КОЛЕГІЯ ОВІДІОПОЛЬСЬКОЇ РДА: «ДЕНЕГ НЕТ, НО ВЫ ДЕРЖИТЕСЬ»

Кількість переглядів 613

29 серпня 2019 року пройшла колегія Овідіопольської районної державної адміністрації з питань підготовки до нового навчального року, виконання районного бюджету, підготовки об’єктів соціальної та культурної сфери до осінньо-зимового періоду. Також були розглянути питання утворення координаційної ради з питань утворення національно-патріотичного виховання та підведені підсумки роботи зі зверненнями громадян.

Головний меседж: харчування в школах Овідіопольського району поки не буде і є проблеми у фінансуванні шкільного автобусу. Депутат Овідіопольської селищної ради Юрій Бакалов, обурений таким станом справ записав:

“Не можна вирішати якесь питання, щоб харчувати наших діток?”

Як з’ясувалось від в.о голови Овідіопольської РДА Ігоря Ільченко, лише дві чи три селищні ради виконали свої бюджети та мають перевиконання. Інші самі потребують допомоги. Бюджет Овідіопольського району теж не виконаний.

У розмову вступила заступник Великодолинського селищного голови Ольга Орловська:

“…Я мати двох дітей я знаю що таке харчування дітей у столовій коли дитина на їсть, а порція вже порахована… і це іде на годування свиней, бродячих собак і так далі… в смітник… давайте вміти рахувати кошти. Може провести якісь загальні збори відповідно до усіх шкіл, вивести списки дітей, які скажуть: Так моя дитина буде їсти те, що предоставлено відділом освіти… А моя дитина на їсть і може десь з сімох мільйонів ми вийдемо десь на три мільйони?”

Ігор Олександрович повідомив, що підприємство, яке проводить харчування в школі не погодиться харчувати не повний склад учнів.

Начальник відділу освіти Суровцева Марина Володимирівна повідомила, що їх відділ вже намагався провести такий експеримент, проте батьки не погодились писати заяви про відмову від харчування, мотивуючи це тим, що всі сподіваються, що їх діти будуть харчуватись, навіть якщо і одного дня дитина відмовиться від цього.

Ільченко І.О. повідомив, що проконтролювати хто з дітей сьогодні поїв, а хто відмовився від харчування на практиці практично не можливо. Далі голова Овідіопольської селищної ради Савельєва Л.І. запитала:

“…Якщо селищна рада зможе знайти мільйон триста п’ятдесят тисяч, це ті кошти, які потрібні для наших шкіл (Овідіопольских – ред.) на харчування, ви зможете об’явити тендери?”

“Ми його об’явити зможемо, але учасника не буде…”, – пояснив в.о. голови адміністрації.

Але, вже 06 вересня на засіданні бюджетної комісії Овідіопольської селищної ради, Лідія Іванівна всім заявила, що так можна і потрібно виділяти на це кошти, що показово і зробили на тому засіданні. Пройшов тиждень і Савельєва Л.І. з головою бюджетної комісії все переграла і удвох перерозподілили кошти по іншому. Ми це «фейкове» засідання комісії виявили та написали заяву в прокуратуру про підробку документів.

Далі обговорили проблеми з фінансуванням ликів (живиться відео сюжет).

Відповідно до звіту Овідіопольської РДА управлінням освіти, культури та спорту районної державної адміністрації проведено заходи щодо підготовки навчальних закладів до початку нового 2019-2020 навчального року, а саме:

