ВІДЕО-КОНФЕРЕНЦІЯ АДМІНІСТРАЦІЇ КНП «ЧОРНОМОРСЬКА ЛІКАРНЯ»

Кількість переглядів 456

У зв’язку скандальними ситуаціями, які останнім часом висвітлювались в ЗМІ, а також з питань надання медичної допомоги пацієнтам, з питань підписання декларацій, електронних рецептів, участі в тендерах, 25 квітня 2019 року в комунальному некомерційному підприємстві “ЧОРНОМОРСЬКА ЛІКАРНЯ” Чорноморської міської ради Одеської області пройшла прес-конференція керівництва з засобами масової інформації.

Адміністрацію лікарні представляли: Олена Вікторівна Кузарь – керівник закладу КНП «Чорноморська лікарня», Анжела Володимирівна Попадюк – перший заступник з медичної частини, Анжела Вікторівна Строкова заступник з медсестринства, Максим Миколайович Єрьоменко завідувач відділення вторинної спеціалізованої медичної допомоги в поліклініці.

Відео-конференція пройшла під модераторством Анни Філатової, депутата Чорноморської міської ради, члена постійної комісії з освіти, охорони здоров’я і молоді та спорту.

Під час конференції обговорили питання останніх сюжетів на АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ, медичної реформи, тендерних закупівель закладу та організації дитячого медичного табору в 2019 році.

Перше запитання від АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ:

„Той випадок, що зафіксував член ГО «Незламна позиція» Тенгіз Цхомелідзе: що з тією людиною, чи померла, чи не померла і чи було проведено службове розслідування з цього питання“ (наш репортаж: ЧОРНОМОРСЬКА ЛІКАРНЯ, ДВІ РЕАЛЬНОСТІ «НА СЛОВАХ» І «НА ДІЛІ»).

Наступне запитання:

„Стосовно підпису декларацій з сімейними лікарями: минулого тижня програма не працювали, підписати було не можливо…, як зараз йдуть справи, чи можуть мешканці Чорноморську далі підписувати, чи є лікарі у яких ліміт з якими вже неможливо (підписати – ред.)…“

„На якому етапі впровадження медичної реформі в нашому (КНП «Чорноморська лікарня» – ред.) медичному закладі, що окрім підпису декларацій ще проводиться і які наступні кроки…“

„…Лікарі і пацієнти, як звикають до змін…“

Далі настала черга лікарів, які дуже хотіли задати запитання до АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ:

Анжела Попадюк:

„Наша лікарня щорічно лікує біля 15 тисяч пацієнтів з яких біля 3 тисяч мешканці Овідіопольського району. Ми робимо дуже багато різноманітних і дуже складних операцій, більш 5 тисяч, у нас близько 600 родів на рік, і як всі тільки почули реформа йде повним ходом. Хотілось б дізнатись чим так обловлено зацікавленість саме до нашої лікарні до поодиноких негативних випадків і чому ми ніколи не висвітлюємо позитивних моментів, яких в лікарні дуже багато…“

Максим Єрьоменко:

„Ви говорите, що висвітлюєте завжди самі актуальні питання нашого регіону… Чому у нас за ініціативою керівництва, головного лікаря третій рік поспіль відбувається єдиний в Україні дитячий медичний табір. У нас були всі відомі телеканали держави, а де ви були? Чому ви не висвітлювали, як я вважаю, доволі значиме досягнення лікарні, першими бути в Україні?“

Далі перейшли знову до запитань лікарям. Член ГО «Незламна позиція» Мурад Варшанідзе, якій звернувся до Максима Миколайовича Єрьоменко, як до голови комісії з проведення службового розслідування подій 13 квітня 2019 року:

„В даному випадку, коли особа лежала на кушетці в передбаннику, це викликає недовіру до вашої лікарні, до ваших працівників… Тому я вважаю, що вам потрібно поширити цю інформацію (подробиці службового розслідування – ред.) для забезпечення вашого авторитету і якщо були помилки вам потрібно, чи вибачитись, чи в залежності від ситуації зробить якісь дії…“

Наступне запитання від представника відділу освіти:

„…Олена Вікторівна, чи можливо медицину прирівняти до математиці, де 2Х2 обов’язково вийде чотири? Також легко поставити діагноз, оцінити ступень важкості?“

Далі знову запитання від АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ (на відео 29:20) про випадок в лікарні з 28 лютого на 1 березня 2019 року (наш репортаж: ЧОРНОМОРСЬКА ЛІКАРНЯ: ВИПАДКОВІ «ЗАКОНОМІРНОСТІ», ЧИ ЗАКОНОМІРНІ «ВИПАДКОВОСТІ»?):

„…До нас звернулась Тетяна Маляр мешканка Чорноморську, вона була обурена тим, що не був поставлений вірно діагноз її чоловіку, якій поступив до вас, як потім з’ясувалось з мікро інсультом. Запитання від самої Тетяни, яка не змогла особиста прийти на зустріч…: Як довго в нашої лікарні будуть некомпетентні лікарі… Також вона хоче знати, хто був черговий у той день і чому лікарям не вдалось встановити діагноз?“

Далі питання від Валентина Ткачука:

„…Які зміни в реформи очікуються після зміни президента України?… Як часто люди, які звертаються в facebook перед цим зверталися до вас?..“

Наступне запитання (на відео 38:29):

„…Після дебатів кандидатів в президенти доволі активно обговорюється питання реформи і заробітної плати лікарів. Чи дійсно піднялась зарплатня лікарів і чи можете ви приблизно назвати цифри цього співвідношення…“

Далі знову запитання від АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ (на відео 42:03):

„Якщо я вірно розумію цю медичну реформу… існує певний перелік медичних послуг, які забезпечує держава і буде перелік послуг, на які лікарня зможе встановлювати тарифи? З такими тарифами ми зможемо ознайомитись, щоб людина все розуміла?..

