ПЕРШИЙ В УКРАЇНІ ОБ’ЄДНАНИЙ ЦЕНТР ІНКЛЮЗИВНОЇ ОСВІТИ ТА ЦЕНТР РАННЬОГО ВТРУЧАННЯ ТА РЕАБІЛІТАЦІЇ ДІТЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ПОТРЕБАМИ

Кількість переглядів 464

8 серпня 2019 року відкрито будівлю Овідіопольського районного центру раннього втручання, комплексної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями.

З нагоди такої події до селища Овідіополь були запрошені новообраний Народний депутат по 140 виборчому округу Сергій Колебошин та директор Департаменту соціальної та сімейної політики Лілія Коваленко.

Зустрічав гостей та дітей тимчасово виконуючий обов’язки голови Овідіопольської районної державної адміністрації Ігор Ільченко. Всі були гостинно запрошені в приміщення центру.

Фінансування центру відбувається за рахунок коштів районного бюджету. Для ефективнішого впровадження послуги було прийнято рішення розташувати Центр раннього втручання, комплексної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями в селищі Овідіополь по вулиці Т. Шевченка, 304 разом з Інклюзивним ресурсним центром, це дасть змогу після закінчення надання дитині послуги раннього втручання одразу направляти її в Інклюзивний ресурсний центр для надання їй інклюзивної послуги. Тобто, в одному приміщені буде сконцентрований повний цикл додаткового навчання, розвитку та реабілітації дітей, які потребують уваги.

До речі в районі проживає 120 дітей віком до 4 років, які потребують послуги раннього втручання. Процес надання послуги раннього втручання включає в себе:

  • програму фізичної реабілітації;
  • програму логопедичної терапії;
  • програму спеціальної підготовки;
  • програму ігрової/арт-/музико-/казко терапії для дітей.

У свої промові Сергій Колебошин наголосив:

Сьогодні ми відкриваємо Перший в Україні об’єднаний Центр інклюзивної освіти та Центр раннього втручання та реабілітації дітей з особливими потребами. Це великий успіх для Овідіопольського району та Одеської області і в цілому в Україні“.

По матеріалам: Овідіопольська РДА

Роман Варшанідзе, Андрій Хлопчик

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0