  • отримано та доставлено до закладів загальної середньої освіти району 49 безкоштовних комплектів ігрових наборів LEGO Play Box для учнів 2-х класів НУШ;
  • підписано 2 договори на 231 000,00 гривень для закупівлі роуторів, комутаторів та на проведення відповідних робіт, з метою забезпечення роботи сучасних точок доступу до мережі Wi-Fi щодо створення максимальної швидкості доступу до мережі Інтернет;
  • вивезено підручники з обласної книжкової бази для учнів 2-х та 11-х класів та доставлено їх до закладів освіти району;
  • в межах своєї компетенції адміністрацією навчальних закладів, за участю батьків учнів, проведено заходи щодо утворення нового освітнього простору, що включає в себе сучасне освітнє середовище, безпечні та комфортні умови для здобувачів освіти. З метою забезпечення якісної, сучасної загальної середньої освіти «Нова українська школа» управлінням освіти, культури та спорту проводяться відповідні закупівлі, а саме: підписано договори на закупівлю меблів в кількості 730 комплектів з ТОВ Компанія «Меблевих технологій». Станом на 29.08.2019 року 40% меблів будуть поставлені та роздані по навчальним закладам району. До 1 вересня 2019 року буде поставка другої частини меблів даної закупівлі, а також проектори та екрани заплановано завезти на 100 %. Ламінатори (32 шт.) поставлені в повному обсязі. Підписано договір закупівлі на дидактичні матеріали в кількості 32 комплекти, з ТОВ «ЕЛІЗ ЛАБС». 50 % дидактичних матеріалів вже роздано по закладам освіти району. 15.08.2019 року укладено договори на закупівлю ноутбуків (32 шт.) з ТОВ «Діавестенд комплексні рішення», які вже поставлено та роздано по навчальним закладам району. Додатково оголошено відкриті торги на закупівлю комп’ютерів – 93 штуки, ноутбуки – 31 штука, кольорові принтери – 33 штуки, чорно-білі принтери – 20 штук (кошти обласного бюджету);
  • в закладах загальної середньої освіти району створюються умови (інклюзивні класи) для забезпечення організації інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами; 08.08.2019 року відкрито комунальну установу Овідіопольської районної ради «Овідіопольський інклюзивно-ресурсний центр», який розпочав свою роботу; 28.08.2019 року проведено засідання комісії, видано перші висновки даної категорії дітей;
  • виконано заходи щодо проведення обстеження приміщень і споруд навчальних закладів, здійснені профілактичні ремонти і огляди електроустановок та іншого обладнання; проведені перевірки технічного стану автоматичної сигналізації пожежогасіння, оповіщення про пожежу, внутрішнього і зовнішнього пожежного водопостачання щодо можливості їх експлуатації, а також забезпечення приміщень об’єктів необхідною кількістю первинних засобів пожежогасіння, покажчиків та знаків безпеки, стану евакуаційних виходів, комплектації пожежних щитів; перевірено наявність інструкцій з пожежної та техногенної безпеки на об’єктах. Проведені протипожежні інструктажі з працівниками та здобувачами освіти; заборонено експлуатацію несправних приладів опалення та саморобних нагрівальних приладів; забезпечено очищення службових, складських та господарських приміщень і територій, горищ та підвалів від горючих матеріалів; порушення, згідно приписів органів ДСНС, які можливо усунути власними силами штатними працівниками загальноосвітніх закладів, усунені;
  • навчальні заклади дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти укомплектовані педагогічними та керівними кадрами;
  • у 2019-2020 навчальному році передбачається підвезення учнів і вчителів сільської місцевості до закладів загальної середньої освіти 12 шкільними автобусами;
  • за кошти з обласного бюджету проводиться заміна дерев’яних вікон на енергозберігаючі в трьох навчальних закладах: Великодолинському НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – ліцей», Великодолинській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2, Овідіопольському НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – гімназія», також проводяться роботи зі встановлення огорожі навколо території Миколаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Взагалі засідання пройшло у формі обговорень та надання пропозицій від громадських організацій та сільських та селищних рад щодо вирішення нагальних проблем життєдіяльності району, але головний меседж засідання, на нашу думку такий: « ДЕНЕГ НЕТ, НО ВЫ ДЕРЖИТЕСЬ».

