«СОЛДАТ СПИТЬ СЛУЖБА ЙДЕ» – БУХГАЛТЕР та ДИРЕКТОР ПАЛАЦУ СПОРТУ «МАЛЮЮТЬ» СОБІ ЧУДОВІ ЗАРПЛАТИ

Кількість переглядів 1123

12 липня 2019 року разом з в.о. голови Овідіопольської адміністрації Ільченко І.О. вирішили перевірить явку працівників комунального підприємства «Палац спорту». В 8:15 ми зайшли до приміщень підприємства. Прийшли не дарма, основна частина працівників на робочих місцях були відсутні: «солдат спить служба йде».

Але не в цьому було головне наше здивування. Особливо нам стало не по собі, коли ми побачили відомості про нараховані та виплачені заробітні платні. Головний бухгалтер підприємства, яка минулого разу нам «лила крокодилячі сльози» про маленьку заробітну платню, виявилася досить високооплачуваною персоною – 110 тис.грн. заробітної платні за півроку роботи (був навіть місяць коли вона отримала 32 тисячі!!!).

Ігор Олександрович навіть прозрів:

…Вы вообще понимаете платить заработную плату в межах фонду? Какой у вас фонд заработной платы?.. Вот сентябре у вас закончатся деньги, что вы будите делать?
Вы будите брать свои премии и отдавать людям зарплаты… ответьте мне главный бухгалтер 18 тысяч за что получает?..

На всі питання, чому такі великі нарахування, які виходять за межі зарплатного фонду, відповідь від головного бухгалтера одна:

Зварич сказал дофінансують… Доживём до июля там будемо допрашивать… Зачем ему Маклашевский заключил контракт на три оклада основного працівника?

Зрозумівші, що зарплатні відомості підуть на перевірку до райадміністрації головний бухгалтер підскочила і з криками: „Це наші відомості“, – вихватила їх з рук та побігла геть. Довелось її наздоганяти та повертати документа назад.

Після цього головний бухгалтер більше не розмовляла по всій видимості вирішивши, що все, що вона скаже буде використано проти неї.

Загалом стає зрозумілим: комунальні підприємства використовується для власного збагачення. Роман Зварич, якого Маклашевський сюди «тягнув всіма силами», вирішив, що це його приватне підприємство, яке чомусь зобов’язані фінансувати платники податків.

Питання з відео спостереженням теж було обговорено: в травні 2019 року КП «Палац спорту» придбало шість камер з обладнанням для встановлення на підприємстві. Але камери лежать мертвим тягарем на складі. Головна причина такого безхазяйного підходу – немає коштів на встановлення. Проте є в Овідіополі приватний підприємець, якій готовий встановити це обладнання безкоштовно. Чекаємо на дозвіл з боку керівництва комунального підприємства.

Працівники нам ще показали календарики з логотипом Палацу спорту на які витрачені кошти директором і які просто валяються нікому не потрібними. Побачивши це все, в.о. голови райадміністрації повідомив всім:

В сентябре месяце из районного бюджета – ни копейки… оно закончится… вы заберет все, что было вам выделено… октябрь, ноябрь, декабрь живите, как хотите… С главным бухгалтером прощаемся за вот такие выходки…

Деякі думки про ситуацію в Палаці спорту в.о. голови Овідіопольської РДА Ільченко І.О. виклав на своєї сторінці в facebook напередодні цього походу 11 липня:

ПРИЙШОВ ЧАС ПОСТАВИТИ КРАПКУ В ПИТАНІ ФІНАНСУВАННЯ ПАЛАЦУ СПОРТУ В ОВІДІОПОЛІ.

Поясню простою мовою. Всі ми слідкуємо за цією ситуацією та дивимось наші засоби масової інформації. І, на жаль, робимо висновки, почувши тільки сторону співробітників сказаних на камеру, без жодного документального підтвердження. Після цього з`являється гучний заголовок про бездіяльність районної влади. Але ми до цього звикли і тому будемо відповідати з документальним підтвердженням вже своїх слів.
1. Що з фінансуванням? Комунальне підприємство Палац спорту ім. В.І. Дукова, створене як підприємство, яке зобов’язане заробляти кошти як мінімум на своє існування. Звичайно, заробити майже 3 млн. грн на рік вони не зможуть, тому в межах можливостей районного бюджету вони дофінансовуються. Як це відбувається? Наявна кількість працівників плюс комунальні послуги дорівнює бюджет підприємства. Саме так ми і вирахували потребу підприємства на цей рік і заклали в бюджет 2,5 млн. гривень (фото 1). Повторюю. Ми чітко вирахували, скільки робітників працює на підприємстві, скільки потрібно на їх заробітну плату, електроенергію, воду, газ та заклали в районних бюджет ці кошти. Звичайно, підприємству завжди буде мало, скільки ти не дай. Бо ж хочеться і премію, і інтенсивність, і пальне, і підфарбувати, і тд. Але не в наших умовах. Районний бюджет, на жаль, не в найкращому стані і кожна установа, в тому числі і райдержадміністрація, живуть на мінімальну заробітну плату. Але, знову ж таки, повторю. Ми хочемо зберегти цю установу і для цього треба максимальна економія. Закладених на них коштів вистачило б на весь 2019 рік.
2. Що робить Палац спорту? На початку року, уважно вислухавши вимогу райдержадміністрації про обов’язок фінансувати тільки захищені видатки, а це заробітна плата (мінімальний оклад, який установлений законодавством України, ранг працівника та вислуга років) та комунальні платежі, робить все навпаки. Виплачує обдарованим працівникам премії та інтенсивність (Фото 2), нараховують комусь, якусь матеріальну допомогу (Фото 3), на зароблені кошти (а це 190 тис. грн., які були зобов’язані направити виключно на з/п і комунальні платежі, фото 3), купляє якісь камери відео-нагляду, пальне на службовий автомобіль (куди кататись?), проводить якісь роботи, які не узгоджують з райдержадміністрацією і тд. Саджає 1 працівника на 2 ставки (це заборонено законодавством, фото 4,5) та бігають раз на тиждень жалітися, що їм не вистачить коштів до кінця року.
Що робити далі? На документах спеціально не зафарбовую прізвища працівників, які «напрацювали» на премії та інтенсивність. Всім, хто задає питання, як нам прожити до кінця року – рекомендую звертатись до цих персон. Вони ж, напевно, такі висококваліфіковані працівники, що знайдуть можливість та фінансовий ресурс виплачувати вам заробітні плати, оскільки ми вже бачимо, що залишку коштів до кінця року, за таких умов, дійсно не вистачить.
Але вас, начальники, попереджаю! Тільки спробуйте примусити когось писати заяву на звільнення. Краще пишіть самі! І перестаньте розповсюджувати плітки про закриття Палацу спорту. Не для цього Овідіопольці скидались коштами та по камінцю будували цей об’єкт
.

Фінансування Палацу спорту на 2019 рік

В понеділок, разом з керівництвом районної ради будемо вирішувати шляхи виходу з ситуації. Цю «шайку» потрібно розігнати…

Ще матеріали по темі:

Роман Варшанідзе, Андрій Хлопчик

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0