ЖБК «БАВАРІЯ». ЯК «ШАХРАЙ» «ВІДЖАВ» БУДИНОК У ЗАБУДОВНИКІВ

Кількість переглядів 1276

Мрію про власну квартиру звичайних громадян, які за власні кошти побудували будинок по вул. Іллічівська,1 в с. Молодіжне (Овідіопольський р-н, Одеська обл.) зруйнувала шахрайська схема в якій замішаний цілий ланцюжок: банкіри, реєстратори, колектори і звичайно ж «покровителі» в державних кабінетах.

Всі біди у членів кооперативу розпочались після того, як розвалився Акціонерний банк «Порто Франко» де був взятий кредит з метою придбання земельної ділянки фізичною особою, а не кооперативом. Банк розвалився, а зобов’язання по кредиту були передані Кожевнікову Костянтину Миколайовичу, якому нібито банк був винний якісь гроші.

Скориставшись тим, що кредит був виданий під заставу земельної ділянки, Кожевников К.М. на підставі документів, які не відповідають дійсності, адже сам будинок будували люди, а не Костянтин Миколайович, зареєстрував право власності на незавершене будівництво (70% готовності).

По заяві голови ВК «ЖБК «Баварія» Олександра Сердюка з 26 серпня 2016 року Овідіопольським відділом поліції розслідується кримінальне провадження №12016160380002007 щодо вчинення шахрайських дій Кожевніковим Костянтином Миколайовичем. Але справа розглядається, а «шахрай» продовжує використовувати майно, яке зареєстровано на нього без будь-якого документу.

Не допомогло визнання Одеський апеляційним адміністративним судом протиправним та скасування рішення про державну реєстрацію права власності на 70% готовності будинку за Кожевніковим К.М. прийняте державним реєстратором ЦНАП Овідіопольської РДА Марущак Ю.В. на незавершене будівництво «ЖБК «Баварія».

Кожевников К.М. у день винесення рішення судом реєструє нове право власності, але вже не на 70% готовності будинку, а на весь будинок, як введений в експлуатацію, використавши копії документів кооперативу «ЖБК «Баварія». В цьому йому допоміг вже інший реєстратор: Ігор Олександрович Махортов, колишній начальник юридичного відділу Приморської РДА Одеської міської ради.

Три роки продовжується, так званий «розгляд» кримінального провадження щодо шахрайських дій Костянтина Кожевнікова, три роки забудовники намагаються довести, що саме вони будували будинок по вул. Іллічівська,1 в с. Молодіжне, але поки голова ВК «ЖБК «Баварія» Олександр Сердюк особисто не звернувся до Президента України Володимира Зеленського під час його перебування у м. Одеса, кримінальне провадження «припадало пилом під сукном» слідчого відділу Овідіопольського ВП ГУНП України в Одеській області.

Наразі розгляд провадження «розблоковано» і слідчим винесене клопотання про накладення арешту на будинок ВК «ЖБК «Баварія» з метою недопущення подальших неправомірних дій. Клопотання на розгляді в Овідіопольському судді у Козирського Є.С.

Перше засідання 11 вересня 2019 року не відбулось. Сам Кожевніков І.О. від коментарів відмовився, його адвокати подали заяву про відкладення розгляду справи на підставі того, що вони тільки о 12:45 в день розгляду справи ознайомились зі справою. Ще одна схема, яка має на меті затягнути розгляд клопотання, адже поки суд не наклав арешт на майно з ним можна проводити будь-які дії.

Наступне засідання заплановане на 19.09.2019 року.

Роман Варшанідзе, Андрій Хлопчик

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
1

6 thoughts on “ЖБК «БАВАРІЯ». ЯК «ШАХРАЙ» «ВІДЖАВ» БУДИНОК У ЗАБУДОВНИКІВ

  1. Очень знакомый домик. Им всем один и тот же проэкт дают ))

    1. Я Сердюк Александр Анатольевич, Председатель Кооператива ЖСК “БАВАРИЯ”. ЗАВТРА сфотографирую дом и в коментарях прикреплю. ДОМ НАШ! ДОМ НАСТОЯЩИЙ!

      1. Александр, к сожалению, наш сайт пока не дает возможности прикреплять фото. Скинете мне на Viber я выложу, как редактор.

  2. І що цій скотині та його близьким не вилізуть боком сльози людей які вклали свої гроші в будівництво?

Comments are closed.