Роман Варшанідзе, Андрій Хлопчик

АЛЬТЕРНАТИВА.ОРГ

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

16 thoughts on “КОЛЕГІЯ ОВІДІОПОЛЬСЬКОЇ РДА: «ДЕНЕГ НЕТ, НО ВЫ ДЕРЖИТЕСЬ»

  1. Якщо в Овідіопольській їдальні будуть працювати інші кухарі і готувати вони будуть по технологічним картам, а не на тяп-ляп, то тоді кожна дитина буде їсти. А якщо ви і виділяєте кошти, то хоч 2 рази на місяць перевіряйте їдальню і роботу кухарів

  2. Орловская зажралась на продаже земельных участков, поэтому её дети не нуждаются в питании. Ей хватает и на чуть ли ежемесячные поездки с альфонцем Третьяком по заграницам. Поэтому сытый голодного не поймёт. И нечего дурь гонять в пустую. Вышвырнуть её с поселкового совета тогда увидим как она запоёт по другому. Совести совсем нет. Хапуга чёртова.

  3. Да причём здесь Орловская, она говори реальные вещи! Мой ребёнок тоже не питается в столовой. Почему не подать заявку на своего ребёнка. Дело же всего лишь в сумме 7 000000 о которой говорил Ильченко и что сумма 3 000000 их не устроит!

  4. Дохозяйничали пришлые. Спасибо Гуляеву за развал района. Вот результат его деятельности и местечковых царьков.

    1. Ты дурак.Гуляев бы никогда не допустил,чтобы школьников не кормили.

  5. Как можно не объявив тендер на питание утверждать что никто не согласиться на 3 лимона. Вот это забота о здоровье детей. Даже если ребёнок между уроками съест булочку с горячим стаканом чая это намного полезней чем его будет сосать желудочный сок. А Бакалов прав как так, что самый богатый район в области оказался в жопе? И пример что не во всех районах питают детей тоже глупый. Это что дороговказ равняться на таких как вы? А чем вообще вы думаете, что дошли до такого состояния?

  6. Какое то позорище, а не коллегия. Так сколько и кто конкретно входит в состав коллегии? Почему в зале сидит всего пару человек с массовкой. Что вы вообще можете решить? Оздоровление детей завалили, питание в школах завалили, подвоз детей школьными автобусами завалили и этот список можно продолжать до …….

  7. Значит нужно обращатся к президенту Зеленскому, может он поможет решить эту проблему с питанием!

  8. Ольга (Орловская) зачем ты говорила не правду о питании. Недавно мне пришлось отстаивать перед одной из родительниц нашего класса и доказывать что на тебя наговаривают. Однако я прошу у неё извинения за то, что наверное была не права. Переговорила со своей дочерью и узнала что твоя дочь иногда тоже кушала в столовой, а ты сказала что твои дети не кушают. Ты даже не знаешь сколько детей в нашем классе. Извини но мнение у меня абсолютно о тебе поменялось. Ты не права. Теперь я поняла что работа в поселковом совете на тебя наложила не хороший отпечаток. Я думала что только Граб брехливый и авантюрист но оказалось что ты от него заразилась.

  9. Я лично не знаю Ольгу Орловую но мои дети тоже не едят в столовой и учитель постоянно ругает их, и из класса много детей просто брезгуют есть в столовой 1 школы Овидиополя. Кто заходил в школу утром когда готовят подтвердит вонь ужасная стухщих продуктов, лично у меня этот запах вызывает рвотный рефлекс. Спросите у детей как воняет из столовой гавном как выражаются все дети первой школы. Просто прийдите без предупреждения и спросите детей как воняло в прошлом году когда работала столовая.

  10. Это творится во всех школах! А вы видели из чего и как они готовят? Нам рассказывают сказки, детей со всего класса отправляли в столовую кушать, а хочешь ты кушать или нет, ребёнка не спрашивали! Он должен был взять свою порцию!Это чистый заработок наших господ в районе на наших детях. И то, что предлагает Орловская , снизить количество им просто не угодно. Им мало 3 им надо 7 миллионов. Как можно такое говорить ещё и с трибуны?

  11. Чая и булочки достаточно для младших классов

  12. Елена Р, что за бред вы несёте? Вы хоть раз заходили в столовую? Тухлые продукты, вы что совсем с катушек слетели? Это касается и других писак, а вы видели с чего они готовят и не плетите здесь сказки. Так внедряйте шведский стол, вы же козырные, при деньгах, ваши дети не кушают то что готовили. А моим детям дайте хотя бы то, что было в прошлом году. Умники вылезшие из болота за счёт других типа Орловской.

Comments are closed.