Уточнення (на відео 44:48):

Чи будуть всі операції за гроші?“

Наступне питання від Валентина Ткачука:

„Чим завершилась історія з рентгеном (придбання рентгендіагностичного комплексу на 2 робочих місця – ред.)?“

З подробицями цього питання можливо ознайомитись на офіційному сайті Чорноморської міськради: Протокол засідання постійної комісії з фінансово-економічних питань, бюджету, інвестицій та комунальної власності VІІ скликання від 29.03.2019 року.

Наступне питання від Валентина Ткачука:

„…Що очікується з нових лікарів в поліклініки для дітей…“

Останнє запитання:

„…Що відомо про медичний табір в 2019 році? Коли він почне працювати і чим ви будете дивувати дітей і їх батьків?..“

Відповіді слухайте у відео сюжеті. Я спробував виділити основні цитати, на мою думку, керівника закладу КНП «Чорноморська лікарня»:

Ми вважаємо, що був недооцінений стан здоров’я цієї людини, а вже причино-наслідкову частину його смерті з недооцінкою будуть встановлювати судові медики“ (22:50) – Олена Кузарь (на відео 22:50).

Як говорить один мій друг: Ти ж розумієш люди реагують тільки на емоції, якщо їм добре, якщо їм зручно і вони задоволені, вони говорять «спасибі» і уходять, а до преси попадає звичайно негатив. Ми теж це розуміємо“Олена Кузарь (на відео 29:00).

„…В незалежності від того хто зараз у нас займе місце президента України я абсолютно точно можу сказати, що я повністю 100% підтримую реформу, яка зараз відбувається…“Олена Кузарь (на відео 35:00).

„Лікарні – ні. Тут все залишається все, як і було раніше“
„Як ви вважаєте…, чи потрібно вводити платні операції?“
„Я вважаю, що потрібно вводити страхування“
Олена Кузарь (на відео 45:16)

„Ми зробимо все, щоб не порушити ні з одного, ні з іншого боку закон і купимо те, що буде найбільш вигідним, правильним для мешканців, для пацієнтів. Що стосується комерційних пропозицій, які ми розглядали, що стосується, що немає таких сум… вже наданий лист до економічної поліції і лист до юридичної служби виконкому, де вказані подібні апарати з подібними моделями, або гірше, реалізовані тендера за 2017-2018 роки… де апарати такого рівні придбані за ті самі гроші, або навіть більше… все залежить від «серця машини»… це матриця. Тому ми заявляли одні технічні особливості, люди, які заявляють, що ми купуємо дорого вказують на зовсім інші технічні особливості…“Олена Кузарь (на відео 52:43).

„…За період існування електронної системи закупівель ми заощадили біля двох мільйонів…“Олена Кузарь (на відео 54:07)

З питань, що найбільш цікавили нашу редакцію ми зрозуміли наступне:

  • Пацієнт, якій поступив в лікарню 13 квітня помер, його особу встановлено. За результатами службового розслідування застосовані заходи адміністративного впливу: декілька доган та заміна завідуючого одного з відділень лікарні. Основна причина не надання належної уваги до пацієнта: у той момент через приймальне відділення надійшло ще три пацієнта з важким алкогольним оп’янінням. Тіло померлого передано на дослідження судово-медичної експертизи.
  • Є і службове розслідування з приводу ситуації Тетяни Маляр і по цьому випадку є акт, але в цієї ситуації лікарі не знайшли порушень. З результатами цього розслідування можливо ознайомитись в КНП «Чорноморська лікарня», або на особистому прийомі у Олени Кузарь: кожний понеділок і четвер з 16 години.

Наприкінці відео-конференції домовились, що ЗМІ будуть обов’язково запрошувати до лікарні для висвітлення досягнень, життя і проблем лікарні.

„Хочу всім подякувати, що ви прийшли, тому що у нас була декілька місяців тому якась конференція, де була одна чи дві людини. Як-то навіть прикро, що не хочуть висвітлювати нашу діяльність… Всі повинні розуміти, що ми нікуди не ховаємось, ми відкриті, ми готові до діалогу і які б не були неприємні речі ми готові їх розбирати, і ми визнаємо, що і у нас не все завжди виходить. Але, саме для цього ми тут, для цього і формується команда, щоб щось змінити, дякуємо всім“, – Олена Кузарь.

Роман Варшанідзе, Андрій Хлопчик

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

1 thought on “ВІДЕО-КОНФЕРЕНЦІЯ АДМІНІСТРАЦІЇ КНП «ЧОРНОМОРСЬКА ЛІКАРНЯ»

  1. Идиотка, как информация не верна если человек пролежал в коридоре около часа и умирал ? Никто к нему не подошёл? Дай бог что бы его смерть вас всех коснулась! Бессовестные!?

Comments are closed.