ЯКИМ ДОКУМЕНТАМ ВІРИТИ: ЧОРНОМОРСЬКОЇ ЛІКАРНІ, ЧИ ОДЕСЬКІЙ ЮСТИЦІЇ? ВИННІ ВСІ КРІМ ТИХ, ХТО «НАКОЛОБРОДИВ»

Кількість переглядів 905

За версією Управління юстиції в Одеській області та відповідно до пояснень самої робітниці Чорноморського РАГСу Щербаковой 09 вересня 2017 року вона була на робочому місці, а за версією Чорноморської лікарні у той же час вона була на стаціонарному лікуванні в травматологічному відділенні зі струсом мозку.

Кому вірити? І чи може після цього судова медична експертиза, яка була зроблена на підставі медичної картки, яка оформлювалась за сумнівними обставинами, стати допустимим доказом в обвинувальному Вироку? Відповідно до ст.62 Конституції України, усі сумніви щодо доведеності вини особи тлумачиться на її користь.

Історія конфлікту між працівником Чорноморського РАГСу Іриною Щербаковою та мешканкою Чорноморська Тетяною Вовчук, яку з банальної «сварки» перетворили в кримінальну справу продовжується. Початок нашого висвітлення можна прочитати тут:

Після нашого журналістського розслідування виплило дуже багато цікавих фактів і наразі адвокати Тетяни виконують роботу за слідчих, які «ліпили» цю кримінальну справу під необхідний результат. А результат потрібен був такий: провчити норовисту мешканку, яка наважилась суперечити «системі». «Кругова порука» спрацювала на тверду «п’ятірку» за п’ятибальною системою НКВС.

І ось головний доказ кримінального провадження – судова медична експертиза «похитнувся». З’ясувалось, що Ірина Щебакова за «бумагами» була на лікарняному, а в дійсності на роботі. При цьому факт знаходження на роботі підтверджений службовим розслідуванням Управління Юстиції в Одеській області, де вона власноруч про це написала таки пояснення за що і отримала догану, ще в 2018 році.

І що нам відповість лікарня? Як так вийшло, що їй рахували «койко дні», а вона спокійнісінько працювала в Чорноморському РАГСі?

Спочатку на Увалу суду про надання матеріалів свого службового розслідування лікарня просто відповіла відмовою:

Проте вже на другу Ухвалу суду, якісь матеріали все ж надалі, але знову не у повному обсязі. Адвокатам довелось йти і вимагати повного виконання рішення суду особисто. Журналісти «Альтернатива.орг» склали компанію під час такого походу, так би мовити, щоб вимагати було легше. Під відео камеру все стають більш поступливими.

Під час відвідування лікарні заступник головного лікаря з медичної частини Попадюк Анжела Володимирівна вела себе явно не дуже адекватно. Присутність відео камери її дуже дратувало. І вона і юрист лікарні постійне звертали увагу на факт присутності відео камери журналістів.

Але, ніхто так і не зміг пояснити:

  • Чому матеріали службового розслідування не мають вигляд токового: аркуші не прошнуровані, не пронумеровані, немає переліку документів, які відносяться до цього розслідування?
  • Як пояснити, що всі документи цих матеріалів постійно приносять по одному «папірцю»?
  • Сам акт розслідування наданий в оригіналі. Його зробили лише після Ухвали суду?
  • Чому не надана копія Акту розслідування з оригіналу, а саме оригінал? Звідки взявся другий екземпляр?
  • Як історія хвороби опинилась у експерта на дослідженні? Де супровідний лист? Де факт отримання?
  • І якщо пацієнтка Ірина Щербакова отримала власноруч цю історію хвороби 02 серпня для експерта, то як 03 серпня лікарня робила копії для правоохоронців? Де взяли другий екземпляр історії?

Прояснити ситуацію з проведенням службової перевірки адвокати намагались у юриста лікарні (на відео 12 хв. 12 сек):

„Підкажіть будь ласка, відповідно до інструкції, яка напевно є в наявності у вашому лікувальному закладу, як зберігаються, як оформлюються матеріали службового розслідування…?“

„Відбувається згідно з інструкцією…“ – нерозбірлива відповідь юриста.

„Хто цю інструкцію читав, ознайомлювався і хто за це відповідальний…?“ – уточнила адвокат.

„Зараз на це питання я не можу відповісти… До суду ми подаємо всі матеріали, що у нас вимагають…“ – знову не дуже впевнено відповів юрист.

„Прочитайте будь ласка, що вимагав суд і що надали“ – наполягала адвокат.

Юрист почитав Ухвалу, полистав її, а потім випалив:

„Там не написано, що це повинно відбуватись під відео зйомку“.

Тобто він навіть не шукав розбіжності і запиті і у відповіді. Він шукав слова «відео зйомка». Те, що Ухвала тиждень була на виконанні без відео зйомки не дуже його турбувало. Його турбує лише публічність цього процесу, який дозволить показати всі його «найсильніші» сторони.

Але самий потужний вислів (на відео 21 хв. 10 сек.) під час виконання Ухвали суду зробила Анжела Володимирівна:

„Ми чекаємо, але у мене є робота тому що ви адвокати, а мені потрібно людей рятувати“.

Так завжди: винні всі крім тих, хто «наколобродив».

Журнал лікарні все ж таки привезли. Відповідно до його записів Ірина Щербакова постилала в Чорноморську лікарню 07 вересня 2017 року о 18 годині 20 хвилині до травматологічного відділення. Виписана вона була 11 вересня на амбулаторне лікування де вони лікувалась аж до 03 жовтня.

Тобто, по «бумагам» лікарні Щербакова І.М. ніби як була на «койці», а по «бумагам» юстиції ніби як була на роботі в РАГСі. При цьому сама Щербакова дотримується версії юстиції, там вона давала письмові пояснення.

Чим більше розкривається фактів тим більше виникає сумнівів в адекватності неупередженого розслідування цього кримінального провадження.

Роман Варшанідзе, Андрій Хлопчик

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

1 thought on “ЯКИМ ДОКУМЕНТАМ ВІРИТИ: ЧОРНОМОРСЬКОЇ ЛІКАРНІ, ЧИ ОДЕСЬКІЙ ЮСТИЦІЇ? ВИННІ ВСІ КРІМ ТИХ, ХТО «НАКОЛОБРОДИВ»

  1. Стану презедентом, вам всім труба !!!

Comments are closed.