УПЕРШЕ УКРАЇНА УВІЙШЛА ДО КЕРІВНИХ ОРГАНІВ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ ЖУРНАЛІСТІВ

Кількість переглядів 366

10 травня 2019 року Конгрес обрав членів виконкому ЄФЖ на наступні 3 роки, до складу якого обрано голову Національної спілки журналістів України Сергія Томіленко.

Президентом ЄФЖ повторно обрано Могенса Блієгарда з Данії, віце-президентом стала Марта Барсенілла з Іспанії. До виконкому увійшли також представники Туреччини, Бельгії, Чорногорії, Німеччини, Греції та Італії.

У своїй передвиборчій промові Сергій Томіленко наголошував на необхідності особливої уваги ЄФЖ до Східної Європи, де є багато жорстких викликів свободі слова.

Для України однією з найбільших проблем є високий рівень фізичної агресії та системна безкарність. І для нас важливо, щоб безпека лишалася серед пріоритетів ЄФЖ – а це і фізична безпека, і он-лайн-безпека, і безпека жінок-працівниць медіа…

Звичайно, ЄФЖ має допомагати журналістам-жертвам війни на Сході України. І зокрема, саме міжнародна солідарність допомогла свого часу звільнити з полону на Донбасі 8 українських журналістів. А нині потребують нашої допомоги два журналісти, ув‘язнених на Донбасі – Станіслав Асєєв та Олег Галазюк.

Обрання Сергія Томіленко до Виконкому – це перш за все – солідарність ЄФЖ із українськими журналістами, які щиро боряться за свободу слова, за свої права і за демократію в Україні.

Довідково. ЄФЖ є найбільшим журналістським об‘єднанням Європи, до її складу входять 70 журналістських асоціацій та спілок із 44 країн (320 тисяч журналістів). Офіс ЄФЖ розташований у Брюсселі, виконком працює на громадських засадах. Керує офісом та персоналом ЄФЖ Генеральний секретар ЄФЖ Рікардо Гутієрес.

По інформації: Сергій Томіленко

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0