ПРО «КАДРОВІ» РІШЕННЯ ПОРОШЕНКА В ОДЕСІ, або КАДРОВА МЕТОДИЧКА ЗЕЛЕНОГО ЗАКОЛОТНИКА

Кількість переглядів 359

Як екс-керівник кадрової служби Одеської області, дозволю собі стислу аналітику кадрових рішень Порошенка в Одесі.

Кадрову службу я очолила в 28 років. Була наймолодшою на цій посаді із керівників за усю історію її функціонування. Саме молоді мізки дали мені можливість усвідомити декілька ключових позицій, які усвідомлюються людиною лише на початку її життя.

Одеський регіон в питаннях «кадрів» має дуже серйозну специфіку, в основу якої покладено національну ознаку. Левову частину апарату в регіоні складають євреї, болгари, росіяни, гагаузи. І лише «мізер» припадає на українців. Десь приблизно 8-10%. Українці на держслужбі чи в службі органів місцевого самоврядування в Одесі радше виключення, а ніж закономірність. Звідси усе: мова, мислення, планування, стратегічні рішення… Роками ця система зберігає «український мізер». За виключенням революційних щеплень, які відбулися в 2004, і , сподіваюсь, в 2014 році.

Друге. В апаратах продовжує працювати так звана «агентура», що зберігає сумнозвісні традиції часів КДБ. Тут дозволю собі ліричний відступ. Послугами агентури (в простонароді- “шісток”) користуються усі «керівники». Не гребував користування нею і Максим Степанов, коли працював на посаді першого заступника голови ОДА. Одна із таких «агентів» зуміла переконати його у тому, що керівник кадрової служби (себто я)-не його людина, а людина губернатора. Здавалось би: що дивного? Кадровик завжди є людиною прямого підпорядкування. Але для Степанова такий «розклад» був неприйнятним, і через це він вигнав мене із кабінету, та, згодом, перестав вітатися. Цікаво, як би зараз він поставився до свого кадровика, дізнавшись, що він працює, скажімо, на його першого заступника? Але повернімось до «агентури». Вона залишилась старою як спогад про Радянський Союз. По – старому працює , тобто плітками, і часто стає знаряддям маніпуляції. Словом-пережиток. В Одесі «агентура» має свій колорит. Її називають «привозною», від назви славнозвісного «Привозу».

Тому коли задаєш питання : «Звідкіля інформація?» , чуєш відповідь «Із «Привозу». Така відповідь не бентежить. До неї звикаєш. У результаті досьє на кадри формується на плітках, а не на фактах. Плітки в досьє часто оприлюднюються на сайтах, і є вирішальними при прийнятті кадрових рішень.

Третє. Кадрова служба ОДА «по-старому» усемогутня. Вона усюди. У всіх сферах життя. Тому коли «через коліно» іде призначення на посаду, скажімо, релігійного діяча в Балті, будьте певні – так вирішили в апараті ОДА. Жодне «кадрове» само по собі не приймається, а є частиною заздалегідь підготовленого плану чи задуму. «Форс мажор» у такому рішенні – це завжди людський фактор. «Кадр» виявився бунтівником, чи занадто впливовим. Трапляється «форс-мажор». Але він завжди усувається. Силою кадрової стратегії, що втілюється в життя чіткою планомірною послідовністю дій. Для того, щоб протиставитися усемогутності кадрів, потрібно добре знати, як ця система працює з середини. Саме тоді її можна заблокувати.

В останніх кадрових рішеннях Порошенко в Одесі прорахувався. І відносно Степанова, і відносно Жученко. Механізм призначення їх на посади, як і звільнення, дуже складний юридично. Він не реальний до реалізації за тиждень чи два. Навіть якщо гіпотетично зараз будуть прийнятті відповідні кадрові розпорядження, судовими рішеннями їх буде анульовано. Тому уся ця кадрова діяльність – показова істерика голого короля. Уперше за усю історію апарату ОДА, кадри пішли проти короля. Цьому є одне визначення –ЗЕЛЕНИЙ ЗАКОЛОТ.

Заколот, який планувався 2 роки.

І лише ідіот, на кшталт Кононенка чи Зубко, могли його не помітити.

Одне тішить: ЗЕЛЕНІ ЗАКОЛОТНИКИ таки очистять систему. Очистять показово. І для усіх прийдешніх «кадрів» звучатиме : ОБЕРЕЖНО! З-ПОМІЖ НАС МОЖУТЬ БУТИ ЗЕЛЕНІ.

Неоніла Ткаченко

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0