події стали можливі після того, як після неодноразових змін у складі територіальної комісії, помічник депутата Дерев’янка Миколи Миколайовича, Бушковець Віталій Франкович зареєстрував за своєю адресою чотирьох мешканців міста Одеси, після чого з п’ятнадцяти членів комісії, вісім стали лояльні до керівництва Одеської області та проголосували за необхідні, як вважають всі усунути депутати, але незаконні рішення.

Виходячи з вищевикладеного, було проаналізовано механізм проведення повторних виборів та його відповідність чинному законодавству.

Пройдемося по пунктах.

У матеріалі ухвали Одеського окружного адміністративного суду по справі № 815/603/18 є посилання на постанову Цебриківської селищної територіальної виборчої комісії Цебриківської об’єднаної територіальної громади Великомихайлівського району Одеської області від 25 січня 2018 року щодо визнання ОСОБА_12 такою, що відмовилась від посади селищного голови, щодо визнання ОСОБА_13, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_14, ОСОБА_10, ОСОБА_11, ОСОБА_15 такими, що відмовились від депутатського мандату.

Відео репортаж з місця події:

І. Аналізуємо Закон України «Про місцеві вибори».

  1. Повторні вибори селищного голови та депутатів місцевих рад визначено статтею 91 Закону.

Рішення про проведення повторних виборів приймається територіальною виборчою комісією у разі:

а) не пізніш як у десятиденний строк з дня прийняття рішення про визнання відповідних виборів депутатів у цьому виборчому окрузі такими, що не відбулися. Норма не підходить, бо вибори признані такими, що відбулися;

б) в разі визнання особи такою, яка відмовилася від депутатського мандата у відповідному одномандатному виборчому окрузі.

Інших підстав Законом не передбачено.

Висновок – повторні вибори призначено на підставі того, що ТВК визнала такими, що склали повноваження голову ОТГ та частину депутатів ОТГ.

  1. Статтею 69 визначається фінансове забезпечення підготовки і проведення місцевих виборів:

а) Абзацом 4 частини 1 статті 69 передбачено, що при проведенні всіх інших видів місцевих виборів (крім зазначених у абзацу 3 частини 1 статті 69 – чергових місцевих виборів, позачергових, додаткових та перших виборів депутатів, сільських, селищних, міських голів) фінансування виготовлення органами ведення Державного реєстру виборців списків виборців та іменних запрошень, передбачених статтею 31 цього Закону, здійснюється за рахунок коштів відповідних місцевих бюджетів у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України за поданням Центральної виборчої комісії…

Постановою Кабінету Міністрів України від 8 вересня 2015 р. № 674 затверджено «Порядок фінансування виготовлення органами ведення Державного реєстру виборців списків виборців та іменних запрошень для підготовки і проведення голосування на місцевих виборах» (далі – Порядок № 674)

Пунктом 1 Порядку №673 визначає механізм фінансування, розподілу та використання коштів для придбання паперу та витратних матеріалів для виготовлення органами ведення Державного реєстру виборців (далі – органи ведення Реєстру) списків виборців та іменних запрошень для підготовки і проведення голосування на місцевих виборах.

Відповідно до абзацу 3 пункту 1 Порядку №673, на повторних місцевих виборах, проміжних виборах депутата сільської, селищної ради, позачергових, перших виборах старости для зазначених цілей використовуються кошти відповідних місцевих бюджетів.

Відповідно до абзацу 1 пункту 3 Порядку №673, у разі призначення повторних місцевих виборів, проміжних виборів депутата сільської, селищної ради, позачергових, перших виборів старости обсяг коштів для виготовлення органом ведення Реєстру списків виборців та іменних запрошень розраховується таким органом і подається відповідній територіальній виборчій комісії для включення місцевою радою до проекту рішення про місцевий бюджет.

б) Частиною 7 статті 69, передбачено, що фінансування виборчих комісій здійснюється в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Кошти на підготовку і проведення місцевих виборів перераховуються Центральній виборчій комісії не пізніше дня початку виборчого процесу, а територіальним виборчим комісіям – невідкладно після затвердження єдиного кошторису доходів і видатків на підготовку і проведення відповідних місцевих виборів.

