ПАМ’ЯТКА ДЛЯ ПРЕДСТАВНИКІВ ЗМІ ТА ГРОМАДСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ

Кількість переглядів 450

За підтримки Комунікаційного комітету системи правосуддя та Українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи в Україні створена Пам’ятка для представників засобів масової інформації та громадських організацій при відвідуванні судових засідань.

Пам’ятка містить загальні правила поведінки в залі судового засідання під час відкритих і закритих судових процесів з розгляду цивільних, адміністративних, господарських, кримінальних справ, справ про адміністративні правопорушення, а також під час розгляду резонансних та суспільно важливих справ.

Зокрема, у документі вказується про можливість фіксування судового процесу технічними засобами, а саме проведення фото- та відеозйомки, організації онлайн-трансляції, аудіозапису тощо, що дасть змогу громадянам та журналістам спланувати свою діяльність, заощадити час та організувати оперативне висвітлення потрібної події.

Також документ містить відповідні застереження та інформацію про можливі види відповідальності за неналежну поведінку в суді.

По матеріалам: Судова влада України

Роман Варшанідзе

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

1 thought on “ПАМ’ЯТКА ДЛЯ ПРЕДСТАВНИКІВ ЗМІ ТА ГРОМАДСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ

  1. Отличная памятка! Очень нужна аналогичная, напоминающая так называемым журналистам о правилах их поведения во время проведения сессий местных советов и заседаний исполнительных комитетов.

Comments are closed.