В ГОСТЯХ У СЕРГІЯ ДЖАМАЛЯ. КОЛИ З ПРИРОДОЮ НЕ АГРЕСИВНО…

Кількість переглядів 521

12 травня 2019 року ми побували на вербовій вечірці в с.Шабо Білгород-Дністровського в гостях Сергія Джамаля, який продемонстрував нам, як він відвойовує у Дністровського лиману поглинуту землю. За останні роки лиман «з’їв» вже дві вулиці села і людям довелось покинути свої домівки, які «розчинились» у воді.

Сергій придбав будинок по вул.Горького в с.Шабо від межі якого до краю прірви залишилось всього чотири метра. Обрив омивавали води Дністровського лиману і від цього він постійно обвалювався, поглинаючи все нові і нові метри суші.

Зараз, завдяки старанням Сергія та його помічників побудувавши екобуни, від зрізу води перпендикулярно берегу, за один рік у лиману відвойовано чотири метра землі. Для виготовлення екобун використано місцевий природний матеріал – виноградна лоза.

І такий експеримент Сергій проводить не вперше. Спочатку був вдалий експеримент на Тузловському лимані де була врятована стара церква, яка вже майже висіла над прірвою.

Але Сергій Джамаль пішов далі і на відвойованої землі на березі лиману він зі своїми помічниками у семі населених пунктах почав висаджувати верби. Більш всього висаджено в смт.Овідіополь де Овідіопольська селищна рада дозволила їх висаджувати у самому центрі селища.

Завдяки таким діям припиняє осипатись беріг, відроджується флора і фауна лиману, очищається сам лиман тому що, коли ми з природою поводимо себе не агресивно, природа віддячує нас.

Роман Варшанідзе, Андрій Хлопчик

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

1 thought on “В ГОСТЯХ У СЕРГІЯ ДЖАМАЛЯ. КОЛИ З ПРИРОДОЮ НЕ АГРЕСИВНО…

  1. Народная Технология не забита как видно.А Сергею надо дать Правительственную Награду.

Comments are closed.