Постановою Кабінету Міністрів України від 14 вересня 2015 р. №700 затверджено «Порядок фінансування виборчих комісій під час підготовки і проведення місцевих виборів» (далі – Порядок №700).

Пунктом 14 Порядку №700 встановлено, що витрати на підготовку і проведення повторних виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад, сільських, селищних, міських голів, старост сіл, селищ, проміжних виборів депутатів сільської, селищної ради, позачергових та перших виборів старост села, селища здійснюються територіальними виборчими комісіями за рахунок коштів відповідних місцевих бюджетів.

Пунктом 15 Порядку №700 встановлено, що у разі призначення повторних виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад, сільських, селищних, міських голів, старост сіл, селищ, проміжних виборів депутатів сільської, селищної ради, позачергових та перших виборів старост села, селища територіальна виборча комісія подає відповідній місцевій раді пропозиції щодо виділення коштів на підготовку і проведення таких виборів. У межах виділеного місцевою радою обсягу видатків територіальна виборча комісія складає, затверджує та узгоджує з головою відповідної місцевої ради/сільським, селищним, міським головою єдиний кошторис, кошторис, план асигнувань загального фонду місцевого бюджету для підготовки і проведення відповідних виборів з урахуванням видатків дільничних виборчих комісій.

Але відповідно до відповіді державної казначейської служби, на казначейських рахунках ВІДСУТНІ БЮДЖЕТНІ КОШТИ на проведення виборів у Цебриківській ОТГ. (В УКРАЇНІ ВІДБУЛИСЬ ПЕРШІ ПРИВАТНІ ВИБОРИ. ДОКАЗАНО ОФІЦІЙНИМ ДОКУМЕНТОМ).

Також аналіз звітності Державної казначейської служби України щодо виконання бюджету Цебриківської ОТГ за 2018 рік показує відсутність видатків з бюджету Цебриківської ОТГ у 2018 році на проведення місцевих виборів.

Висновок – фінансування повторних виборів голови та депутатів Цебриківської ОТГ відбулося з чисельними порушеннями чинного законодавства, невідомо за які кошти. Що не відповідає вимогам абзацу 2 статті 19 Конституції України.

ІІ Аналізуємо Закон України «Про місцеві державні адміністрації»

Закон статтею 2 передбачає, що основним завданням місцевих державних адміністрацій» є виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня.

Висновок:

Максим Степанов, як голова Одеської ОДА, який при «повторних виборах» у Цебриківській ОТГ, «не звернув увагу» на порушення Конституції України та інших норм законодавства, НЕ ЛИШЕ НЕ ПОНІС ПОКАРАННЯ, АЛЕ Й ЗАЛИШИВСЯ ПРИ ПОСАДІ.

Його перший заступник Олег Терещук, отримавши досвід проведення «правильних виборів» НАВІТЬ ОТРИМАВ ПІДВИЩЕННЯ, ПЕРЕЙШОВШИ НА ПОСАДУ ГОЛОВИ КИЇВСЬКОЇ ОДА.

Досвід проведення «фейкових виборів/перевиборів» вже є. Чекаємо, що відбудеться коли ВОНИ зрозуміють, що Петро Порошенко програв вибори президента…

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

2 thoughts on “ПЕРЕВИБОРИ в ЦЕБРИКІВСЬКІЙ ОТГ як ПІДГОТОВКА до ВИБОРІВ ПРЕЗИДЕНТА

  1. Жодної копійки на вибори не витратили з бюджету? Це вже захоплення влади!

  2. Знайшли собі місце,де можна відмивати бюджетні кошти.Тепер у нас освітлення вуличне із «золотими» ліхтарями,»мармурові дороги»,»містки із позолотою»,о чимало «добрих справ»зроблено!Запрошуємо до гостини з перевіркою!

Comments are closed.